Widok

Poznać...Trudne pojęcie

Jadę autem...Czerwone światło...Zatrzymuję się i widzę,że obok w samochodzie siedzi kobieta,która na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie normalnej,spokojnej domatorki której również brakuje bliskości i ciepła drugiej osoby. Macham do niej... W odpowiedzi dostaję jej wskazujący palec pukający się w czoło.Ok,myślę to nie to... Jadę dalej.Zajeżdżam do kawiarni.Zamawiam ulubioną kawę i siadam niedaleko kobiety,która siedzi samotna i wpatrzona w okno wypatruje nie wiadomo czego...Miłości,dziecka a może gwiazdki z nieba.Uśmiecham się do niej z małą nadzieją,że może tym razem mi się uda poznać kogoś i coś stworzyć...Otrzymuję grymas twarzy z mocno podniesionymi brwiami w ramach zdziwienia ''o co Ci chodzi...''. Dobra,myślę do trzech razy sztuka dzisiejszego dnia... Jadę do marketu na zakupy.Wychodzę z tobołami sprawunków. Patrzę a tuż za wyjściem kuleje drobna osóbka płci żeńskiej z torbami większymi od niej... Oczywiście,że pomogę bo tego nauczyli mnie rodzice i to wyniosłem z domu... Podchodzę z pytaniem ''pomóc...?'' i łapię delikatnie za siatki... ''Odwal się...''. Jak,pytam się, jak w dzisiejszych czasach jest za stosowne,jak wypada,jak trzeba poznać drugą osobę... Czy naprawdę poza portalami społecznościowymi i innymi rozbezstwieniami społeczności nie ma szans kogoś poznać...?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3
W zasadzie trafiasz źle.
Jadę autem, wpuszczam samochód zawsze podziękują, uśmiechną się.
Jest wielu którzy uśmiechają się.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic nic. To wszystko minie Wam koło 30tki (?)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Masz szczęście, bo faceci przysyłają zdjęcia męskiej anatomii. I nie ma znaczenia , co jest napisane w ogłoszeniu. Ot, tak, dostajesz zdjęcia. O tym, że jeśli zwrócisz uwagę, napiszesz coś nie po myśli np, że nie jesteś zainteresowana....to dopiero leje się szambo. Nie tylko facetom jest trudno.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na portalach randkowych też nie jest łatwo :-)
Jedna taka miała dopisek, że interesują ja tylko zaszprycowani panowie. Zażartowałem sobie z tego, to mnie zwymyślała od zyeb...
Nie, to nie było na początku tej hecy, tylko niedawno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Odzwyczailiśmy się od dobrego gestu a nawet zwykłego uśmiechu, bo twarze mamy zakryte maseczką"

Co zrobili... śmy? Jacy my? To nie jest kwestia przyzwyczajenia/"odzwyczajenia". Człowiek miły i radosny, uśmiechnięty, nawet w maseczce promieniuje pozytywną energią.
Ps
"boimy się ,myślę ,że nie tylko kobiety, oszustów, cwaniaczków i dlatego reagujemy w ten sposób."
Coś strasznego! Załamka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja mam okrągły dowód i paszport polsatu dzięki temu kupuję bez kolejki i do wszystkich się uśmiecham :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe ilu facetów na skierowany do nich uśmiech kobiety zareagowałoby pokazaniem środkowego palca, czy krótkim "spier..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety w dzisiejszych trudnych czasach związanych z pandemią boimy się ,myślę ,że nie tylko kobiety, oszustów, cwaniaczków i dlatego reagujemy w ten sposób. Odzwyczailiśmy się od dobrego gestu a nawet zwykłego uśmiechu, bo twarze mamy zakryte maseczką .Jednak nie powinno Ciebie to zrażać .Próbuj a być może wreszcie się Tobie uda .Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kolego, za dużo rozglądasz się za spódnicami i uśmiechasz, jak mysz do sera. Twoje "wrażenia" (błędne) na temat kobiet z opisanych sytuacji, mówią same za siebie.
Poznanie to proces złożony i czasochłonny. Prawdziwemu facetowi częściej służy do pozytywnej weryfikacji własnego, silnego instynktu zdobywcy.
Do każdej uśmiechasz się i każdej chcesz pomóc?
W końcu trafisz na cwaniarę, która zrobi z tego użytek.
Prawdziwy Facet wie czego chce i zdobywa to.
Nie rozmienia się na drobne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

z chęcią bym się umówiła na te kawę, czemu do mnie się nie usmiechnales ;-)
Niebieskooka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Poznajmy się

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (73 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Szukam koleżanki (3 odpowiedzi)

Witam mam 42 lata,18 letnia córkę,partnera ale brak koleżanek.Może znajdę tu duszyczkę która...

Poznam koleżankę w Gdyni (3 odpowiedzi)

Poznam koleżankę, mam 26 lat mam dwójkę dzieci*koty* Chętnie poznam kogoś z kim będę mogła pójść...

do góry