Widok
A ja może z innej beczki: czy ich usługi są rzetelne i ich produkt atrakcyjny dla klienta ?? Nie wiem też czy obszar ich działania obejmuje miejsce w którym mieszkam, tj. południowy Gdańsk. Pytam z powodu bardzo częstych awarii TV i internetu oraz stacjonarnego (mam wykupiony pakiet 3 mediów, bo dałem się niestety zbajerować PH 3 lata temu przed przeprowadzką. W poprzednim miejscu zamieszkania miałem tego samego operatora i awarie były sporadyczne). Ostatnia awaria miała miejsce na dzień przed wyborami gdy transmitowany był finał LM w Lizbonie. Oczywiście go nie obejrzałem (podobno 'z winy warunków atmosferycznych' czyt. obfitych opadów deszczu - słowa pracownika techn.), a czasu na pełną retransmisję w necie nie mam. Niestety nową umowę mogę zawrzeć dopiero w 2016 (za wcześniejsze zerwanie umowy grozi mi spora kara finansowa). Kocham UPC (raczej same zło) i tel. do Katowic w sobotę wieczór ;-((
Nie wiem czy ktoś przegląda jeszcze to forum, ale zdecydowanie odradzam!
Jest 25.03.2014 a ja jeszcze nie dostałem wypłaty za luty!
Na rozmowie dostałem informacje, ze rachunki pojawiają się miedzy 5-10 następnego miesiąca, regulaminowo mają 14 dni na wypłatę, ale to w sumie w praktyce max tydzień trwa. Rzeczywistość jest inna. Rachunek 17, wypłaty do dziś nie zobaczyłem. Jeśli masz dom na utrzymaniu, nie polecam!
Może i atmosfera fajna, ale do cholery tyle czekać na kasę? Pracujesz od 1 lutego do 28, a kasę masz zaraz przed 1 kwietnia. No przecież to śmieszne jest! Dlatego odszedłem do innej pracy, bo to nie jest normalne... Każde call center ma lekkie opóźnienie, ale zazwyczaj to jest ustalone: 10/15/20. A tutaj teoretycznie może kasa być nawet w kwietniu...
Jest 25.03.2014 a ja jeszcze nie dostałem wypłaty za luty!
Na rozmowie dostałem informacje, ze rachunki pojawiają się miedzy 5-10 następnego miesiąca, regulaminowo mają 14 dni na wypłatę, ale to w sumie w praktyce max tydzień trwa. Rzeczywistość jest inna. Rachunek 17, wypłaty do dziś nie zobaczyłem. Jeśli masz dom na utrzymaniu, nie polecam!
Może i atmosfera fajna, ale do cholery tyle czekać na kasę? Pracujesz od 1 lutego do 28, a kasę masz zaraz przed 1 kwietnia. No przecież to śmieszne jest! Dlatego odszedłem do innej pracy, bo to nie jest normalne... Każde call center ma lekkie opóźnienie, ale zazwyczaj to jest ustalone: 10/15/20. A tutaj teoretycznie może kasa być nawet w kwietniu...
Pracowałam w vectrze i nawet ze wszystkimi sobotami (8h) plus maxymalna premia nigdy nie wyciągniesz 3-4 tysięcy, a pracuję już na wyższej (średniej) stawce. Stres, nerwy i ciągłe pretensje, jeśli nie musicie nie róbcie tego błędu. Praca dla ludzi którzy nigdy nie pracowali i są łatwą gliną do stworzenia sobie "małego niewolnika".
NIE DAJCIE SIĘ
NIE DAJCIE SIĘ
dział reklamacji ? powiem Ci tak na poczatku dostajesz 9,60 brutto na godzine, pracujesz 8 godzin dziennie minimum od pon-pt, zmiany 6!!-14 albo 14-22, dlugo nie pociagniesz jak dojezdzasz wiekszy kawalek, jestes na chorobowym (bezplatnym) a oni dzwonia zebys moze jednak przyszedl z goraczka s****zka itp. ;| po 4 miesiacach dostajesz podwyzke az 1 zl brutto wiecej! i mozliwosc dostania premii.... umowy o prace nie dostaniez no chyba ze po 10 latach pracy, i wsadzania palca w d*pke co niektórym jak nasza Anna Ssss tam umowe maja tylko liderzy ;||| a wlasnie co do atmosfery to liderka Anna Sz. to jedna wielka pomyłka, zostala liderem bo akurat Aga (liderka nr 1) potrzebowala kogos do pomocy a ona marnie sobie radzila z odpisywaniem na pisma to wziela ją na liderke, a teraz zachowuje sie jakby rozumy poskradala wszystkie a zna sie tyle co kot napłakał, i nie zdziw sie ze Cie szanowac nie beda oni maja to w d*** bo zawsze ktos sie znajdzie nowy, tak wiec zastanow sie zanim wystarujesz do vectry :) a i pamietaj tam dostajesz mniej za wiecej czyli masz zapierdzielac jak robot za coraz to mniejsza stawke, bo co chwile zmieniaja system motywacyjny dot. premii ;)
mój znajomy pracuje w vectrze na telefonie, źle nie ma... wyciąga 3-4 tysiące. On ma sprzedaż we krwi... ale zlecenie, jest studentem natomiast absolwenci też mają zlecenie. To mnie odrzuca. Ja nie mam zbyt ambitnej pracy, pracuję w zakładzie pracy chronionej ale mam umowę o pracę. I to mnie tylko trzyma... choć podobno na zlecenie też można dostać kredyt mieszkaniowy... heh
teraz stawka godzinowa dla nowych ludzi to 5 zl na rękę czy tam 5 z groszami. pracowalam 5 miesiecy od początku roku. fakt, sa ludzie ktorzy wyciagaja tam kilka kola miesiecznie, ale to sa roboty, pracownicy szkoleni przez vectre od kilku lat. dla nowych pracownikow nie ma tam zadnych perspektyw. mam duze doswiadczenie w sprzedazy przez telefon a mimo to moja wyplata przez te 5 miesiecy nigdy nie przekroczyla 1600 zl. z tego co zdazylam zauwazyc dobre czasy w vectrze juz sie skonczyly.