Widok

Powódź na Goździkowej

Witam pewnie dziś wiele osób miało problem z wodą na swoich posesjach. U mnie niestety woda zalała część pomieszczenia gospodarczego. Próbuję zebrać opinie innych, Teraz popadało jeden dzień ale jak popada kilka dni to wodę będziemy mieli w mieszkaniach lub w najlepszym wypadku wilgoć i grzyb na ścianach.
Uważam ze deweloper powinien wykonać drenaż , a jeżeli uważa że odpływ wody jest grawitacyjny to znaczy ze wykonał zbyt mało miejsc gdzie woda może schodzić.
Może ktoś ma jakieś cenne uwagi lub wie gdzie można znaleźć przepisy dotyczące tego tematu, pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro na goździkowej jest drenaż to dlaczego nie ma drenażu na cynamonowej? Przed kupnem domu słyszałam, od dewelopera, że będzie drenaż wzdłuż ogrodzenia na styku działek od strony ogrodu, a gdy zapytałam o drenaż przy odbiorze - bo fizycznie go tam nie było - otrzymałam odpowiedź, że drenażu działek nie wykonują. Zbiornik opadowy to żart. Ciekawe jak ta woda, która tam stoi - już do połowy zbiornika po jednym dniu deszczu, ma się w sezonie jesienno - zimowym ulotnić, bo chyba nie przez nieprzepuszczalne, gliniaste podłoże. Za oknem mam Ganges. Co kierowało ludźmi którzy profilowali drogę z kostki - ulicę Cynamonową? Woda zamiast płynąć środkiem drogi płynie przy moim płocie? To jakiś absurd. Czy ktoś z panów inżynierów i kierowników budowy myśli? Czy ktoś bierze za to odpowiedzialność ? Będzie grubo bo żarty w tym temacie dawno się skończyły. Wiadomo - podłoże z gliny ale błędy budowlane są nie do wybaczenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
W sezonie jesienno-zimowym trzeba urządzić stok narciarski z armatkami, rozpylić to paskudztwo jako śnieg, ku uciesze i za kasę narciarzy, a później, za zarobioną kasę, osuszać w sezonie wiosenno-letnim. OK, wiem, nie ma tu gór ani wyciągów... Ale pomysł, przyznacie, nie taki najgorszy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie licz na to że ktoś tu z budowlańców myśli. Wszystko robione jest na odwal, żeby nazywało się "że jest" . I to nie jest żaden hejt tylko smutna prawda odkrywana codziennie od 2 lat mieszkania tutaj.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
"ccv" zgadzam się dzień w dzień coś odkrywam na minus choć szukam tych plusów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę pretensje o budowlańcy, że źle pracują a kto jest inwestor... Może ów budowlaniec 👷 naiwny ten naród
a jak sie mówiło ,że lipa to krzyczeliście ,że starzy mieszkańcy sa wredni. Macie teraz po taniości wasze szeregi. Sorry ale to było do przewidzenia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
OT CO, świetnie. To co napisałeś teraz jest wredne :( dlaczego tak napisałeś i czemu to ma służyć ? Ja nie mieszkam w szeregu i pieniądze, które w to włożyłam to żadna taniość.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
skoro nie mieszkasz w szeregach na Gożdzikowej to po co wypisujesz kocopoły.
I nie wredna wypowiedz tylko prawda ,że te mieszkanka sa budowane szybko, tanim kosztem bez drenów itp. Takie to trudne do zrozumienia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
i jeszcze jedno szkoda mi ludzi co oszczędzali lub brali kredyt i teraz będa z developerem wojować . Co będzie podczas roztopów albo kilkudniowej ulewy, współczuję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
kanalizacja deszczowa jest więc chyba nie takim tanim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zamknijcie ten temat OK?
a to dlaczego zamknąć
A co trzeba zrobić aby problem rozwiązać?

Czy nie można się skrzyknąć i wspólnymi siłami wybudować kanalizację deszczową ze studniami chłonnymi czy innymi rozwiązaniami zgodnymi że sztuką?
Developer może się dołoży?

Biadolenie i zastanawianie się kto to ma za was rozwiązać nic nie pomoże. Przy okazji poznacie sąsiadów.
Potencjalnie same pozytywne efekty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety deweloper nic sobie z tej sprawy nie robi. Olewa, przeciąga, wyłącza sobie nasze prawo do rękojmi.
Zapisy jakie nam przedstawił zostały zgłoszone do UOKiK, a sama budowa do powiatowego Nadzoru Budowlanego.
Po weryfikacji przez właściwe urzędy deweloper będzie zmiażdżony.
Opinia prawna na ten temat jest bardzo korzystna dla osób poszkodowanych i oszukiwanych. W sądzie będzie tylko formalnością uzyskanie odszkodowań i zmuszenie dewelopera do właściwego wykonania instalacji odprowadzających wodę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skąd takie INFO
Z pierwszej ręki,że tak powiem.
To info tylko do Gozdzikowej czy dla innych ulic?
Goździkowa początek. Imbirowa początek-lewa, koniec lewa i prawa.
I kiedy ma się zacząć ? I co oznacza początek lewa?
bzduryyyyyyyyyyy ! Nikt nic nie będzie musiał
Projekt był, ktoś go zatwierdził, dev ma czyste łapy.
Zostanie to uznane jako działanie sił przyrody .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry