Widok

Poznam

Poznam
Często mam wrażenie, że kompletnie nie pasuję do obecnego świata. Ciągle za czymś trzeba gonić, zamiast na chwilę zatrzymać się, rozejrzeć wokół siebie, i przede wszystkim dostrzec drugiego człowieka. Nie odpowiada mi to bardzo bo dla mnie najważniejszy jest kontakt z drugim człowiekiem i to taki prawdziwy, a obecny świat wygląda w ten sposób że jeden na drugiego w ogóle nie zwraca uwagi - o ile nie ma w tym jakiegoś interesu. Między innymi z tego powodu czuję się bardzo osamotniony. Ale co poradzić, ja sam jeden nie jestem w stanie zmienić świata. Według mnie Internet nie jest najlepszym miejscem poznawania nowych ludzi, ale w zasadzie w obecnej rzeczywistości w której człowiek nie ma na nic czasu może jest to i jedyna metoda. A samotność jest bezsensowna, wykonywanie codziennych czynności samemu w ciszy - człowiek po jakimś czasie zaczyna się zastanawiać czy tak powinno wyglądać życie. Wspólnie z kimś wszelkie czynności, plany, marzenia nabierają tak na prawdę sensu, dopiero wtedy mają sens chociażby ludzkie emocje - gdy można je przeżywać wspólnie. Z drugiej strony tak na prawdę niełatwo poznać tą jedyną wyjątkową osobę. Obawiam się, że coraz mniej jest na tej ziemi ludzi dla których liczą się prawdziwe uczucia a nie tylko instynkty czy materialne dobra, takich którzy wolą przeżywać a nie tylko otaczać się przedmiotami...
Szczerze mówiąc nie wiem czy komuś się będzie chciało czytać takie długie ogłoszenie, ale jeśli już ktoś przeczytał i się nie zanudził to ciekawe czy myśli podobnie. Ok to na koniec napiszę może chociaż jakieś ogólne info o sobie: jestem facetem, mam 28 lat, na co dzień dosyć zapracowany, mieszkam w okolicach trójmiasta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezła ściema , ale trochę Ciebie rozumiem ,bo mam to samo odczucie .Tylko ciekawe co będzie jak skończysz 30 lat i będziesz tyle pracował to raczej kobitki nie znajdziesz ,wiem coś o tym ale tak czy inaczej nietrac wiary we własne siły a może rusz za rogiem czeka twoja druga połówka szczęścia .Pozdrawiam E.lat 36

ale się rozkręciłeś...

aż w spamie na wp o tobie piszą :D

którzy?
a kto każe biec z nimi lub za nimi?

'wszyscy' ??? noooo to chyba popracować nad swoją perspektywą patrzenia trzeba.

'za pieniędzmi'? zazwyczaj w ogłoszeniach tak piszą nieudacznicy. pozostali jakoś nie mają problemu z tym, że na tej planecie obowiązują określone reguły np fizyki: akcja -reakcja. Tyle dostajesz, ile dajesz (z siebie). Bez pracy nie ma kołaczy i inne tam mądrości zbierane przez pokolenia.
Dość to normalne również, że trudno od kobiety wymagać, żeby naraz była w ciąży, wychowywała potomstwo, karmiła faceta i najlepiej go jeszcze utrzymywała...oczywiste i zdrowe, że świat dąży do zachowania gatunku.

Istnieje na tej planecie również naturalna selekcja i eliminacja. Nie wszystkie geny powinny być przekazywane dalej. Złamasy zawsze odpadają, silni idą dalej.
Jeżeli w/g Ciebie to tylko 'przypadkowe bzykanko' i nawet tu masz jakiś problem - to po raz kolejny - Ty masz problem (że nie ogarniasz realiów) a nie świat, że jest jaki jest.

'przypadkowym bzykankiem' - którzy? znowu 'wszyyyyscyyy'? szukaj terapii chłopie, bo nie chodzi o to żebyś świat zmieniał na swoją modłę (ja nie chcę np takiego opresyjnego świata, jaki rysujesz) tylko siebie zmieniaj w końcu - pókiś młody i jest cały czas szansa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

biegną za pieniędzmi i przypadkowym bzykankiem-taka prawda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm...a Ty z tych co 'do szkoły zawsze pod górkę było'?
'Tobie to wiatr zawsze tylko w oczy?'

skoro dopiero w ostatniej linijce podajesz jakieś minimum info o Tobie, z czego nadal nic nie wynika, to szukasz tak, żeby przypadkiem nie znaleźć...

może dojrzejesz np dopiero po 30-tce i przejrzysz na oczy, że każdy ma dokładnie tyle, nie więcej, nie mniej, niż sam sobie wypracował- na każdej płaszczyźnie życia.
skoro Tobie się wydaje, że tylko za pieniędzmi ludzie biegną, to dużo nauki przed Tobą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry