Widok

Praca w Trójmieście - jest w ogóle?

Witam serdecznie :) Zamierzamy z mężem przenieść się na drugi koniec Polski, czyli do Was :)
Jest praca dla osoby z wieloma językami, jako tłumacz, nauczyciel, handlowiec z językiem francuskim, angielskim i innymi?
I czy jest praca w mediach/wydawnictwach, jako redaktor, dziennikarz, korektor itp.?
Jak duża jest w tych "branżach" konkurencja? Np. tu gdzie jesteśmy teraz, do pracy w mediach czy wydawnictwach jest 100000 na 1 miejsce, stąd też minimalne pensje :/

I czy praca jest W OGÓLE? :)

Pozdrawiamy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiasz się nad zmianą pracy? Sprawdź oferty dla hostess tutaj: https://hostessy-agencja.pl/praca/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozglądasz się za fajną robotą? Sprawdź oferty pracy dla hostess tutaj: https://hostessy-agencja.pl/praca/. Warto! Świetna atmosfera i ludzie, a do tego możesz wiele się nauczyć.

Polecam pracę w K2 Dystrybucje tym, którzy szukają możliwości rozwoju. Firma inwestuje w swoich pracowników, oferując różnorodne szkolenia i kursy, co otwiera przed tobą nowe ścieżki kariery

Program poleceń pracowników https://workafford.pl/program-polecen-pracownikow/ to nic innego jak metoda, za pomocą której poszukuje się i zdobywa nowych pracowników poprzez rekomendację aktualnych. To przecież obecni pracownicy stanowią najlepsze źródło wiedzy o wartościach i atmosferze firmy. Dzięki systemie poleceń pracowniczych, stają się oni poniekąd ambasadorami marki pracodawcy i pomagają w zdobyciu odpowiednich kandydatów.

W Balticonie jest praca w biurze jako dyspozytor, sama pracuję i sobie chwalę tego pracodawcę. Dobre zatrudnienie, elastyczna umowa i spoko zarobki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
praca jest dla osób z I lub II grupą inwalidztwa - 240 godzin za 1300 zł netto w ochronie, firma EKO Trade ( nazwa pewnie od ekologicznych zarobków). Nie wiadomo czy są wolne miejsca. Nawet takiej pracy trzeba dobrze poszukać. To nie żart
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No proszę tylko nie oferować dorabiania tłumaczeniami. W Trójmieście rynek na tłumaczenia był ale dobrych parę lat temu. Teraz to wyrywanie sobie zleceń za grosze. Dużo nie zarobicie.
Pewnie pracuje :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magi ma dla nas tyle pracy,że przestała się odzywac. Podaj tego linka o którego prosił Bronski, bo przestaję traktować Cie powaznie. Konkrety Magi ,konkrety, tu nie wątek o śpiewie ptaków tylko o pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdzie?
praca jest.
Magi a co to dokładnie za praca? Jestem kobietą, ale nie planuję na najbliższe lata dzieci, może akurat mnie szukasz? :)
... a wracając do tematu ;p Jak nikogo nie znajdziecie, zmniejszcie wymagania.
:))) Biedny
Mąż pracy nie zmienił, nie zarabia więcej niz kilka lat temu. Za to nie musi po pracy gnać po dzieci, nie musi sam sobie i dzieciom obiadu gotować, sprzątać w domu też nie musi :) Za to jak przychodzi sobota i budzi nas śpiew ptaków na działeczce za miastem i mamy beztroski dzień co tydzień to ... życie staje sie piękniejsze :)

Trochę prywata się zrobiła, ale miło wymieniało się zdania. Pozdrawiam.
Spoko. Masz męża. Ja jako facet nie będę miał tego szczęścia w postaci darmowej kroplówki z gotówką. Ja jako facet będę miał głupi społeczny obowiązek zarabiać dużo, nawet jeśli będzie mnie to powoli zabijać ;) Żeby utrzymać żonę, która z 3k zeszła na 1.8k, bo sobie coś przewartościowała ;p I dzięki temu nas oboje stać na mniej + ja muszę robić więcej.
Pisałam o sobie :) Wcześniej zarabiałam ok 3000 zł, co z tego skoro pracowałam w każda sobotę i co drugą niedzielę, czasami tylko po 10 godzin dziennie ale zdarzało się i po 16h. Bywały tygodnie że dzieci widziałam tylko śpiące. Wiec przewartościowałam priorytety i mam czas dla rodziny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wartości wartościami, coś trzeba jeść. Trudno wymagać od pracownika, by nie skupiał się na pieniądzach tylko miał "inne wartości" :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie dużo więcej :) Każdy ma w życiu jakieś wartości
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro masz 2 dzieci i wystarczy ci 1800 netto, to pozostaje spytać tylko ile zarabia twój mąż ;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale mówiliśmy o osobie bez doświadczenia która ma sie dopiero nauczyć zawodu. Po co mam na nią czekać ?
Ja byłam zatrudniona 3 lata nim w ciążę zaszłam, byłam pracownikiem sumiennym, pracowitym i w pełni oddanym swojej pracy. Wróciłam po 5 latach ( dwójka dzieci) i po 6mc awansowałam. Jestem dobrym pracownikiem, byłam pewna że firma na mnie poczeka.
do góry