Widok

Praca w Vectra Gdynia - opinie

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca w firmie Vectra w Gdyni na stanowisku Konsultant ds. Obsługi Klientów w Centrum Telemarketingu? Pracę mam zacząć już niebawem ale mam wiele obaw. Bardzo proszę o szczere opinie na temat tej firmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie interesuje praca w dziale it - wsparcie
ktoś może coś napisać o zarobkach i klimacie?
to jest porażka, ja próbowałam nagrać jak odnoszą się do mojej osoby(mobbing) i co kontrola na każdym kroku, żenada . Praca nie warta zachodu! Wszyscy to jedno sk.........stwo! Każdy każdego obgaduje, donosi, kontrola każdej poczty meilowej itp( to jest mobbing) Nigdy w życiu nie wybierać Vectry!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie polecam atmosfera beznadziejna kasa też
czy ktos sie orientuje na czym polega praca na stanowisku konsultant dzialu windykacji?? czy jest to praca na tzw. sluchawkach?? ile placa na tym stanowisku??
Nie wiem czy ktoś przegląda jeszcze to forum, ale zdecydowanie odradzam!
Jest 25.03.2014 a ja jeszcze nie dostałem wypłaty za luty!
Na rozmowie dostałem informacje, ze rachunki pojawiają się miedzy 5-10 następnego miesiąca, regulaminowo mają 14 dni na wypłatę, ale to w sumie w praktyce max tydzień trwa. Rzeczywistość jest inna. Rachunek 17, wypłaty do dziś nie zobaczyłem. Jeśli masz dom na utrzymaniu, nie polecam!
Może i atmosfera fajna, ale do cholery tyle czekać na kasę? Pracujesz od 1 lutego do 28, a kasę masz zaraz przed 1 kwietnia. No przecież to śmieszne jest! Dlatego odszedłem do innej pracy, bo to nie jest normalne... Każde call center ma lekkie opóźnienie, ale zazwyczaj to jest ustalone: 10/15/20. A tutaj teoretycznie może kasa być nawet w kwietniu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sytuacja powtarza się miesiąc w miesiąc od dłuższego czasu, obecnie nie ma jeszcze wypłat za kwiecień... żenada.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja może z innej beczki: czy ich usługi są rzetelne i ich produkt atrakcyjny dla klienta ?? Nie wiem też czy obszar ich działania obejmuje miejsce w którym mieszkam, tj. południowy Gdańsk. Pytam z powodu bardzo częstych awarii TV i internetu oraz stacjonarnego (mam wykupiony pakiet 3 mediów, bo dałem się niestety zbajerować PH 3 lata temu przed przeprowadzką. W poprzednim miejscu zamieszkania miałem tego samego operatora i awarie były sporadyczne). Ostatnia awaria miała miejsce na dzień przed wyborami gdy transmitowany był finał LM w Lizbonie. Oczywiście go nie obejrzałem (podobno 'z winy warunków atmosferycznych' czyt. obfitych opadów deszczu - słowa pracownika techn.), a czasu na pełną retransmisję w necie nie mam. Niestety nową umowę mogę zawrzeć dopiero w 2016 (za wcześniejsze zerwanie umowy grozi mi spora kara finansowa). Kocham UPC (raczej same zło) i tel. do Katowic w sobotę wieczór ;-((
Pracuje tam ktoś w Sekcji Korespondencji i Reklamacji? Na czym polega ta praca -to jest odpisywanie na @?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest odpisywanie na reklamacje i pisma od klientów np. ktoś pisze, że nie podoba mu się to i tamto, że źle zostało coś naliczone, że usługa nie działała wtedy i wtedy i chce zwrot kasy, że nie ma tego i tamtego kanału i kiedy będzie itp.
a mogłabyś coś więcej powiedzieć? Jak z wynagrodzeniem? Jest sens tam ogólnie startować z CV, czy praca wybitnie tymczasowa?
a ktoś może coś powiedziec o pracy w dziale zaopatrzenia?
Pojawiło się ogłoszenie, ogólnie moja branża, ale jak czytam wasze komentarze to głęboko się zastanawiam heheh
To zależy ile oczekujesz - umowa zlecenie, nie wiem jak obecnie z wynagrodzeniem, ale kokosów tam nie zarobisz. Jak jesteś studentem to na piwo będzie, utrzymać rodzinę już gorzej. Ale nie zniechęcam - może się coś zmieniło.
8 zł/h ? No rewelacja! Ludzie oszaleliście? Godności nie macie? Zgadzacie się wszyscy na chore stawki a potem każdy utyskuje. Przemyślcie to. Ja owszem zarabiam mniej, bo 3,20 zł ale na minutę. A jak bym się postarał to i 5 zł na minutę by się udało.
Ale z 1600 na reke na tym stanowisku bedzie, czy nie?
odradzam, wczoraj zlozylem wypowiedzenie.. cala firma - to jedna wielka zenada.. wyplate za maj otrzymalem w lipcu i zle byla policzona.. Oczywiscie na moja niekorzysc i formatke czyli wyplate dostane dopiero przy kolejnej wyplacie.. czyt. za miesiac... Nie szanuja pracownikow, cisnienie na sprzedaz , odradzam !!!
Zgadzam się z Kacprem, tylko że ja JESZCZE pracuję. Błędy w formatkach to pikuś. Najlepsze to jest to, że te błędy są z winy osób które podliczają miesięczny bilans a na kolejną formatkę oczywiśie z jeszcze mniejsza kwotą czeka się cały kolejny miesiąc. Szkoda życia, nerwów i zdrowia. Ciągle każdy na siebie donosi, obgaduje. Atmosfera jest OKROPNA.
ile w vectrze obecnie płacą na h?bo zostałam zaproszona na rozmowę,ale mam możliwość pracowania gdzie indziej i chcę się dowiedzięć czy w vectrze warto
Zarobki to 8zł/h więc jak sobie odliczysz podatek to zostaje jakieś 5zł + prowizja, która nie będę ukrywać może być wysoka.

Pracowałem w Vectrze i moje zarobki wynosiły 3,5 - 5tys, zarobki spadły jak prezesi poobcinali pensje w maju i spadły do ok 3tys ale jak na 6h pracy jest dobrze. Wydaje się super, ale żebby mieć taką kasę trzeba zatracić sumienie, tutaj sprzedaż ma z prawdziwą sprzedażą niewiele wspólnego, praca polega na wciskaniu nieświadomym dziadkom internetów chociaż nie mają komputerów.. Straszne jest to, że lderzy chwalą takie zachowanie. Ciąle slyszysz tylko "więcej i wiecej" tyczy się to oczywiście wyników. Wszechobecny wyścig szczurów - wyniki publicznie pokazywane, najsłabsi zaznaczani na czerwono. Jak lubbisz taką atmosfere to praca dla Ciebie. NIE POLECAM
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz juz dają 7 zl/h brutto oczywiscie...
no, ale większość z Was pisze o pracy na sprzedaży. Obsługa nie ma takich problemów z formatkami - tam nie wyliczają prowizji, bo nie ma z czego, zarobki są uzależnione od wyrobionej liczby godzin... nie wiem czy coś się zmieniło, ale ja miałam około 9 zł na godzinę. Pracowałam tam rok i było spoko. Pracę można na pewno polecić studentom, bo mają mniej kasy odciąganej z wypłaty. :D
do góry