Widok

Pożar budynku przy al. Niepodległości

Jeden pas zajęty przez straż pożarna, w stronę Gdańska.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jeszcze nic w porównaniu jaką akcja była u mnie

Po ulewie w 2016 ( to ta ulewa co zalało GB i ludzie pływali na pontonach przy GB ) u mnie w kamienicy komin przegrał bitwę z naturą i było trzeba go pilnie naprawić i szlamować. Przez prawie 13 lat co roku był kominiarz na zlecenie urzędu miasta żeby sprawdzić kominy i kominki. Co roku podbijał papier sprawdzenia kominka i komina a następnie raport przekazywał do urzędu. Przez prawie 13 lat w urzędzie nie zauważyli że kominek nie jest u mnie zgłoszony w stan mieszkania. Po prostu zapomniało się zgłosić budowę kominka do urzędu... Celowe działanie z mojej strony to nie było... Nagle jak pojawiły się wydatki związane z naprawą komina miasto chciało żebym także pokrył jakąś część kosztów naprawy aż tu nagle w UM Sopot nastąpiło boskie oświecenie .... Doszli, że kominek to samowola budowlana... Dopiero po prawie 13 latach zorientowali się tak samo jak ja, że nie zgłosiłem
kominka... Dali, więc warunek. Albo sam płacę za całą naprawę komina i zgłaszam kominek, albo w przeciągu 7 dni demontuje kominek. Po 7 dniach jakby dalej stał to kara w wysokości 14 tys zł. Czyli koszt naprawy komina ;D Nawet nie dyskutowałem rozebrałem i tyle, ale mina urzędniczek po tym jak punktowałem im to jaki mają bajzel była bezcenna... Dokumentacji ewidentnie nie ogarniają, ale za to wielką paterę z różnymi ciastami ogarniały idealnie do tego popijając kawkę i prowadząc pogaduszki zamiast zająć się sprawami urzędowymi... Może po prostu minęły się z powołaniem i powinny pracować w gastronomii, a nie w urzędzie...

zabierali "bezdomną" która "nie ma pracy" i zbiera na "jedzenie" i żebrała przy kasownikach, obok dworca SKM.

udowodnij
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nikomu nic się nie stało

Akcja świetnie przeprowadzona, straż pożarna jest najlepsza, brawo!

Widziałem działania PSP z bliska i naprawdę robi to wrażenie, przygotowanie akcji, zabezpieczenie. Przypominam, że wszystko dzieję się przy bardzo ruchliwej ulicy. Było tu kilka osób i wszyscy byliśmy pod wrażeniem tego, co i jak robili strażacy. straż jest najlepsza.

Ale tak naprawę najciekawsze zdarzenie miało miejsce około godziny po zakończeniu akcji PSP, pod budynek przyjechał pojazd służbowy na sygnale (światła niebieski i sygnał dźwiękowy), w pojeździe dwóch zaniepokojonych sytuacją dobrze wyekwipowanych funkcjonariuszy, super, ale dlaczego straż miejska z miasta Sopotu była około godziny po zakończeniu pracy przez PSP i Policję?
Panie komendancie SM w Sopocie, z całym szacunkiem, gdzie Państwo byliście, pożar miał miejsce około 90 minut przed przyjazdem SM...

To nie jest hejt na SM, wszystko, co tu napisałem mogę udowodnić :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja od lat nie dostałem oferty kupna takowego :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się, przeglądy kominiarskie to fikcja
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co tu się dziwić.kominiarze przychodzą tylko sprawdzać czy kratki wentylacyjne dzialają
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oby się nikomu nic nie stało
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry