Widok

Praca konsultantki w yves rocher

ktoś coś moze wie dlaczego na stornie ives rocher są niby aktualne ogłoszenia a potem nic...cisza.. wiem od kilku osob ktore aplikowaly na dane stanowiska (w tym ja) i nikt nie raczy nigdy oddzwonic..co tam sie dzieje?? czy te ogloszenia to fikcja???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jakiś czas temu wysłałam swoje CV i nikt się nie odezwał :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ogłoszenie o pracę to też jakaś forma reklamy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja akurat bez problemu się dostałam do Yves było ogłoszenie zostawiłam swoje Cv i następnego dnia była odpowiedź niestety długo tam nie pracowałam gdyż warunki były beznadziejna na poczatek umowa zlecenie na okres próbny potem juz umowa o prace ale stawka mała oprócz tego trzeba było wyrabiac tak zwane progi sprzedażowe wciskać na siłe klientom np w danym miesiącu kremy i zakładac jak najwiecej kart stałego klienta jak sie nie wyrobiło na dany miesiąc odpowiedniej liczby to nie było premii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli umiesz wciskac drogie kosmetyki ktore jakościa przypominaja takie jak nivea johson itp a sa o wiele tansze to znaczy ze sie świetnie nadajesz a teraz krok drugi pomysl czy chcesz tak naciagac i namawiac za cale 1000zł miesiecznie pracujac na caly etat ;] jesli tak to skladaj swoje cv ale pomysl jaki w tym momencie masz brak ambicji i szacunku do własnej osoby
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Będzie obiektywnie. Nie aspiruję do roli sprzedawcy IR. Sądzę, że adekwatnie do ceny kosmetyków powinna być obsługa na poziomie (czyt. komunikatywna, z poczuciem humoru, bystra, i umiejąca odpowiednio zagaić pierwsze zdanie). Jako klientka od 6-u lat, obsługa jest coraz gorzej wyszkolona. Wkurza mnie jak ledwo przekroczę próg sklepu woła się do mnie dzień dobry, jednak jeśli potrzebuję porady -konkretnych informacji nt. produktu to jest z tym znacznie gorzej.
Nie wiem czy konsultantki są brane z łapanki - ale często ich prezencja ma wiele do życzenie np. w GB Pani ma problem z trądzikiem, przykryty grubą warstwą podkładu. I trochę jestem w konflikcie wewnętrznym kiedy ta sama Pani chce mi sprzedać krem za 100 zł. Ale bywa też bardzo miło sympatycznie, profesjonalnie, kameralnie i chyba dlatego lepiej, jak np. w Alfa Centrum. Czasami widzę bardzo młode, niedoświadczone w handlu dziewczyny często w sezonie wiosna/lato i to mnie odstręcza.
Odnośnie produktów- to średnia półka cenowa( na kieszeń statystycznego polaka), nie należy porównywać z innym sklepem kosmetycznym ponieważ w IR jest tylko część asortymentu kosmetycznego. Co do jakości - są autentyczne buble jak i kremy tanie i bardzo dobre. Plusem jest to że można testować kosmetyki na miejscu, albo wziąć próbki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zgadzam się z Panią, ja również zauważyłam pogorszenie się jakości obsługi w salonach YR. Kilka lat temu konsultantki były miłe, uśmiechniete i służyły profesjonalną poradą, poza tym były zawsze zadbane i dyskretnie umalowane. Teraz niestety widzę "olewczy" stosunek do klienta i brak profesjonalizmu. Pewnie firma pozwalniała osoby, które za dużo wiedziały i pozatrudniała dziewczyny z trochę "niższej półki".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jaka kasa taka praca :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
To świadczy źle o oobach, które tam pracują, za większa kasę bardziej by się starały? Na rozmowie kwalifikacyjnej do innej pracy jak by tak któraś powiedziała to raczej by jej nie dostała, bo do każdej pracy powinno się przykłądać :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nikt nie pracuje w takich sklepach charytatywnie, jeżeli pracodawca nie dba i nie mobilizuje premiami, to nikt się nie stara no bo i po co, dla satysfakcji? Nikt nie wyżywi rodziny i nie opłaci rachunków nią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Za 1000 zł msc nie dziwie sie ze im sie nie chce, sorry.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
mogłabym się dowiedzieć jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna ?
eh... jak komuś nie odpowiada obsługa to niech zamawia w internecie...

praca w Yves Rocher to nic innego jak zwykła praca w sklepie,
nie przesadzajmy od osób STOJĄCYCH 12h w klimatyzowanym
pomieszczeniu zarabiającym 1200 zł na rękę cudów !

Yves Rocher to drogeria nie apteka, nie wymagajmy nie wiadomo jakiej wiedzy od sprzedawczyni, po za tym nikt z góry nie ocenia jej za wiedzę tylko za target i wyniki sprzedaży - to się liczy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
rozmowa kwalifikacyjna jak każda inna - albo zrobisz dobre wrażenie i będziesz miała szczęście albo spadaj. Kwalifikacje nie mają znaczenia, dostają się i studenci i osoby z mega doświadczeniem w branży.

Swoją drogą tam gdzie często zmienia się personel wiadomo, że coś jest nie tak, nie chodzi mi o płacę bo raczej w każdym sklepie jest taka sama, ale chodz o atmosferę, kierownika, koleżanki....

Zarobki są zależne od czasu jaki tam pracujesz... (jeśli liczysz na coś więcej to 2-3 lata musisz poczekać)

no i wszystko zależy czy to sklep franczyzowy czy nie...

powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co wiem do aptek sieciowych przyjmowane są kobiety niekoniecznie z wykształceniem wyższym kierunkowym (farmacja) i jakos potrafią pracować i dobrze doradzić...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko ze w aptece nie zarabia sie 1000zl
Ja pracuję we Wrocławiu i nie narzekam, 10 za h na rekę. Dochodzą premie sprzedażowe itp i można spokojnie 2 wyciągnąć. Pełny etat 160h (co łatwo obiczyć 160x10 daje 1600 netto)bywa więcej zależy od miesiaca. Pracy trochę jest, dużo klientów premie rabaty trzeba wszystko ogarnąć, ale praca nie jest zła. Do tej pory nie trafiłam na lepszą więc mogę polecić. Oczywiście musi być zgrana ekipa pracująca i szefowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pracuje w Gdańsku i jest to bardzo przyjemna praca. Miła atmosfera, wszystko załatwione terminowo. Dużo premi, naprawdę polecam. Firma godna zaufania

a w której Galerii?:)

Inne tematy z forum Praca

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

do góry