Widok
Pożar na Osiedlu Tysiąclecia w Gdańsku
Opinie do zdjęcia: Pożar na Osiedlu Tysiąclecia w Gdańsku.
Ok godz. 13:20 w jednym z mieszkań na Osiedlu Tysiąclecia w Gdańsku pojawił się ogień i kłęby dymu. Na miejsce przyjechali strażacy.
Przejdź do galerii.
Ok godz. 13:20 w jednym z mieszkań na Osiedlu Tysiąclecia w Gdańsku pojawił się ogień i kłęby dymu. Na miejsce przyjechali strażacy.
Przejdź do galerii.

Pani Aniu. Jestem mieszkancem Tysiaclecia. Jest to osiedle jak kazde inne, ktore zostalo wybudowane w czasach PRL. Ba, nawet bardziej spokojne niż inne dzielnice, ktorych "zla reputacja" nie dotknela, jednak nieraz bylo slychac co sie wyrabia na nich. Ale skoro juz weszlismy nt. "bycia ogarnietym" to Pani na pewno nie jest w ortografii. Wyraz "nie uwagi" piszemy łącznie!
Nikogo nie obraziłam i nie miałam takiego zamiaru . Miałam okazję przemieszczać sie tym osiedlem jakieś kilka tysięcy razy i to jest mało .Zdążyłam przy tym zaobserwować jaki klimat tam panuje .Zdaję sobie sprawę z tego ,że sa tam różni mieszkańcy kulturalni i wysokim wykształceni oraz moczymordy zatracone oblegające sklep od samego rana natomiast patrząc na to z oka :zwykłego przechodnia : a nie tubylca osoby przyzwyczajonej mogę śmiało stwierdzić ,że przy elementach które tam się włóczą ludzie o cichym i spokojnym usposobieniu po prostu wśród nich bledną . teraz może kogoś obraziłam ale na pewno nie LUDZI Z WYKSZTAŁCENIEM I WYSOKĄ KULTURĄ OSOBISTĄ i zaznaczam od samego początku nie miałam takiego zamiaru. opinia doświadczenia i plotka to 3 zbieżności które składają się w spójną całość i dzięki temu rozmowa staje sie bezproduktywna .,
w każdej plotce ziarenko prawdy
Mieszkałam jakieś 5 min wolnym krokiem od tego osiedla przez 22 lata. Będąc zwykłym przechodniem miałam do czynienia z tamtejszymi pijanymi oprychami ,Park na osiedlu o którym mowa to :kraina latających siekier: Po alejach tego Parku na patrol wjeżdża duży radiowóz nie mieszczący się w ich wąskości . Ale,...nigdy nic nie wiadomo kogo zastanie się na miejscu więc jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony , nieopodal waszego cudownego osiedla znajduje się również inne ul Dąbrowszczaków ,czy Piastowska i szczerze mówiąc nigdy przez tyle lat nie słyszałam aby te osiedla wzbudzały kontrowersje porównując do waszej skali .
To jest osiedle i ulica jednocześnie.
Osiedle należy do dzielnicy Żabianka-Wejhera-Jelitkowo-Tysiąclecia.
pl.wikipedia.org/wiki/Osiedle_Tysi%C4%85clecia_%28Gda%C5%84sk%29
pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBabianka-Wejhera-Jelitkowo-Tysi%C4%85clecia
gdansk.pl/bip/prawo-lokalne,647.html
Lista ulic dla całej dzielnicy:
gdansk.pl/bip/prawo-lokalne,647,3023.html
pl.wikipedia.org/wiki/Osiedle_Tysi%C4%85clecia_%28Gda%C5%84sk%29
pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBabianka-Wejhera-Jelitkowo-Tysi%C4%85clecia
gdansk.pl/bip/prawo-lokalne,647.html
Lista ulic dla całej dzielnicy:
gdansk.pl/bip/prawo-lokalne,647,3023.html