Widok

Pozostawienie kota na balkonie

Szanowni Państwo, chciałbym podziękować za niecodzienną (niestety) w dzisiejszych czasach postawę i zainteresowanie sytuacją, że kot jest pozostawiany od wczesnych godzin porannych pozostaje niezabezpieczony na balkonie bez opieki i możliwości powrotu do lokalu.
Może służby nie wykazały się należytym przejęciem, za to dla osób, które się zaangażowały - chapeau bas!
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Udało się ostatecznie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Myslisz ze kot mial z tym problem ze zostal na balkonie? To nie człowiek... xD
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 15

Bez picia, jedzenia, w zimnie?

Chyba miałby problem. Szczególnie, że miaucząc ewidentnie prosi o pomoc. Koty domowe nie mogą długo przebywać na dworzu, nie mają wystarczająco gęstego futerka.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Koty domowe mają takie same futerko jak te wychodzące. Mają nawet taki sam instynkt łowcy jak te wychodzące czy zupełnie wolno żyjące na dworzu. Weź się kobieto ogarnij, to kot, koty są od urodzenia z natury myśliwymi i łowcami. Mój kot od oseska zupełnie bez matki znosi mi myszy i ptaki a wcale go tego nie uczyłam. One to mają w DNA.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

pojęcia nie mas zo kotach,a le się wypowiesz... miejsce kotów domowych jest w domu!! wbijcie sobie to do głowy. Kot nie ma potrzeby łapania zywych myszy czy innych ssaków. Ma potrzebę gonienia za czymś i wystarczy do tego zabwaka, ale trzeba być kreatywnym. Skoro twój to tkai "łowca" to tylko czekać, aż ci jakąś chorobę do domu przywlecze. Plus kot nie jest łowca, bo nigdy nie zje swojej "ofiary" służy mu tylko do zabawy, co oznacza, że Twój kot jest znudzony, bo nie poświęcasz mu uwagi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

w DNA mają wpisane, że czy ciepło w domu czy chłodno na dworze, to okrywa jest tak samo gęsta? doucz się trochę lub chociaż pomyśl zanim coś równie głupiego napiszesz kolejnym razem

problem mógł mieć gdyby skoczył, wbrew obiegowym opiniom, koty nie zawsze spadają na cztery łapy

"aktywiści" już kradną psy przywiązane pod sklepami

teraz zabrali się za kradzieże zwierząt z balkonów
popieram tę opinię 76 nie zgadzam się z tą opinią 73

Milcz anonimie co za głupoty wypisujesz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 22

No niestety tak to jest jak nic nie wiesz o danej grupie zwierząt. Kot męczy się w domu, lubi wyjść i wrócić ale jeśli go zabierzesz to faktycznie nie wróci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

No kradną i psy i koty, później zbiórki zbioreczki. To jest jakiś dramat. To samo z tym kotem, w co ciężko uwierzyć żeby miauczał od 6do12. Pewnie nie masz co robić i stałaś i słuchałaś. Dramat, zostawiacie koty i psy w spokoju.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trudno uwierzyć ? Zwierzęta są równe nam ludziom w cierpieniu.

To, ż ektoś nie wierzy, nie zmienia faktu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ten sami ,,aktywista", którego nie lubisz, zatrzyma się przy leżącycm na ulicy człowieku, bo żadne życie mu nie obojętne

Dziękuję Pani opiekującej się wieloma kotami w terenie, że zainteresowała się siedzącym na krawężniku (kiwającym się) naszym 13 -letnim siostrzeńcem, podczas gdy tłumy go mijały obojętnie, siedział tak ponad godzinę. Wezwała pogotowie, nastolatek nie miał wtedy telefonu, by zadzwonić do rodziców, zresztą bełkotał, był słaby i w małym stopniu świadomy. Wracał z treningu, siedział blisko Krewetki, wcześniej szedł na tramwaj. To była niezdiagnozowana cukrzyca typu I. Pani Teresa, tzw.,,kociara" jedyna okazała zainteresowanie jego stanem. I wiem od jej znajomych ,,kociar", że one wszystkie zawsze, gdy widzą leżacego na ulicy, podchodzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twoja anegdota nie jest miarodajna. Mam kocia mamę za sąsiadkę i nazywa dzieci tak, że zdejmą mi komentarz. Ludźmi gardzi, twój komentarz świadczy o .. niczym. To, że się lubi zwierzęta wcale nie oznacza, że się jest dobrym człowiekiem. To, że się nie lubi zwierząt czy ma zupełnie neutralny stosunek też nie mówi o niczym. Ludzie są różnie bez względu na to czy lubią pączki czy sałatę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mandat

Mam nadzieję, że zainteresowani zostali obciążeni mandatem za nieuzasadnione wezwanie służb - zrm, psp i Policji.
Służb jak na lekarstwo patrząc na całe Trójmiasto i liczbę osob, które należy zabezpieczyć, a są one angażowane do ochrony kotka
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 63

Mamy odpowiadać za ilość służb? To chyba trochę nie w tę stronę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie, gdyż w tym czasie służby mogły przyjechać, gdyby nie mogły, odmówiłyby-

dobrze, że (niektórzy choć) ludzie reagują na niedolę zwierząt.
Gdy dzieciak był w Gdańsku półnagi na balkonie, zareagowałam- zadzwoniłam na 112, ale wielu przechodniów mówiło ,,bez przesady, on tam często przesiaduje" (na pudłach na wysokości balustrady). Wręcz zakpił dorosly ,,mężczyzna", że na pilota się uczy ! A potem była afera, bo matka pijana była.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat w tym przypadku wezwanie było zasadne. Bardziej bezzasadne jest wzywanie SM do zaparkowanych aut na chodniku i to po prostu olewają. Tu chodzi o życie kota oraz brak zabezpieczenia zwierzęcia na czas nieobecności domowników.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

:)

Jak właściciel nie potrafi ogarnąć kota, to niech sobie głupika kupi - w akwarium go nie zgubi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Co niech sobie kupi????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaniedbywanie dobrostanu zwierzat jest karalne w Polsce.

Balkon nie zabezpieczony nie jest dobrm miejscem dla kota. Przecież kot może na kogoś spaść.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

naprawde nie macie swoich spraw i swoich problemow, to jest kot i chadza swoimi sciezkami
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 39

i zawsze spada na 4 łapy,
a jak nie to jeszcze ma 6 żyć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale Po co on mial by spadac? Predzej spadnie straszony przez aktywiatow niz Sam z siebie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

yy

kot od 6 rano do godziny 12 cały czas miałczał.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Został zamknięty na balkonie czytaj uwaznie

Jak ktoś kocha i szanuję zwierzątka to dba o nie, jak by się czuł człowiek gdyby jego zamknięto pomysł o tym zanim coś takiego zrobisz
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 21

Jaka bezmyślna kobieta woła z dołu tego kota. Co Ty masz w głowie kobieto? Myślisz, że zrozumie co mówisz?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

na balkonie był w niebezpieczeństwie. Miał zeskoczyć do niej na dół.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Lol

Po to jest w domu żeby w głupi sposób nie zginął. Upadek z 8 piętra to raczej śmierć. Kot to zwierzęta udomowione i kocha dom bardziej niż wolność

Karetka

A po co była na miejscu karetka?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co to za nowa moda?.

Powrót z balkonu do lokalu, kiedyś mówiliśmy powrót do mieszkania. Teraz duży pokój 16m2 to salon, a dawniej klitka czyli kuchnia 4 m2 awansowała do roli aneksu kuchennego w salonie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

ciemna kuchnia, kiedyś najgorszy standard w mieszkaniu, zaczęła być nazywana aneksem i awansowała do najwyższego standardu od dewelopera
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciemna kuchnia to pomieszczenie bez światła dziennego, najczęściej w przedpokoju, a aneks kuchenny to część salonu, więc z dostępem światła nie ma problemu. Z resztą kto powiedział, że aneks nie może mieć okna? U mnie ma, z resztą jest we wnęce więc mogłabym spokojnie wydzielić z niego oddzielne pomieszczenie, ale nie chcę. Obecnie rozglądam się za innym mieszkaniem i oddzielna kuchnia jest raczej dla mnie minusem, a nie plusem i pierwsze co, to patrzę, czy da się ją przenieść i zrobić salon z aneksem. Takie rozwiązanie jest o wiele lepsze, bo jak przychodzą goście, to nie zamykam się w kuchni i mam z nimi cały czas kontakt, poza tym nie muszę latać w tę i z powrotem z żarciem czy talerzami i wszystko mam blisko. Ludzie stosują takie rozwiązania nawet w domach budowanych na własną rękę i to tych całkiem dużych. No ale trzeba coś skrytykować, żeby podnieść sobie samoocenę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

U nas takze, kończę robić obiad a dzieci siedzą przy dużym stole w pokoju i rozmawiam z nimi, pomagam im w lekcjach,

nawet gramy w planszówki a ja w tzw.międzyczasie doglądam obiadu.

Omg

Dajcie spokój ,koty tak robią,kto nie ma do czynienia z nimi to nie zna natury kociej.Tak na prawdę to jest za dużo kotów uwięzionych w domach,zostaje im balkon na "polowanie"Biedne kotki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

nie koty tak nie robią! W Polsce mamy dwa rodzje dzikich kotów jest to rys i żbik. Kot domowy nie jest kotem dzikim i ma inne potrzeby! Ludzie nie macie za grosz pojęcia o kotach!! Jakoś nie widzę, żeby ludzie wypuiszczali psy samopas i czekali aż wrócą jak już sie wybiegają, a przecież to rodzina wilków. Prosze śmiało je wywozić do lasu, do terenow im pokrewnym, zostawić je na kilka godzin i niech wracają. obyscie wy nigdy nie mieli zwierząt, bo tylko krzywde im robicie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sedno

Niestety, ludzie na wsiach wypuszczają psy, bo żal im choćby 15 minut x 2 lub trzy na spacer.

Dureń

Serio? Naprawdę? 21 wiek, mieszkasz w mieście i takie bzdury?

Sama mam kota i specjalnie bym go nie zostawiła samego na balkonie, ale już nie zliczę ile razy jak otwierałam drzwi balkonowe to śmignął że go nie zauważyłam, dopiero po jakimś czasie się orientowałam że został na balkonie. Podejrzewam że tutaj taka sama sytuacja, kto ma kota ten wie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteś nieodpowiedzialna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry