Widok

Poznać...Trudne pojęcie

Jadę autem...Czerwone światło...Zatrzymuję się i widzę,że obok w samochodzie siedzi kobieta,która na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie normalnej,spokojnej domatorki której również brakuje bliskości i ciepła drugiej osoby. Macham do niej... W odpowiedzi dostaję jej wskazujący palec pukający się w czoło.Ok,myślę to nie to... Jadę dalej.Zajeżdżam do kawiarni.Zamawiam ulubioną kawę i siadam niedaleko kobiety,która siedzi samotna i wpatrzona w okno wypatruje nie wiadomo czego...Miłości,dziecka a może gwiazdki z nieba.Uśmiecham się do niej z małą nadzieją,że może tym razem mi się uda poznać kogoś i coś stworzyć...Otrzymuję grymas twarzy z mocno podniesionymi brwiami w ramach zdziwienia ''o co Ci chodzi...''. Dobra,myślę do trzech razy sztuka dzisiejszego dnia... Jadę do marketu na zakupy.Wychodzę z tobołami sprawunków. Patrzę a tuż za wyjściem kuleje drobna osóbka płci żeńskiej z torbami większymi od niej... Oczywiście,że pomogę bo tego nauczyli mnie rodzice i to wyniosłem z domu... Podchodzę z pytaniem ''pomóc...?'' i łapię delikatnie za siatki... ''Odwal się...''. Jak,pytam się, jak w dzisiejszych czasach jest za stosowne,jak wypada,jak trzeba poznać drugą osobę... Czy naprawdę poza portalami społecznościowymi i innymi rozbezstwieniami społeczności nie ma szans kogoś poznać...?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3
Miałeś pecha, tak nie zachowują się kulturalne osoby
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Zamawiam ulubioną kawę i siadam niedaleko kobiety,która siedzi samotna i wpatrzona w okno wypatruje nie wiadomo czego...Miłości,dziecka a może gwiazdki z nieba."
Skąd ten pomysł?
A może ona po raz pierwszy od roku zostawiła małe dziecko albo dzieci pod opieką babci i wyszła sama na kawę, by odpocząć?
Autor snuje jakieś fantazje, które są dla niego wygodne i atrakcyjne, a rzeczywistość jest jaka jest.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

... aha a że spokojna to poznał po tym że się na czerwonym zatrzymała.... a jak mu wyszło że ona jest hetero, a on będzie lepszym zamiennikiem od kota ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może zobaczył worek karmy dla kotów na tylnym siedzeniu owej kobiety? ;>

"Jadę autem...Czerwone światło...Zatrzymuję się i widzę,że obok w samochodzie siedzi kobieta,która na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie normalnej,spokojnej domatorki której również brakuje bliskości i ciepła drugiej osoby." - wysuwanie takich wniosków, raczej nie klasyfikuje się w ramach normalności, to nawet "mentaliści" w amerykańskich serialach nie mają takich "mocy" ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z biegiem lat obaracajac sie gronie tych samych znajomych , przyjaciól , rodziny szanse na poznanie drugiej osoby maleja drastycznie.
Czesto ludzie mijaja sie obok siebie robiac zakupy , jadac razem autobusem , mijajac sie na miescie nie wiedzac o swoim wzajemnym istnieniu i tym ze pasowaliby do siebie . Ciekawe ile kazdemu z nas przytrafilo sie takich spotkan i brakowalo tylko tkz szczesliwego zbiegu okolicznosci aby powiedzic przyslowiowe dzien dobry :) i dac sobie nawzajem szanse ....

Z tym ''super mężczyzna'' to lekko przesadziłaś,ale ''normalny'' jak najbardziej:)
Witaj.
Czytam twoja treść i widzę podobne mamy doświadczenia tyle ze w przeciwnej płci.
Ty spotkałeś się zobojętniania kobiet a mam mężczyzn . Pytanie dlaczego życie, los nie stawia ludzi z podobnym stosunkiem na przeciw siebie?
Jeśli spotkałabym by Ciebie w każdej opisanej sytuacji, w końcu mogłabym stwierdzić to jest normalny super mężczyzna.
Jadę na zlot starych aut w Bytowie , kto wie może w którymś aucie cię odnajdę.
Dużo uśmiechu

Zgadzam się, że trudno jest kogoś "poznać". Na pewno nie jest to mozliwe w stu procentach, choćbyśmy ze sobą spędzili życie. Można poznać tylko część człowieka;)

Bo jesteś brzydka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

focusik, raz grafitowy, raz kombi w granacie, taki co wszystkich wyprzedza :P a niech się szczerzy :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety w tych godzinach jestem akurat w pracy... Na Jasieniu:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz jeszcze, Kate, czym lecisz, żeby "Ja" nie szczerzył się bezowocnie na całej tej trasie ;]

Ja
2022-03-10 20:43:36
Czyli wychodzi na to,że jest jeszcze ''światełko w tunelu'':). W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak Ciebie również wypatrywać...:)
najczęściej lecę z Sopotu przez Słowaka i Adamowicza w okolicach 15.00-15.15 :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli wychodzi na to,że jest jeszcze ''światełko w tunelu'':). W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak Ciebie również wypatrywać...:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

na mnie również nie trafiłeś, ja też rozglądam się po autach obok... i z pewnością bym odwzajemniła uśmiech i odmachałabym :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W takim razie będę Cię wypatrywał..:)
Ja bym się uśmiechnęła, zawsze patrzę "na czerwonym" na panów kierowców
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest wielu/e. Ale to interesowna reakcja. Na wyświadczoną przysługę. Ale żeby odpowiedzieć uśmiechem na uśmiech, to już za dużo. Polacy to zestresowany, nieufny naród.
Znajdziesz w sieci takie pranki na zachodzie, gdy na jakąś osobę natarczywie patrzy się ten dowcipniś. W reakcji zwykle ludzie podchodzą i pytają z troską "w czym mogę Ci pomóc?". Tak, także mężczyźni. U nas byłoby "co się gapisz? Chcesz wpier...?"

Twoje zdrowie (0,0% granat) i uśmiech.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Poznajmy się

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (73 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Samotna (4 odpowiedzi)

Czy jest tutajbsamotny mężczyzna po 50...60....

Szukam koleżanki (3 odpowiedzi)

Witam mam 42 lata,18 letnia córkę,partnera ale brak koleżanek.Może znajdę tu duszyczkę która...

do góry