Widok

Poznajmy się :D

Ja, mężczyzna 50-, chętnie poznam...

No właśnie.. kogo?

Znam równolatki/-ów jak i osoby znacznie młodsze - jak i starsze.
W zasadzie.. zawsze znałem :)
KOMPLETNIE nie rozumiem, jak ktoś, nie ograniczony mózgowo czy ruchowo, może mieć kłopot z poznaniem nowych osób.

Skąd zatem tyle wątków "poznam.." ?

Jedyny wyraz, jaki ciśnie mi sie na paluchy, to LENISTWO :)
Nie przekroczę swojej strefy komfortu. Łaskawie pozwolę, aby ktoś do niej zajrzał ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

@Nadziejo
internet to miejsce,gdzie rozmawiac o obrzydliwosci pedofilii mozesz z pedofilem
a o skutkach alkoholizmu z alkoholikiem

zaś pozory mamia i Ty jestes przekonana ,ze rozmawiasz z
chodzącą cnota męska

badz uwazna!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj Nadzieja:-)
To co smigamy na herbate,pospacerować bez zbędnego marudzenia,pisania milionów maili wiadomości:-)?
Chętna:-)
Do odważnych świat należy,przyjmujesz
Zaproszenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sądzę, że nadmiernie generalizujesz.
Na szczęście, nie jest tak źle, jak piszesz... a może mam po prostu farta spotykać bardziej otwarte osoby? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zauwaz że nikt do nikogo się nie dzywa w Polsce- ludzie musza najpierw wyżłopać 2 piwa dla smiaości
nawet zeby potańczyć. BA! na andrzejkach a i weselach nie mowiac o sylwestrze- z kim przychodza z tym sie bawia.
Smutne to na maxa bo tylko pijany chop podejdzie do młodej dziewczyny a do starszej 60+ juz nikt
a przeciez to tez fajne babki- za granica ludzie 60+ biora sluby i zaczynaja nowe zycie a w polsce wykupuja miejsce na cmentarzu!
Nawet na plazy nikt do nikogo u nas nie zagada, ani w tramwaju ani przez 10h w pociagu!!
Gdzie ludzie maja sie poznac? w szkole albo w pracy -a jak tam nikt nam nie pasuje?
Czemu faceci tylko sie gapia-jak dziewczyna sie usmiecha to uciekaja wzrokiem
Za granica kazdy zagada, a tu jakas choroba narodowa czy co?

> No co z tym Twoim problemem ?

Jeśli tego nie zauważyłaś (nie ty pierwsza zresztą), to informuję otwartym tekstem: niniejszy wątek, sprzed 3, lat NIE JEST "anonsem poszukiwawczym".

> Poznałeś kogoś ciekawego ?

Poznałem wiele ciekawych osób i wciąż poznaję nowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj Sadyl...No co z tym Twoim problemem ? Poznałeś kogoś ciekawego ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szukaj go na hydeparku - tu rzadko zagląda :P
Witam przegladam i namiar odzyskalam jestem po 50 z wejherowa moj meil hanna4420@wp.pl
"Jesteśmy otwarte na wszelkie propozycje..."

Hmmmmm... ;)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hejj !

Ja i moja kumpela również szukamy nowych znajomości , ponieważ jesteśmy tu NOWE :P w razie cos moj e-mail: pelasia1992@o2.pl
Jesteśmy otwarte na wszelkie propozycje i potrafimy dostosować się do każdego towarzystwa i klimatu ! pozdrawiamy ;)
No ja się tylko chciałem przywitać. Kuba, 23 lata ;)
Po co przekraczać, nie ma takiej potrzeby, jeżeli taka sytuacja może zburzyć spokój, przerosnąć. Może kiedyś (albo nigdy) uznam, że mnie na to stać.. To, że się próbuje nawiązywać w ten sposób bliskie znajomości to już coś.
Ehhh. Jeśli lenistwo to myślę ,że w postaci braku chęci do pracy nad właśnym charakterem. Bo raczej wątpię, że ktokolwiek chcący kogoś poznać nie zrobiłby tego z braku ochoty do ruszenia 4 liter. Tak jak ktoś wspominał wyżej zapewne chodzi o niesmiałość czy też ogólnie brak otwartości na innych ludzi. Druga sprawa to fakt ,że takie czasy mamy. Wystarczy wyjrzeć za okno zero żywej duszy. Ludzie przestają umieć ze sobą rozmawiać. Na fejsie potrafią pisać ze sobą godzinami a na zywo zamienia 2 słowa i się nudzą. Nie mówię ,że każdy ale spora część. Społeczeństwo się zamyka coraz bardziej. Sąsiad nie zna sąsiada. Ty masz 50+ urodziłeś się w czasach kiedy aby porozmawiać trzeba było ruszyć du**. Lata praktyki sprawiły, że masz to we krwii. Ale dużo młodsze roczniki niekoniecznie. Czasem zdarza mi się wejść na jakiś portal randkowy i widzę mega ładne dziewczyny szukające kogoś choćby na spacer. I też się zastanawiam, że przecież dla takiej wystarczy wyjść do klubu w weekend , aby mieć 100 kolegów. Jednak chyba , nie zawsze to tak działa. Jest też chyba kwestia wychowania dziecka od najmłodszych lat. Ten okres ma znaczenie na przyszłą umiejętność nawiązywania więzi międzyludzkich. Zwykle dzieci u których juz od małego wpajano , że tzreba byc grzecznym ułozonym wyrastają na bardziej zamknięte i nieśmiałe. Ot takie moje krótkie zdanie w temacie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ztem kolej nada sie doskonale, jezeli ciocia jest dajmy na to droznikiem
wowczas nie trzeba byc pciuchem aby do niej dotrzec

niestety wesze podstep, ciocia moze byc niezywa, wowczas nawet pciuch dwadziescia cztery bylby polegl z kretesem :)
Na kolei czas płynie inaczej, jakby wolniej? :)
tylko trzeba bardzo na kolej uwazac :)
oczywiscie

glupia lalko zamilcz lepiej
ludzie za mnie wiecej placa
bo jest za co
Kasia, jesteś Pciuchem? :)

Jurek, namów Kasię, musisz uszczęśliwić ciocię :)

Dobra, to Wy ustalcie szczegóły, ja na razie znikam :)
a masz juz hulajnoge ? :)
rozwaze etat na poczcie :)

Inne tematy z forum Poznajmy się

Spacer w okolicy Gdańsk 03.05.2026 (3 odpowiedzi)

Szukam osoby chętne na spacerek pogadankę najpóźniej 20:00 możecie napisać lokalizacje gdzie...

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

Szukam nowych znajomości (3 odpowiedzi)

Hej, ostatnio czuję się samotny, więc postanowiłem zamieścić tutaj post zobaczymy co się wydarzy...

do góry