Widok
Potrzebuję rady na temat rowerka stacjonarnego
Hej
Niestety, ale nie znalazłam lepszego dziau na ten temat. Podejżewam że jak ma mi ktoś pomóc to tylko tu :)
Słuchajcie chciałam Dziadkom na gwiazdkę kupić rowerek stacjonarny do domu, ale kompletnie się na nich nie znam... Może ktoś jest bardziej zorientowany w temacie i mógłby mi pomóc ??
Nie chciała bym aby było to jakieś chińskie g... za 68 zł- bo widziałam i takie na allegro, ale też wolałabym aby nie kosztował więcej jak 300 zł bo po prostu mnie na więcej nie stać :(
Z tego co się gdzieś naczytałam to warto zwracać uwagę na 3 firmy Fitplay, chyba InSport czy coś takiego i jeszcze jedna nie pamiętam nazwy. Są to firmy które są w mojej granicy cenowej :)
Mam nadzieję że ktoś mi coś doradzi...
Niestety, ale nie znalazłam lepszego dziau na ten temat. Podejżewam że jak ma mi ktoś pomóc to tylko tu :)
Słuchajcie chciałam Dziadkom na gwiazdkę kupić rowerek stacjonarny do domu, ale kompletnie się na nich nie znam... Może ktoś jest bardziej zorientowany w temacie i mógłby mi pomóc ??
Nie chciała bym aby było to jakieś chińskie g... za 68 zł- bo widziałam i takie na allegro, ale też wolałabym aby nie kosztował więcej jak 300 zł bo po prostu mnie na więcej nie stać :(
Z tego co się gdzieś naczytałam to warto zwracać uwagę na 3 firmy Fitplay, chyba InSport czy coś takiego i jeszcze jedna nie pamiętam nazwy. Są to firmy które są w mojej granicy cenowej :)
Mam nadzieję że ktoś mi coś doradzi...
hello,
na pewno trwale sprzety tego typu ma firma Kettler, tutaj masz namiary:
http://www.kettler.pl
GDYNIA, ul. Świętojańska 130, tel. 58 620 21 93, 661 81 18
e-mail: gdynia@kettler.pl
na pewno trwale sprzety tego typu ma firma Kettler, tutaj masz namiary:
http://www.kettler.pl
GDYNIA, ul. Świętojańska 130, tel. 58 620 21 93, 661 81 18
e-mail: gdynia@kettler.pl
InSport Line to chińszczyzna, zresztą 90% rowerków stacjonarnych jest robionych w chinach.
Niestety z doświadczenia wiem że tego typu rowerki jak tylko są używane zgodnie z przeznaczeniem (a nie jako wieszak na ciuchy) to są z nimi problemy - chodzi mi tu o tanie chińskie sprzęty magnetyczne. Ceny dobrych rowerków zaczynają się od około 800zł i pierwszym jaki moge polecić to np. york c101. Porządnie wykonany i w tej cenie godny polecenia. Ważne jest żeby sprzęt był dobrej firmy z pewną gwarancją.
Niestety z doświadczenia wiem że tego typu rowerki jak tylko są używane zgodnie z przeznaczeniem (a nie jako wieszak na ciuchy) to są z nimi problemy - chodzi mi tu o tanie chińskie sprzęty magnetyczne. Ceny dobrych rowerków zaczynają się od około 800zł i pierwszym jaki moge polecić to np. york c101. Porządnie wykonany i w tej cenie godny polecenia. Ważne jest żeby sprzęt był dobrej firmy z pewną gwarancją.
ja troszkę z innej "strony"... skoro ma to być sprzęt dla dziadków to rozumiem że chodzi o to aby się raz na jakiś czas rozruszali a nie skupili na treningu czy paleniu tłuszczu... moim zdaniem lepszy będzie crosstrainer
http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_crosstrainery&u=hks&id=522
link jest poglądowy lecz zapewne można wyrwać coś używanego w interesującej Cię cenie. Czemu piszę o takowym rozwiązaniu, otóż przeważnie przed treningiem na siłowni rozgrzewam się właśnie na takim wynalazku i uważam że jest to świetne ogólnorozwojowe narzędzie.
Pozdro!
http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_crosstrainery&u=hks&id=522
link jest poglądowy lecz zapewne można wyrwać coś używanego w interesującej Cię cenie. Czemu piszę o takowym rozwiązaniu, otóż przeważnie przed treningiem na siłowni rozgrzewam się właśnie na takim wynalazku i uważam że jest to świetne ogólnorozwojowe narzędzie.
Pozdro!
Niestety jak zwykle ktoś się pyta o nowy rower do 300 zł a otrzymuje dobre rady żeby kupić droższy lub tańszy używany. Nie mam doświadczenia w rowerach stacjonarnych ale zastanawia mnie dlaczego rowery magnetyczne jak ktoś tu twierdzi są podobno lepsze od tych z oporem tarciowym. W zwykłych rowerach zdaje się że mamy właśnie „opór tarciowy” a więc takie konstrukcje są najbardziej zbliżone do „oryginału”. Przypuszczam że taki bardziej klasyczny rower może nie jest nowoczesny i szpanerski ale zgodnie z logiką jest prostszy przez co powinien być mniej awaryjny a jeśli już się zepsuje to z częściami i naprawą nie powinno być problemu. Może warto podejść do jakiegoś sklepu sportowego np. Decathlonu i wypróbować kilka rowerów oraz podpytać sprzedawców.
Użytkuję coś takiego: http://www.sportowy.com.pl/rower-treningowy-thorn-bk-7171.html
Wiem że to przekracza budżet, ale takie coś mam i mogę polecić. Nigdy nie byłem fanem rowerów stacjonarnych, ale ten mile mnie zaskoczył. Duży zakres regulacji, od spacerku do ostrego spinningu. Po pierwszym treningu po godzinie miałem problem z wejściem po schodach :) Do tego pulsometr i sporo innych danych na komputerku.
Wiem że to przekracza budżet, ale takie coś mam i mogę polecić. Nigdy nie byłem fanem rowerów stacjonarnych, ale ten mile mnie zaskoczył. Duży zakres regulacji, od spacerku do ostrego spinningu. Po pierwszym treningu po godzinie miałem problem z wejściem po schodach :) Do tego pulsometr i sporo innych danych na komputerku.