Widok

Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów

Opinie do artykułu: Praca w ochronie - niskie stawki i dyskryminacja zdrowych kandydatów.

Siła mięśni, dobre zdrowie, umiejętności i szybkość - może nam się wydawać, że to cechy, które opisują dobrego ochroniarza. Niestety, z trójmiejskich ogłoszeń o pracę wynika coś zupełnie innego. Dobry ochroniarz ma... grupę inwalidzką i oczekiwania nie wyższe niż 7,50 zł na godzinę.Wymagana niekaralność i orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności... - tak zaczyna się ogłoszenie o pracę na stanowisko ochroniarza z licencją, którego zadaniem będzie ochrona osób i ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

w Polsce jest jedna prawdziwa firma ochroniarska Biuro ochrony Rządu
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 25

Lubią sobie pojeździć czasami po pijaku.

j.w.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 9

szef tej "firmy" dostaje awans generalski po tym jak pod jego dowództwem zginął prezydent RP i generałowie wszystkich wojsk...

faktycznie wybitne standardy tam panują
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 11

No to wysokie standardy... nie mój czyli można wszelkie procedury olać, ot fachowość.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z drugiej strony BOR działa na ziemi.

Zabezpieczeniem lotu się nie zajmował, to była robota lotnictwa akurat i to ono dało plamę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

a swój "profesjonalizm" pokazali w pelni w Smoleńsku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hmmm

to nie Firma Ochrony, to jest Państwówka !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile chcą dostawać za nieróbstwo?? Co to jest za praca, dla nieudaczników

życiowych i tych co całe życie chcą przestać wzdłuż kas w markecie lub siedzieć na monitoringu.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 285

widać laik

widać, ze pojęcia o robocie nie masz, a pseudo ochronę to tylko w sklepie widziałeś...doucz się i tyle amatorze...
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 6

on jeszcze nigdy w życiu nie pracował

daj mu spokój...
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 2

mylisz ochroniarza z cieciem, to że ktoś ma plakietkę ochrona nie oznacza, że jest ochroniarzem :) ochroniarz to róznego rodzaju testy wydolnościowe i psychiczne, to pozwolenie na broń, to praca w niebezpiecznych warunkach (np. konwoje), itd, itd .... a cieć to cieć (bez urazy), naucz się odróżniać te sprawy i wtedy wróć się wypowiadać
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poniżanie kogokolwiek ze względu na wykonywanie mało prestiżowej pracy to najgorsza forma bycia gnidą.
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam się, acz mam osobisty uraz do tzw. "cieciów" i ich "misji życiowej"

przeważnie przykrości od nich otrzymuję...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Propozycja

Proponuję Panu lub Tobie chłopczyku ... abyś choć jeden dzień spędził na linii kas. Chciałbym abyś na własnych nogach poczuł 8-10 godzinny marsz a co gorsze stanie w jednym miejscu, abyś na własnej ciele odczuł próby zatrzymania złodzieja a co gorsze jego pięści na Twojej twarzy...
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 4

i to wszystko za 5zl/h, to dopiero bezczelnosc takich "pracodawcow" ...
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

widzę drogi Panie, że nie masz zielonego pojęcia o pracy Pracownika Ochrony czy jak wolisz ochroniarza. I nie życzę Ci abyś kiedyś spotkał na swojej drodze gościa z bronią w reku, który z powodu inwalidztwa ma ubytki we wzroku i słuchu. Ochroniarz ...DOBRY to nie inwalida czy bez obrazy "Pan na lini kas". Niestety tak sie w Polsce utarło, że wszyscy jesteśmy wrzucani do jednego wora. Ale moje przygotwanie do pracy Ochroniarza a Pana za 4,5 na lini kas to spora różnica.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

zapraszam ciebie na najbliższy mecz Atomu a przekonasz się na własnej skórze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli jesteś bezmózgiem to idziesz do pracy w ochronie. Normalny człowiek

znajduje pracę za normalne pieniądzę i pożyteczną a nie obijanie się całymi dniami.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 36

następny kretyn
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

jeslity kulturą i POziomem reprezentujesz normę to myślę że lepiej być "nienormalnym"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

odpowiedz

Mam 26 lat od 5 lat pracoje w agencjach ochrony,miedzy innymi zaczynalem w supermarketach.Co prawda nie posiadam licencji ale posiadam wieksza wiedze niz nie jeden ktory ja posiada.Pracowałem jak juz mowilem w super marketach jak i chotelach imprezach masowych i patrolu interwencyjnym.Smieszy mnie Twoja opinia ze ochrona to praca leni.Ja w swoja prace wkladam 110 % swojej wydajnosci i musze powiedziec ze czasami mam naprawde dosc.Potrzeba do tego cierpliwosci kondycji fizycznej i czasami znacznej sily fizycznej wiec nie pisz jesli nie masz pojecia o czym piszesz bo sie tylko osmieszasz w ten sposób...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chotelach?

Uspokój się, wypij cherbatkę...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

co ty opowiadasz stary..

pracowalem w ochronie (na linii kas w practikerze) pol roku jak potrzebowalem zarobic a innej roboty dla chlopaka po technikum nie bylo. Ujęcia, stanie w miejscu jest w to wpisane i chyba w sumie jedynie to wiec nie marudz ze ciezka praca.
Jak bys mial odrobine checi to na budowie zarobilbys min 2x wiecej. Jak sie nauczysz i zaczniesz robic samodzielnie to 10x wiecej.
No ale trzeba czegos chciec.
pomysl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

praca

Radzę ci nie obrażaj ludzi, dobrze? Życzę ci ,żebyś nie musiał pracować w ochronie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głupiś człowieku

W każdym zawodzie potrzebni są ludzie do pracy. Od sprzątacza do dyrektora. Każdy wykonywany zawód należy szanować a najbardziej zawody pracy fizycznej. Mędrkować każdy może trochę lepiej trochę gorzej. Ty należysz do tych drugich.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

nieróbstwo

Ty ciulu...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieróbstwo ---ale odpowiedzialne

Jeśli nie pracowałeś nigdy ,to się nie dowiesz jak odpowiedzialna jest praca a zwłaszcza w takich obiektach jak Banki ,Konwoje,Ochrona biurowców ---monitoring jest w niektórych budynkach na wysokim poziomie ----ale jestem zdania ,że jest to praca tylko dla ,,dziadków,, jak widzę młodego to ,ze względu na wysokość zarobków ,stwierdzam że nie jest w stanie utrzymać rodziny ba nawet siebie >>>>
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

idz se postoj 14 godzin na nogach to pogadamy cieniasie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak. Aby takich cwokow łapać jak coś ukradna. Albo odstraszyć takich jak ty.

To chodź stan pod liną kas. Ciekawe jak byś się zachował widząc złodzieja?! Pewnie odwrócił głowę w drugą stronę zw strachu. Mocny przed komputerem to może być każdy.

w snach

Chyba w snach przeszedłeś to szkolenie ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ranger....

Z takiego rangera mój dziad na konia wsiadał....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdybyś przeszedł testy psychologiczne na rangera to zapewne nie byłbyś wstanie pisać takich głupot.

Ale tak to jest mały pyzaty fantasto z platfusem
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

O, dzieciaku potwierdzasz tylko, że nieletni nie powinni grać w wojskowe strzelaniny.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

wy debile czytacie?

on nie pisał że on jest, tylko odpowiadał autorowi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

?

..i analfabetą też jesteś dobrym!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adam ty parówo

Nie zdajesz sobie sprawy jak ciężka praca jest nalinii kas ,
popieram tę opinię 113 nie zgadzam się z tą opinią 14

Nalinia Kas -

- znana hiszpańska celebrytka.
Jej praca jest naprawdę ciężka :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

haha

rąbłuem < ---- błąd specjalnie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Opinia została zablokowana przez moderatora

Dobry artykuł.

Powinno być więcej takich kontrowersyjnych tematów zahaczających o groteskę.
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracowalem na koncertach w gdansku w 2000 i 2001 za 7zl a stawka za pelen etat byla 4-5zl...nie wiele sie zmienilo oprocz kosztow utrzymania
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Olsztynie jeszcze gorzej

Agencja ochrony ogłosiła nabór: 3,00 do 3,50 PLN za godzinę w zależności od obiektu - za tyle pracowałem na budowie jako młodociany w połowie lat 90. Ale Olsztyn to już w zasadzie Białoruś. A minimalne stawki w Gdańsku to około 10 PLN - za zdecydowanie mniej powinni pracować tylko tacy, którzy z jakiś powodów mają dwie lewe ręce: choroba, alkoholizm, demencja, brak jakichkolwiek kwalifikacji poza skończeniem 4 klas szkoły powszechnej itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To może magazyn?

Albo budowa? Handel? No nie oszukujmy się, 10 PLN/h można zarobić sprzedając zapiekanki czy kebaby, po co się pchać tam, gdzie mało płacą?

Tu nie chodzi o samą wykonywaną praćę

ale o zarobki i status społeczny już tak :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to jak ty bys dzielił ludzi? bo jakos trzeba

to jest kryterium najbardziej sprawiedliwe. ile zarabiasz tyle jestes wart dla społeczeństwa. brutalne ale uczciwe i sprawiedliwe.
lepsze to niz dzielic ludzi ze wzgledu na płec, rase lub orientacje.
wartosc umiejetnosci wyrazona zarobkami sa miara sprawiedliwszą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

co prawda nie interesuje nie taka fucha...

niemniej jednak zauważyłem ostatnio, ze chyba najbardziej REALNIE przekichane w poszukiwaniu pracy ma zdrowa, silna, pełnosprawna, już nieucząca się, heteroseksualna osoba, w wieku ok 30-45.

Wszystko inne jakieś zniżki, dotacje, ulgi, s****je....
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 3

zgadzam się w 100%

mam 33 lata, wyższe wykształcenie, dwie podyplomówki, 14 lat doświadczenia zawodowego na różnych stanowiskach i....
1) albo jestem za stara - brak statusu studenta,
2) albo "zaraz ucieknę na L4 na ciążę"- pytanie o dzieci, niby bezprawne, a jednak...
3) albo pracodawca nie dostanie dofinans. - bo brak orzeczenia o niepełnosprawności tak mile widzialne w ogłoszeniach,
4) albo - co nowość - za długo pracuję zawodowo.... patrz, mam pewnie wygórowane oczekiwania finansowe.
I mogłabym tu wymieniać i wymieniać te absurdy, ale sama już nie wiem czy śmieszno czy straszno.

Za to w UP przy dofinansowaniu do działalności usłyszałam, że w pierwszej kolejności do dofinansowania zalicza się:
- osoby wchodzące na rynek pracy ( do 26 r. ż) ,
- matki powracające na rynek pracy ( cóż... a ja bez dzieci to jeść nie muszę?)
- osoby 45+,
- osoby niepełnosprawne,
Hym dyskryminacja ?

Natomiast co do stawki 7,5 h to jest dno dna, wstyd i dziadostwo proponować takie stawki!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto też dodac,że w nowej strategii finansowej Związku Radzieckiego Bis na lata 2014+, jedna z grup preferowanych przy konkursach na dotacje mają byc części rowerowe....

A ja gdzie mam się zgłosić

Proszę o adres żeby podac wnukowi co mnie dowiezie, bo ja mam za słaby wzrok żeby trafić
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 4

żeby podac wnukowi co mnie dowiezie,

Dziadku, możemy się nie zmieścić na moim wózku inwalidzkim,

ochrona

Branża / Kategoria: Ochrona osób i mienia
Stanowisko: Pracownik fizyczny
Rodzaj umowy: Umowa o pracę
Wymiar pracy: Cały etat
Miasto: Gdańsk
Dzielnica:
Ulica i nr:
Opinie i dyskusje: Forum praca
dane kontaktowe:

wymagania:

- niekaralność
- orzeczenie o stopniu niepełnosprawności: umiarkowany lub znaczny
- odpowiedzialność
- sumienność
- dyspozycyjność
- mile widziane doświadczenie
- mile widziane posiadanie licencji I lub II stopnia pracownika ochrony fizycznej
obowiązki:

nadzór nad ruchem osobowym, kołowym
oferujemy:

- pracę w stabilnej, dynamicznie rozwijającej się firmie,
- atrakcyjne warunki zatrudnienia
- umowę o pracę
opis dodatkowy:

Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do przeprowadzenia rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, poz. 883 z późn. zm.).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawda

To parodia gdy orzeczenie jest ważniejsze niż kwalifikacje!!!!!!
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na potwierdzenie :)

1.

2.

3.ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/pracownik-ochrony-nr-ref-potro2012-ogl5191509.html

:)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

zacznij od siebie i nie uzywaj określenia ciec w stusunku do tych ludzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety pracowałem w kilku agencjach ochrony i wiem jakie ma podejscie do tych ludzi szef,kierownik,a nawet ludzie postronni.Dlatego zrezygnowałem z tego tz.zawodu bo w Polsce ochroniarz to ciec,a ciec to teraz gospodarz domu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem co w tym dziwnego. Przecież wiadomo kto zakładał agencje ochroniarskie - kwiat milicji i innych tzw "resortów"

Trudno się wiec dziwić, że przepisy skonstruowano pod ich potrzeby w celu sprawniejszego dojenia dofinansowań. Żadna z ekip rządzących nie chciała tego ruszyć więc jest jak jest.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 0

HA HA DOBRE

Opinia została zablokowana przez moderatora

Akurat-nigdy nie płacą na czas!!!

fakt pracowalem tam raz za studenta i przyznaje ze firma najgorsza z jaka sie spotkalem i anka tempak chyba po 2 klasach podstawowki :)

haha

ja się dziwie ze niepełnosprawni pozwalają by z ichfunduszy szly pieniądze na te agencje
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

o jeny

Każdy za mało zarabia i terax sie skarżmy..
Ratownik Wopr tez zarabia 7.50 zl brutto za godzinię musi majątek wydać na szkolnia i ma ogromną odpowiedzialność,o ratownikach medycznych juz nawet nie bd wspominał...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chyba nie wiesz ile zarabia ratownik medyczny ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

wiem, o wiele za mało za pracę jaką wykonuje

perfekcyjny ochroniarz

licencja ochrony 1 lub 2, prawo jazdy b,c,d, jezyk angielski, wyksztalcenie wyzsze, mechanik samochodowy, GRUPA INWALIDZKA, praca norma godzin ochroniarska 240 300 godz w miesiacu
Druga opcja emeryt policja, wojsko z powyzszych wystarczy licencja 1 2 dodatkowe atuty dozgonna wiernosc idealom i przekonaniom panującym w firmie, umiejetnosci oddzialywania psychicznego na wspolpracownikow. :-)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Książę

Do tego kursy spadochronowe i minimum dwa lotu w kosmos mogą być po dopalaczach.Na koniec wpis P w orzeczeniu i firma zadowolona.

3000? chyba brutto ;]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To zabronisz im podejmować pracy zarobkowej?!?!?!?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

owszem nie jak poszedł po 15 latach "zmęczony" na "emeryturę" znaczy do pracy z bronią i w bezpieczeństwie pracować nie powinien bo nie ma kwalifikacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odeszli bo mieli takie prawo, tak samo jak mają prawo cieszyć się pełnią praw obywatelskich. Praca w ochronie nie przeszkadza, zwłaszcza, że mniej sprawni od też się tym zajmują, a ewentualne koneksje zawodowe, towarzyskie tylko mogą pomóc, każdy woli pracować ze sprawdzonym lub poleconym pracownikiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Firmy niepotrzebują ochcroniarzy tylko inwalidów

i strurzów
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

chlopaki jedzcie za granice inaczej tu w PL niczego sie nie dorobicie a czas leci ! a to praca dla rencistow jest !

uczcie sie jezykow i myk ! niemcy daja prace ja na zmywaku mam 1650 euro a do reki 1100 euro /miesiac plus (POKOJ Z kABLOWKA ) jedzenie super restouracyjne i zobaczcie jaka kasa !!! a roboty w brud ! only Germany ! a do PL przyjezdzam na swiata and wakacje czy badania zrobic !...sekurity ta praca jest dla recistow nie dla was mlodzi ! wy jestescie za wartosciowi do takiej pracy bez grosza a to co placa to wstyd i hanba ! 6 -7 ZETA HA HA HA ! SHOCK ! ruszcie tylki cala kanada czeka czy germany tylko wybierac ~!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak wszyscy mądrzy energiczni przedsiębiorczy kreatywni młodzi Polacy wyjadą to kto będzie bronił mojego kraju?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ty skoro tak Ci się tu podoba
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cały młody potencjał nie może opuścić tego kraju.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

no autor posta raczej wątpię (po pisowni) czy się zalicza do wymienionej przez Ciebie grupy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wynagrodzenia a kondycja psychofizyczna

Patrząc logicznie to niepełnosprawność dyskwalifikuje do pracy w ochronie mienia publicznego. Dobry stan zdrowia jest podstawą, a gdy zaistnieje zagrożenie to co zrobi niepełnosprawny? Zdzwoni po Policję gdy minie zagrożenie i oszacuje straty. Zarobki powinno się uelastycznić w różnych aspektach rozpoczynając od kwalifikacji na poszczególne stanowiska pracy, a niepełnosprawni mogą pracować w niepełnym wymiarze godzin, ale nie na stanowiskach gdzie wymagana jest dobra sprawność psychofizyczna, bo nad swoim ciałem trzeba nauczyć się panować.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

chodzi o to, żeby był papierek o niepełnosprawności by mieć więcej kasy dla siebie, a liczba "ochroniarzy" ma być taka by styknęły wszystkie normy, przepisy, a nie by realnie chronić

Ochroniarz kiedyś się mówiło cieć
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Niestety sprawa jest nie do ruszenia, bo szefostwo wszystkich agencji to byli mundurowi, czyli koledzy tych którzy kontrolują firmy ochroniarskie, więc kontrolującym nie będą przeszkadzać takie szczegóły, a nawet jeśli ważne obiekty są średnio ochraniane i robią to głównie inwalidzi to liczy się tylko to, żeby wygrać przetarg nawet poniżej kosztów, żeby góra zarobiło a ochroniarzowi z licencją można dać 6 zł na godz. jak askar czy straż portowa.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

a juwentus to w ogóle jest rozbrajający, przecież oni żadnych zdrowych pracowników ochrony nie chcą zatrudniać
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat juwentus nie jest zakładem pracy chronionej,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie jest zakładem pracy chronionej, ale nie zmienia to faktu, że zatrudniają w zdecydowanej większości ludzi z grupą

Klienci firm ochroniarskich

Czyli m. in organizatorzy imprez, firmy z branzy handlowej itd, powinni wymagac ze ich interesu beda chronic kompetentni ludzie...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

...a są i będą chronić niekompetentni. Jaka płaca taka praca.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry pracownik w POlsce pracuje 24/7 za miskę ryżu. Niech żyje III RP!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widać, że mierzysz po sobie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Praca w ochronie jest cięzka niewdzięczna i niedoceniania,przepisy odnośnie zatrudniania w tym zawodzie ludzi niepełnosprawnych trącą o farse,poniżające stawki,zatrudnianie na śmieciowe umowy,nienormatywana ilość godzin.Ponadto będzie jeszcze gorzej jeśli chodzi o poziom usług w tym zawodzie kiedy nowe przepisy znacznie spłaszczą wymagania odnośnie licencji.
Dlaczego kolejne rządy nie ruszają tego g..na?oczywiście jest to lobby któremu na ręke obecny stan rzeczy.Państwowa Inspekcja Pracy miała by tutaj duże pole do popisu ale niewiele też w tej sprawie robią.Pojedyncze fizyczne osoby zatrudniane w firmach ochroniarskich które mają odwagę upomnieć się o swoje i mają udokumentowane dowody pracy np.ponadnormatywnej wygrywają a najczęściej sami dogadują się z firmą i wypłacane są im pokażne czasami należności.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

licencja

Kiedyś o licencji marzył każdy pracownik ochrony. Miała zagwarantować lepiej płatną pracę. kosztowała dosyć sporo. Sam posiadałem licencję drugiego stopnia. Początkowo można było całkiem dobrze zarobić. niestety to co stało się później to juz tragedia. Do firm ochroniarskich zaczęli płynąć strumieniem emerytowani policjanci i wojskowi, którzy otzrymywali licencje bez egzaminów. Po prostu dostawali ja z urzędu. Ponad to mieli dodatkowo emerytury lub renty, więc mogli pracować za mniejsze pieniądze. zaczęło sie schodzenie ze stawek. teraz fala inwalidów i mamy to co mamy, czyli spartolony rynek usług ochroniarskich. A kto go spieprzył? Właściciele firm ochroniarskich, czyli emerytowane psy i trepy, więc niech nie wycierają sobie geby konkurencyjnością, bo o biznesie nie mają zielonego pojęcia. kolesiostwo i korupcja. podczas mojej pracy spotkałem się z tym, że to właśnie emeryci policyjni okradali bankomaty i kradli inne rzeczy i broń im czasami wystrzeliła, bo nie byli dostatecznie wyszkoleni. kolesiostwo i tyle. Reasumując: oddałem licencję i nie chce mieć z tym nic wspólnego, a im życzę żeby splajtowali złodziejaszki. Na zakończenie dodam, że w ochronie przepracowałem 10 lat, z czego ponad połowę jako konwojent wartości pieniężnych. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2

Konwoje obecnie... Poznałem paru ludzi z tej branży, bardzo ok... tylko, że pracują za stawki ochrony sklepowej lub dozorcy!!! A mają licencję i broń i codziennie narażają własne życie dla papierków... K mać, jak długo jeszcze będziemy dawać się tak doić jako społeczeństwo ?!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

//////////////////////////////////////////

to tylko wierzchołek góry absurdów na polskim rynku pracy-co ma zamiar zrobić z tym nasz minister od pracy- zwany,ja nic nie mogę bo nimam piniedzuw.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cała prawda

w końcu ktoś pisze tu prawde........
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

w trójmieście są też obiekty z wykazu wojewody ( czyli obowiązkowej ochrony przez ludzi z licencją), gdzie pełnisz służbę 24h w kontenerze bez wody, toalety i chwili odpoczynku i tak za 7 złociszy hehe
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

zalisz sie czy chwalisz

wyrażam swoją opinię, bo trochę w tej ochronie przepracowałem, a jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to po jakiego grzyba zabierasz glos

a kogo ochraniasz. profesjonalista po słuzbach specjalnych ponizej 40 złł godz nie schodzi

profesjonalistów po służbach jest w Polsce garstka i wiadomo, że ci ludzie jako elita muszą być dobrze wynagradzani, a w tym artykule chodzi o pozostałą część pracowników ochrony , czyli tych pracujących na umowach śmieciowych, mających obycie z bronią, kwalifikacje wykształcenie i wynagradzanych na równi z niepełnosprawnymi( nic im nie ujmując)

Zatrudniony jestem jako pracownik ochrony na obiekcie gdzie przewija się ogromna rzesza ludzi i niech uwierzą ci którzy tutaj rzucają cyniczne i zjadliwe uwagi odnośnie ciecia itd.że ludzie którzy otrzymali ode mnie i moich kolegów niejednokrotnie pomoc,adekwatnie odwrotnie postrzegają prace w ochronie i doceniają to co robimy..
Najłatwiej jest oceniać,siedząc w wygodnie przy kompie i nie mająć pojęcia z jakimi ludżmi czy sytuacjami musimy się spotykać w naszej pracy i bynajmniej nie mówie tu o pracy stróża na budowie itp.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca jak marzenie.

Najlepsza pracę mają ci na obiekcie, a nie jakiejś linii kas. 24 godziny w cieplej budce na budowie potem 48 wolnego. 5.50 zeta na godzinę, w sumie miesięcznie 1500 złotych, plus w przypadku niektórych 1500 emerytury, co już daje 3000 złotych. Filmy z laptopa, piwko można wypić. W nocy jak nie robią mozna pospac, tak od 23 do 5 rano ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14

Super praca dopóki nie sprubujesz

Polecam super pracę w hotelu Narvil **** niedaleko Serocka w prestiżowej firmie Solid Security- stawka za godzinę 6 zł warunki pracy super 24/h 144 zł do łapy za 240 godzin leżenia 1444zł, filmy z laptopa, piwko niekoniecznie, lepiej 200 mg. wódeczki. W przypadku emerytury np. wojskowej 2400 na rękę to razem daje całkiem pokaźną sumkę. Mam prosbę, jeżeli kto podejmie tam pracę to proszę o kontakt ze mną na e-mail-a i potwierdzenie. Zapomniałem dodać, że po służbie 48 wolnego. Pozdrawiam wszystkich ochraniaczy i życzę powodzenia.

Ochrona W....

Ja pracuje na budowie i tam płacą 4.50 za godz, pod koniec msc podliczam godziny żeby sprawdzić czy się zgadza.dodaje jeszcze ze po 150zł muszę jechać do biura, w innych ochronach tego niema.

Nie każdy może zostać budyniem .

Nie każdy ma prawo zarabiać jak budyń.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

paradoks

świat stoi na głowie... Wg mnie ochroniarz powinien byc silny zdrowy i sprawny fizycznie, aby w razie potrzeby interweniowac broniąc mienia, siebie, bądz inne osoby. Jak ma nas obronic emeryt który ma sam ledwo się porusza i ze sztukami walki nie ma nic wspólego, bo jest zatrudniony tylko dlatego,że posiada świadectwo niepełnosprawności, bo pracodawca dostaje za niego ulgi?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

JA nie wiem czy chciałbys narazac swoje zycie za 5 zl na godzine... PRacowalem w ochronie i nie raz interewniowalem po czym dostawalem od menagera upomnienie ze w "naszej firmie" nie potrzeba bohaterow..

Wyzysk i zmowa milczenia...

Wszystkie firmy ochroniarskie nastawione są tylko na wyzysk... Pracuje w Impelu od ładnych kilku lat i co pół roku zmieniają mi umowę/zlecenie/,ciągle nowa firma, a stawka nie wystarcza na przeżycie... Nikogo to nie interere... Widzę, jak walą kontrahentów w roki z kasą, którą dzielą się między sobą-na żywca, myślą że wszyscy są ślepi i głupi. I tak jest wszędzie. A praca jest naprawdę ciężka.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

ddd

To zmień prace cieciu,poco tam siedzisz.Jak się nie chce robić to się g*wno zarabia,a do narzekania to pierwszy.

Gardzę wszystkim cieciami i ochroniarzami - to"zawód"nieudacznika!

Na szczęście mam kochanego męża,który wie jak zadbać o kobietę!Nie wyobrażam sobie życia z mężczyzną,który ma 4,5zł/h.. Wstyd!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 54

Żal mi cie.....

Gardze tobą ! Często pracownicy z licencją pracownika ochrony są po studiach , mają magistra i wyższe wykształcenie ! A ty widac materialistka ! d*pą świata nie zawojujesz i pustą głową......
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak rozumiem albo jesteś faktycznie pustą blacharą albo podpuszczasz..Pewnie Twój men całymi zapierdziela albo zajmuje się jakimś szemranym interesem a ty tylko leżysz całymi dniami w łóżku pachnąca, w jedwabnej pościeli aż do ciebie przyjdzie i zrobi co trzeba..nie ma prawa się nie spisać.:))

Ale pustak

Ale pusta cip.... nie wierze że takie stworzenia jeszcze żyją.Kochany mężulek pewnie zapier... i ma te 2500 a ja jestem ochroniażem z licencja i mam 3600 za 260 godzin, i ciekawy jestem co ty robisz pewnie cały dzien walisz sie po kontach za gratisy :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmmmm...

Gardzę Toba...gardzę. Jak wielu POF.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja sobie nie wyobrażam życia z Tobą jak patrzysz tylko na pieniądze

Aż mnie ręką!!! by Ci przyłożyć ludzie chorzy którym ZUS odmówił renty też muszą za coś żyć siedzą tam nie dla przyjemności ponieważ lekarz nie dopuścił ich do pracy przynajmniej nie żyją na koszt państwa czy męża paniusia jedna

W 3mieście stawki są z góry umówione czy to na obiektach czy imprezach masowych...z roku na rok idą w dół...stawka dla pracownika z licencją jest taka sama jak dla tych którzy nie posiadają żadnych uprawnień oprucz ,,masówki''a ostatnio często się zdaża że ludzie nie mają nawet ,,masówki'' i po co wydawać kilka tysięcy na kursy i szkolenia jak można za tyle samo pracować bez uprawnień.Przkładów takich firm jest cała masa...np askar-strefa kibica w gdańsku,wena,impel,nord,specgrom,ekotrade,igielski itd.kto pracuje na imprezach to wie jakie są stawki...czy masz licencję czy nie to wszystko kręci się od 8zł do 10zł,żadko już się zdarza że z licencją dadzą 12zł chyba że s...ją w gacie przed kontrolą...POWINNO BYĆ WIĘCEJ KONTROLI PODCZAS IMPRES MASOWYCH TO BY NIE OSZUKIWALI NA ILOŚCI AGENTÓW OCHRONY Z UPRAWNIENIAMI...jak nie wymieniłem jakiejś firmy to proszę dopisywać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

idz do szkoły! Polski...

naucz się pisać po polsku "ohroniażó" a nie sady wydajesz ;) wstyd!

damy rade

bo my z ekotrade
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to mam nadzieję, że większość tak zrobi.. lub zacznie robić..

Jako organizator imprez masowych, następnym razem nie zatrudnię żadnej firmy z rencistami i emerytami. A chyba jednak wolę panów bez szyi niż nabijać portfel jednego z właścicieli JUWENTUS czy SECURITY.. Tutaj mam przynajmniej pewność że wszystko będzie tak jak być powinno.. Wystwię umowę od dzieło i po zawodach.. Po co płacić za kogoś bez licencji ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

najlebszym ochriniarzem jest...

waldek kiepski syn ferdynanda...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ochrona = bezmózgie stworzenia. Ile wy chcecie zarabiać??

Za obijanie się albo straszenie klientów jak to ma miejsce w galeriach itd. Jeżeli masz ukończoną podstawówkę lub gimnazjum to właśnie idziesz do ochrony albo do serwisu sprzatającego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Sam jesteś BE.....-pewnie byś nie przeszedł połowy kursów kture ja posiadam...

Praca

A ilu ludzi Wojtusiu ze średnim lub wyższym też pracowało , bo w Polsce chyba programowo praca ma być dobrem luksusowym ( nie dotyczypseudoelit ).

Ochrona

Ochrona = bezmózgie stworzenia. Ile wy chcecie zarabiać??

Za obijanie się albo straszenie klientów jak to ma miejsce w galeriach itd. Jeżeli masz ukończoną podstawówkę lub gimnazjum to właśnie idziesz do ochrony albo do serwisu sprzatającego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26

sam jestes bezmuzg

kolego widzę ze wiedzę na ten temat masz mała żeby mieć licencje 2 st. trzeba mieć średnie a już nie długo wyższe a na jedynkę będzie trzeba mieć średnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pewnie wojtek jesteś wykształciuchem,stworzonym do wyższych celów..Masz wyższe wykształcenie ale nie wiesz co w życiu robić..żadna praca jest dla ciebie nie dość godna..Mamusia z tatusiem łożyli na studia..i jakoś szło..Teraz siedzisz w domku przed kompem i się napinasz a jutro jak zwykle do pośredniaka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawet nie wiesz co to znaczy ochrona i ile jest do nauki. Ustawy rozporządzenia i wiele innych. Wiedzą tylko POF

5-6 zł za godzinę?????????????????????

Parę miesięcy temu dostałem z UP Gdynia propozycję pracy jako "pracownik ochrony bez licencji". Nie powiedziałem nie - praca jest pracą. To były czyste kpiny. Praca na umowę zlecenie, 12/24 za 3,50 za godzinę brutto. Praca na półtorej etatu za połowę stawki jednego etetu. Mogę być cieciem, ale nie niewolnikiem.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój znajomy jest kierownikiem ochrony na jednym z markietów. Pracuje co drugi dzień

od 6 do 21.30. Na miesiąc dostaje 2500 netto w wolne dni dorabia na innych obiektach. Sam mówi, że praca lekka a panie na kasach zarabiają po 1500 netto a mają o wiele gorszą pracę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba ochrona wewnętrzna

bo tu trzeba być: młodym-do 30lat, doświadczonym-cokolwiek to znaczy, z orzeczeniem o niepełnosprawności, na studiach dowolnych i wtedy można każdą fuchę załapać,osoba po 40, zdrowa,nieucząca się nie ma szans na nic innego jak tylko linia kas w jakimś markecie, a i to niechętnie....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem kumpla na ochronie

2.75 po trzech podwyżkach, to było z 6-7 lat temu, teraz już pewnie 4 zł a nawet 5zł wyciąga...no dobra 5zł na pewno nie ale to 3.50, 4zł to na bank, sam pracowałem tez kiedyś na ochronie, na szczęście tylko przez 3 dni :P no ale 50 dych wpadło - podatek

Wy już nawet nie jesteście nadzorczami niewolników...

Nie wiem kto głupszy, strażniki miejski czy " ochroniarz..."

Wysługujecie się tym, którzy Polskę rozgrabili i to za marne grosze.

paroowki z was chłopaki, powiem wam , że w ZK nie przepadają za " ochroniarzami" , jeśli więc tam przypadkiem wpadniecie... Nie będzie miło...

Tak bardzo nie lubią ochroniarzy?To powiedz mi co tylu chłopaków po ZK robi w szeregach ochrony?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Paroowa to z Ciebie

pewnie Ci w ZK było miło, bo byłeś paróowa dla wszystkich...hahahahah

Jeżeli prawo jest dziurawe to trudno się dziwić, że ktoś je wykorzystuje.

Jeżeli prawo pozwala współfinansować zarobki osób, które mimo orzeczonej niepełnosprawności pracują na stanowiskach wymagających sprawności fizycznej to tutaj jest geneza problemu. Takie przypadki powinny być wyłączone z dopłat. Oczywiście nie pochwalam praktyk firm ochroniarskich, ale prawdziwe źródło tkwi w ustawie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakoś nie chce mi sie wierzyć że panowie którzy

obsługują bankomaty, dowożą kasę do banków mają tylko 7 pln/h.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dokładnie tak mają...może po10latach nie którzy mają 9 pln/h
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie, mają 7,50...

ŁOCHRONA

Dla mnie to zwykły dozorca.Podejdzie,luknie i do budy.Ochroniarz to sprawny gośc gotowy do akcji.W marketach to goscie co biegaja jak na wieziennym spacerniaku ze sluchawku w uchu a'la cyborg.Zapitalaja za kilka groszy i wciskaja im kit o wielkiej roli ochroniarza.Jeszcze chwila ,a w linii kas zobaczymy ochroniarzy na wozkach inwalidzkich ,o kulach.Jak ktos jest niepełnosprawny to nie nadaje sie do takiej pracy.Inna para kaloszy to dziwne ulgi dla takich firm ochroniarskich............
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracowałem w Alfa Guard Security ludzie z ktorymi pracowałem mieli grupy na "głowe" często szef pytał się czy nie znamy ludzi z grupą 1 najlepiej na "głowę" bo z tego tytułu najwięcej dostają dofinansowania z pefron.

G4S

na Strattford daje 6.95 na godzine a w Polsce ta sama firma ile daje? 1? moze 1.30... To jest POlska
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panowie i Panie

Nie jest ważne, czy to pracownik ochrony, czy kierowca-dostawca, czy sprzedawca-kasjer, czy chociażby ten przysłowiowy "cieć" na parkingu czy budowie (proszę się nie obrażać :-)

Ważne jest to, że żadna z wymienionych wyżej osób nie powinna zarabiać 7zł, a już tym bardziej 4/5zł/ za godzinę pracy, gdyż to najzwyklejsze k@restwo i granda w "biały dzień". Tu akurat nie należy winić pracodawcy, a system "kochanej ojczyzny"

Pracodawców należy napiętnować za coś zupełnie innego, m.in. za brak umów, nagminne łamanie praw pracownika, wstrzymywanie "wielkich" wypłat, czy wręcz oszukiwanie polegające na braku wypłat itp. Oni robią to dlatego, gdyż właśnie system na to pozwala. Dla przykładu, Niemiec nie zatrudniłby kogokolwiek "na czarno" nawet na jedną godzinę pracy, gdyż ma świadomość, jaką karę poniósłby w przypadku ujawnienia takiego procederu.

Kraj, który nie dba o swojego obywatela, pozwala na okradanie jednych przez innych, to nie ojczyzna. To, co najwyżej dżungla, gdzie codziennie walczysz o resztki godności i człowieczeństwa.

Korzystając z okazji, -bo to taki czas przedświątecznej gonitwy- chciałbym prosić tych wszystkich, którzy nie mają za wiele, aby dostrzegli, że święta... są w sercu. Pocieszcie się, że ci którzy płacą wam po 7zł i mniej, na stole sekcyjnym będą równi z wami. Co najwyżej będą mieli ładniejsze-droższe pomniki, ale kogo to wówczas będzie obchodziło.

Wszystkim, bez wyjątku, ciężko pracującym za 7zł na godzinę życzę zdrowych i radosnych Świąt...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się!!!

To wszystko co piszesz to prawda. Podałeś przykład Niemiec- tutaj ludzie mają już w głowach zakorzenioną niechęć do cwaniactwa, stąd kraj ten świetnie sobie radzi ekonomicznie od dawien wieków. Muszę Cię zmartwić ale uważam że u nas taka kultura pracy i w ogóle podejścia do życia wymaga jeszcze kilku pokoleń. Kradną wszyscy- jak za komuny. Każdy wie na czym polegają przetargi różnego typu- tutaj jest prawdziwy folwark naszych władz, zarówno w skali państwowej, jak i samego miasta (tutaj to już nikt nie ma nad tym kontroli, chyba tylko Bułgaria nas wyprzedza). Dalej jest pracodawca- z jednej strony chce wziąć udział w projekcie- z drugiej strony wszyscy zaniżają stawki tak że ochroniarz zarabia kwoty za które NIKT by nie przeżył samodzielnie egzystując. Druga sprawa że np. projekty budowlane są powiązane z gigantycznymi łapówkami (co śmieszne - wszyscy o tym doskonale wiedzą) - więc i pracodawca próbuje oszczędzać. To całe koło zamachowe złodziejskiej kultury w Polsce kończy się na tym przykładowym ochroniarzu który za takie pieniądze ma w doopie uczciwie pracować i często bierze udział w okradaniu miejsc które notabene powinien pilnować. Oczywiście wszystko można by załatwić odpowiednimi regulacjami prawnymi i kontrolą państwa ale nikt tego nie zrobi (na razie) bo złodziejski proceder zaczyna się na samej górze a tam w grę wchodzą największe pieniądze. Osobiście uważam że 2-3 pokolenia są w stanie na trwałę zmienić ten stan rzeczy, przykre tylko że nikt z nas tego już nie dożyje. Pozdrawiam.

no takie są realia...

Liczy się zarobek szefuńcia...

ZLIKWIDOWAĆ GRUPY INWALODZKIE W FIRMACH OCHRONIARSKICH

To jest jawne oszukiwanie skarbu Państwa za przyzwoleniem władz RP.
Przecież pracownik z tego nic nie ma a jedynie kabze sobie nabijają szefowi firm.
To powinno być napiętnowane i firmy korzystające z tego przywileju powinny
być wskazane z nazwy,chociaż ja je znam.Jak to możliwe ,że pracownik z orzeczeniem o niepełnosprawności pracuje z bronią palną,a o paralizatorach
elektrycznych nie wspomne.PARANOJA W ,,TUSKOLANDZIE"

Scajnet

Popieram nie zatrudniać rencistów i emerytów szczególnie takich co mają emerytury powyżej 2000 tyś zł bo zabierają młodym chleb firmy ochroniarskie powinny zatrudniać tylko pełnosprawnych i z licencją bo jak zatrudnią niepełnosprawnego to się gnoi takiego człowiek i robi jako ciec tam gdzie ja jestem to firma Jarex zatrudniła gościa z padaczką to jest chore wiele razy dostawał ataków powinno się też zlikwidować umowy sieciowe jedyna porządna firma w jakiej pracowałem to Jmpel nawet dawali fiszki z wypłaty norma godzin była jedna dla wszystkich dodatek za godz nocne nawet wczasy po gruszą były i raz w roku impreza jntegracyjna i też na umowę o pracę

w taurusie dobrze placa ,mamy 20 -25 zl na godzine ,zapraszam do nas glaca
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Glace pamiętam...;)Szkoda że tak nie płacą starym pracowniką taurusa!Z tego właśnie powodu już tam nie pracuje od prawie dwóch lat...

OCHRONIARZE!!!Druga strona medalu to taka ze też mamy w tym wine że się godzimy na takie warunki i takie stawki...Jak się patrzy po obiektach i imprezach to ludzi nie brakuje...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taurus to konkretna ochrona ,czesc wielkich chlopow czesc faitherow ,wiekszosc wybiegana i gotowa na przeciwnika,tam nie ma inwalidow i lesnych dziadkow pozdro kardynal Richerie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tak może było przed euro...a teraz lepiej mieć trzy ''wazony''niż jednego ''chłopa''

IMPEL

IMPEL - największa firma wyzyskująca ludzi, nie wiem, dlaczego nikt im się jeszcze nie dobrał do tyłka, ohyda
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracowałem kiedys IMPELU totalny burdel brak szacunku do pracownika, kasa nie na czas, i wmawianie błedów w pracy..
IMPEL = PORAZKA

wspolczuje

Pracuje w ochronie w jednym z budynkow w londynskim city i nie moge narzekac na zarobki,ale jak slysze jakie stawki sa w polsce to szczerze wspolczuje ludzia wykonujacym ta prace.nie jest to praca ciezka oczywiscie jak sie nic nie dzieje,ale problemy sie zaczynaja jal mamy powazny problem do rozwiazania.wszyscy mysla ,ze ochroniarz to siedzi i nic nie robi ,ale to nie jest tak.mamy spora odpowiedzialnosc w przypadku zniszczenia mienia,wlamania,kradziezy ,ewkuacje i wiele innych rzeczy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

ochrona

Święta racja.niestety znam temat.

masz chlopie calkowita racje

no to masz gorzej niż w Polsce a jeszcze współczujesz pracuję w ochronie i za nic nie odpowiadam bo firma jest na to ubezpieczona w przypadku zniszczeń lub kradzieży koszt pokrywa ubezpieczenie

wielki problem....

ja wynajmuje profesjonalną agencje ochrony która dba o moje życie i placę dużo!

guaniane firmy umrą śmiercią naturalną albo "ochraniani" ludzie ot co...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

naiwniak

płać płać

wielki problem....

To fajnie że dużo płacisz ,prezes owej firmy na pewno jest zadowolony,ale jest druga strona medalu. Pracownik tej firmy dostaje najprawdopodobniej nędzną stawkę ,jak to w grupie interwencyjnej. Myślisz że taka osoba będzie się narażać za jakiś ochłap w obronie twojego życia i zdrowia i mienia. Na pewno nie ! 12 lat pracowałem w grupie interwencyjnej i możesz mi wierzyć nikt się nie nadstawi w twojej obronie.

płacisz dużo!! to może głupi jesteś? hahahaha

Staawki oferowane przez firmy

Poniżej oferty jakie złożyły firmy w przetargu w Tczewie na ochronę obiektu byłej Jednostko Wojskowej - TO JUŻ JEST CHORE!!!!
To jest przykład tego kto w rzeczywistości płaci za ochronę obiektów - PŁACĄ FIRMY KTÓRE NIE SĄ ZAKŁADAMI PRACY CHRONIONEJ. A muszą konkurować na tym samym rynku.
- MUSI Spółdzielnia Usługowa w Gdańsku - 6,50 zł
- MARKO Agencja Consultingowo-Usługowa Sp. z o.o. Tczew - 5,29 zł
- Przedsiębiorstwo Usługowe ,JAREXS Legnica - 5,86 zł
- FORMACJA s.c. Zabrze - 9,65
- DETEKTOR s.c Kalisz - 4,91 zł
- VISION GROUP Sp. z o.o. Warszawa - 4,62 zł
- MEMLING SECURITY Sp. z o.o. Gdańsk - 4,54 zł
- ALFA GUARD SECURITY Czarna Woda - 3,92 zł
- IGIELSKI OCHRONA IGIELPOL Gdynia - 5,89
I dla zamawiającego stawka 3,92 nie jest rażąco niska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

3.92 zł to cena za godzinę jaką rząda firma ochroniarska. Ile w takim razie dostaje z tego szeregowy pracownik ochrony? 2 złote na godzine? To już jest przysłowiowe ku****wo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

alfa firma oszust

Alfa osźukuje na wynagrodzeniu a szczegolnie jej szef 1400 to ponad300 godzin

Firmy ochroniarskie to wyzysk

VISION GROUP Sp. z o.o. ta firma w m lubliniec za dozorowanie obiektów nie wypłaca ludziom pieniędzy już przeszło miesiąc a w umowach na zlecenie wpisują sobie 30 dni na wypłacenie wynagrodzenia,właśnie że takie firmy KRZAK które powstały na licencjach Ministerstwa jeszcze mogą funkcjonować na rynku tylko się dziwić .Okradają ludzi z wynagrodzeń za pracę i tak marnie opłacanych przez nich samych .Dobry ochroniarz czy portier to najlepiej inwalida II gr ślepy i głuchy najlepiej beż nogi może mieć dawne 7 klas i zasuszony żołądek by mógł pracować najlepiej 300 godzin za 1200zł czyli robił dwa etaty w jednym miesiącu wychodzi 600zł za m-c i to oczywiście pot czujnym i dbałym okiem państwem by cwaniacy co pozakładali firmy ochroniarskie mogli zarabiać na oszukiwanych i wykorzystywanych przez nich swoich pracowników

Wynagrodzenie

Mnie te s*******y też jeszcze nie zapłaciły za luty a za styczeń spóźnili się tydzień. CH im w D !!!!!!!! Trzeba zrobić wszystko , że by takie pseudofirmy nie miały miejsca na rynku !!!!

Co ty pierd.

w Formacji, teraz pracuje na Wojewódzkim Szpitalu w Sosnowcu, dawny górniczy i płacą nam po 3 złote za godzinę kurka jego mac,.

Bo ciula jesteś że za taką kase robisz

niska stawka

Niska stawka to standard w formacji ta firma ma juz piatego kordynatora czekam na nowy obiekt i chyba chca mnie wywalac z roboty sciagali mnie na rude slaska na nocke

formacja

widzę stawkę jaką podano przy Formacja Zabrze-to chyba jakieś jaja.Ta firma wcale nie płaci albo 1/3-

To było fatet 15 lat temu

Ranking firm ktore malo placa?

Proponuje podac nazwy firm,ktore placa malo i z opoznieniem.Moze szefowie tych firm czytajac to cos zmienia?Osobiscie watpie,ale sprobowac warto.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Formacja z Zabrza

ochroniarz dobra posada

siedzę w ciepłej budzie i netto 1300
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

nie masz sie czym chwalic,marne grosze przytulasz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Napisz za ile godzin masz 1300

siedzisz jak pies w tej budzie i cieszysz się że robisz co najmniej 1,5 etatu lub 2 za 1300 zł gratuluje poczucia humoru

ochrona re:

Ale porównując z wieloma innymi stanowiskami, gdzie cały czas człowiek ciężko pracuje, nawet nie ma czasu zjeść i zarabia 1200 lub mniej to faktycznie jest dobrze... Dodatkowo od ochroniarza nie wymagają wyższych studiów, w większości wystarczy podstawowe. Ja wydałam dużo pieniędzy na studia, kursy księgowe i w końcu pracuje w biurze... nie mam czasu na nic bo pracuje za trzech, często po godzinach, mam dużą odpowiedzialność i zarabiam najniższą krajową z czego i tak bardzo się cieszę bo wcześniej pracowałam tylko na zlecenie lub na czarno zawsze za najniższą krajową :-(

A inne zawody np. w gastronomii? Praca na czarno za niskie stawki, a potem żylaki na nogach itp.

Po prostu POLSKA

aa

Jak były pies😁 to i buda jest😉

szkoda tematu dla laika w temacie

Scajnet

Nie ma czegoś takiego jak ochrona jesteś cieciem tak to się nazywa Ochrona to wyszkoleni ludzie z licencją i pozwoleniem na broń a my inwalidzi nic nam nie wolno

Licencjonowana ochrona co to jest?

"Pięknym" przykładem licencjonowanej ochrony i nadzorem nad nią ze strony klienta jest Urząd Miejski w Gdańsku.
jednym z warunków w przetargu było zatrudnianie na tym obiekcie wyłącznie licencjonowanych pracowników ochrony. kto zna układy panujące w ochronie UM Gdańsk ten wie, że:
1. część pracujących tam ochroniarzy nie posiada licencji
2. część pracuje na inne "duchy" czyli osoby mające licencje które użyczają nazwiska
3. normą jest praca 48 godzin non stop a bywa że i 72 godziny
4. stawka za godzinę pracy dla pracownika 5,50
5 większość - jak nie wszyscy - to osoby posiadające orzeczoną niepełnosprawność
Nie przypominam sobie aby kiedykolwiek ktokolwiek kontrolował stan i kwalifikacje pracowników ochrony z ramienia Urzędu Miejskiego w Gdańsku.
UM stosuje tą samą metodę byle tanio!!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Licencja a niepełnosprawność

Nikt nie poruszył tu sprawy moim zdaniem kuriozalnej...
Jak pracownik posiadający orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym przechodzi badania lekarskie na licencję, które są obowiązkowe...
Przecież tą sprawę można usankcjonować...

Ktoś pisał o zamówieniach publicznych... wystarczy w ustawie o zamówieniach publicznych dookreślić, że pracownicy do wykonania zamówienia muszą być zatrudnieni w oparciu o kodeks pracy...

To są proste kwestie do rozwiązania, tylko lobbing firm które czerpią z tego tytułu zyski na to nie pozwoli...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności...

Czy istnieje możliwość zostania pracownikiem ochrony nie posiadając jednej nogi (proteza nogi umożliwia chodzenie) lub ręki?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekaja z otwartymi rękami:

- MEMLING SECURITY
- ALFA GUARD SECURITY
- IGIELSKI OCHRONA IGIELPOL
- MUSI Spółdzielnia Usługowa w Gdańsku
- SECURITY Gdańsk Litewska
- ARES SERVICE
- WIKING Gdynia
- CERTUS
- IMPEL
- LAAM / konsalnet
- KINGPOL SECURITY
- EKOTRADE
I WILE WIELE INNYCH MNIEJSZYCH

Na co czekają ?

Na białych murzynów ?
Baranie, wszystkie wymienione ochrony to ZPChr !!! Masz oświadczenie o niepełnosprawości to możesz tam pracować. (Niepełnosprawność intelektualna również się zalicza, więc kwalifikujesz się) Na palcach jednej ręki można policzyć ochrony, które nie są ZPChr. Ja znam SECURITY i JUWENTUS. SOLID ma firmę córkę, więc też wymagają niepełnosprawności. Kpina co się dzieje z tym rynkiem ! Kiedyś to można było zarobić a teraz to niepełnosprawnym płacą 4,50/h od klienta kasują 6,50 i jeszcze od PFRONu mają kasę za niepełnosprawnych. W sumie taki ZPChr zarobi na jednej roboczogodzinie około 5 zł i za ch... nie da podwyżki pracownikowi.

tak istnieje taka możliwość osobiście znam takiego gościa co pracuje z protezą nogi w ochronie

321

Polecam polski film dokumentalny "Z punktu widzenia nocnego portiera" ;)

Stawki

To lecimy:Wena-budowy 4,5zl;obiekty biurowe 5 zl,imprezy 8-10 zl,Sylwester-4h-80 zl netto,City security North-5 zl budowy,osiedla;handlowe 6 zl-uwaga zawsze sie spozniaja z wyplatami twierdzac ze przelewow nie dostali,Art Security-sciemniaja z umowa o prace ktora rzekomo miala byc od stycznia.To stawki firm ktore znam,nie znam stawek tzw zakladow pracy chronionych,ale mysle ze szalu nie ma.

Vision Group

1100 netto za 260 ( luty ) - 300 godzin - wszystkie godziny i weekendy kiedy nie ma pracowników na obiekcie czyli 24 lub w dni powszednie 16.00 - 8.00 na zmianę we dwóch. Notoryczne opóźnianie wypłat !!!

sawicki

przychodzi debil iter-pol security sowiskiego78 szczecin do debila vs grup security ty placisz ludzia piniadze ..nie nie place a ty placisz nie tez nie place a chodza do pracy chodza a u ciebie tez chodza to mam pomysl moze wrowadzmy wesciowki

nie tylko BOR, jest jeszcze m.in. jedna firma, która nie zatrudnia osób z orzeczeniem o niepelnosprawności i w niej pracuję nazywa sie GABOR Biuro Ochrony. Uważam, że firmy które zatrudniają takich ludzi z grupą inwalidzką do końca nie odpowiadają za bezpieczeństo osób i mienia. Oczywiście trzeba zatrudniać ludzi niepełnosprawnych, ale nie stanowisku pracownika ochrony fizycznej. Wszystkie firmy ochroniarskie, które są zakładami pracy chronionej niszczą rynek innych firm tego typu - szczególnie ma to miejsce przy przetargach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Polecam firmę GABOR.

wiem

domyślam się kto rozmawiał z Agnieszką pracownik Igielski plac kaszubski licencja

dofinansowania układy i basta

ochrona

6-7,50/h to pomarzyć, ja pracowałem za 3,20zł/godz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

bo się na taką stawkę zgodziłeś

o kurk.....

jestes chyba ze stolemu???

AGENCJA SKORPION.........TOTALNE WIELKIE GO......O TOTALNY WYZYSK I SAMI NIEPELNOSPRAWNI UMYSLOWO

Zwalniają pracowników bo nie mają stopnia niepełnosprawnośći.!!!

Zwalniają pracownika bo niema stopnia niepełnosprawności lub grupy to to chamówa taka firma sama potrzebuje pomocy bo właściciel poleciał na kasę powinna taka firma zamykać ma pijaków i złodziei co kradną i co nic bo ma grupę.

Ja tez zostalam zwolniona z firmy LION bo nie mieli za mnie pieniedzy z dotacji

i żeby było śmieszniej

już w chwili zatrudnienia zapominają te firmy że takim osobom przepisy gwarantują określone prawa. Praca nieeaz po 48h non stop to nie rzadkość. Jak zmiennik ci nawali to od kierownika usłyszysz "zamknij sie i siedź na d*pie" a jak jesteś osobą która wymagany stopień niepełnosprawności ma np za chorobę kręgosłupa i nie może siedzieć lub stać dłużej niż kilka godzin to już twój problem. I nie mówcie wiesz w co się pchasz bo przepisy określające pracę niepełnosprawnych mówią wyraźnie: chcesz zatrudniać takie osoby to MUSISZ spełnić określone warunki i agencje ochrony nie są spod tych przepisów wyłączone. Agencje ochrony przodują w łamaniu chyba każdego przepisu prawa pracy. Jadą na tym że zatrudniają osoby nieświadome swoich praw. Nawet jeśli świadome to ochroniarzami są albo nie mając innego wyjścia albo na przeczekaniu w poszukiwaniu innej roboty. Cóż, warunki zatrudnienia nie mają nic wspólnego ze sprawiedliwością czy poszanowaniem praw pracownika a jedynie z tym, jakie konkurencyjne oferty pracy posiada się na ręku w danej chwili.

NIECH ŻYJE NAM JAŚNIE PANUJĄCY PINOKIO!

Tylko w królestwie Rudego Pinokia można zarabiać taką śmieciową kasę! Tylko k...dlaczego banda złodziei, oszustów i cwaniaków wyzyskuje nas Polaków pragnących normalnego życia! Pokażmy środkowy palec PLATFUSOM OBYWATELSKIM i pogonić hołotę!

praca

ja robie w ochronie mam medale z zawodow w wyciskaniu lezac wyksztalcenie wyzsze mam 5 zl za godzine pilnuje tysiace ludzi na koncertach bedac w 4 osobowej grupie ,

specgrom

Znacie firme specgrom??? Potrzebuja wolontariuszy mamy 5 stycznia a ludzie nie maja kasy za pazdziernik

Od paru lat to normalne w tej firmie...Nie którym jeszcze wszystkiego nie wypłacili za sierpień...Ale jeleni mają do pracy bardzo dużo...

już o tym pisaliśmy

od dawna o tym piszemy na http://www.ochronaforum.eu - rzadko to jednak zdarza się aby to nasze dyskusje wychodziły poza forum. Prasa nie dostrzega lub robi to bardzo rzadko to o z czym na co dzień się zmagamy.

Vision Group

Agencja ta była jeszcze w miarę dobra dopóki centrala była we Wrocławiu. Od momentu zmiany właściciela i przeniesienia centrali do Szczecina sytuacja uległa diametralnej zmianie.
Dyrektorem operacyjnym został maleńki były sierżant WP ale z ogromnym ego.Ponieważ na wypłatę czeka się minimum 30 dni normalką stało się wyrzucanie pracowników pod koniec
miesiąca i nie płacenie poborów za dwa miesiące.Żadnego tłumaczenia ew. zupacki żargon.Tylko tak dalej Panie Tomaszu.

zlodzieje i oszusci

Vision Group - zlodzieje i oszusci Ostrzegam przed praca w tej firmie My grupa z Gdanska zostalismy tez oszukani ale nie podarujemy tego Czas skonczyc wywalili ludzi NA PIENIADZE w calej Polsce

Oszukana

Witam w gronie oszukanych,Jestem jedna z nich tak samo mi nie wyplacili za przepracowane godziny a bylo ich sporo a Panu Panie Grzrgorzu gratuluje tego oszustwa bo wiedział PAN o wszystkim co się dzieje w tej firmie a i tak PAN pomagał zwerbować ludzi do tego oszusta

Vision Group

Vision Group - śmieszne stawki , dziwnie skonstruowane umowy - uważajcie. Obcinanie kasy nie wiadomo za co , nie płacenie w terminie - tzn. i tak miesiąc po przepracowanym okresie ! Nie wiadomo czy w ogóle jest jakiekolwiek ubezpieczenie zdrowotne.

Ochrona to najgorsza ch...nia z grzybnią. Zerowe zarobki , brak umów , z wyjątkiem dwóch , trzech liczących się firm reszta to "firmy krzak". Jak najdalej od ochrony !!!! Lepiej już złom zbierać :-) !!!

pracownicy Vison Group

musze przynać że to racja każdy narzeka na tą firmr

Vision Group

To najbardziej nierzetelna firma. wyzyskiwacze po prostu !!!

pracownik VISION GROUP

fakt to jest zlodziejska firma okradla mnie na 880zl sprawa trafila do Sadu juz po pierwszej rozprawie wyrok zapadl prawomocny z korzyscia dla mnie. Uwazajcie na ta firme!!!

Vision Group

Powiem krótko pracuje w vision group od 1lutego 2013r.i moja opinia na temat tej firmy jest negatywna czekam na wypłatę zawsze do ostatniego każdego miesiąca, wypłaty wysyłają na ostatnią chwilę dziś jest ostatni kwietnia i wypłaty nie ma, pracuję na umowa zlecenie na wypłatę czeka pracować dwa miesiące. Nie wiem jak taka firma może prosferować. Pracy nie ma żeby zaczepic się, mam 3gr.inw.mieszkam w Legnicy i tu bieda z pracą.

VISION GROUP Sp. z o.o.Szczecin nie płaci ludziom za prace a jak płaci to 3,80 zł za h

Ta spółka to w ogóle jakaś dziwna nie mają nawet telefonu ani maila tylko dlatego by tam do nich ludzie nie dzwonili

świństwa

To prawda,nie płacą rozwiązalam umowę. Wypłaty brak niema z kim rozmawiać. Ale spotkamy się w sądzie to pewne.

Jestem ciekawy dlaczego jeszcze prokurator nie zajał się tą szemraną spółeczką

Oszukują ludzi nie wypłacając im należnego wynagrodzenia ,gdzie PIP ?? i inne urzędy na które społeczeństwo płaci by takich ludzi wyeliminować z rynku co oszukują i na jakich zasadach zatrudnia się ludzi
to szczera prawda

szukam dodatkowych pieniedzy na utrzymanie

Pracuje jako pracownik ochrony w sklepie Rossman, moim pracodawca sa Polskie Agencje Ochrony, za miesiac pracy dostane niewiele ponad 500zl netto. Chetnie sprzedam rozne tajemnice... bo jesc musze, przepraszam ale nie mam na to wplywu jesc po prostu musze.

ochrona

Agencje ochrony w Polsce to jest kabaret zbieranina kaleków inwalidów kruży sami potrzebują ochrony są ludzie którzy chcieli by pracować w ochronie ale jak widzą tych kaleków co pracują w ochronie to tylko wstyd do takiej pracy iść
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kaleka

Sam jesteś kaleka najpierw naucz się pisać ,a potem szukaj pracy!

dot. Vision Group

Witam wszystkich jak najdalej od Vision Group - poprostu zatrudniają i nie płacą za wykonaną usługę - po porozumieniu z prawnikiem taką firmę odrazu oddać do sądu jeszcze raz przestrzegam przed tą firmą
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

oola

są ochroniarze i ochroniarze.Jedne ofermy a drudzy są bardzo dobrzy.Niestety w Polsce zazwyczaj zauważa się to co szpetne to potem takie opinie.
Ja już widziałam firmy które płacą ludziom z licencją po 5 zł i ludzie ciągle odchodzą.
Kicha totalna.

dot Vision Group

witam jestem w szoku co piszecie o vision group to są jakieś bzdury firma jest rzetelna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Vision Group!!

Rzetelna?? Firma Vision Group spoznia sie z wyklatami.. gdy ludzie domagaja sie pieniedzy klamia przez telefon.. lub calkiem nie odbieraja. Sa nie wyplacalni i zaklamani. Zeruja na ludzich zeby miec z tego zyski dla siebie i to jest Twoim zdaniem rzetelna firma?? Moj znajomy tam pracowal i pan dyrektor operacyjny (nie

Pracowałem w firmie Alfa Guard Security i mnie oszukali.Pieniędzy za pracę nie dostałem w czasie oraz umowę miałem podpisaną tylko na miesiąc.Nawet nie zostałem powiadomiony o tym że umowy na następny miesiąc ze mną nie podpisali.Piszą pierdoły o zarobkach że niby jest 1300zł+godziny nocne od 22-6 rano + za godziny dodatkowe a jest to stolec prawda i oszustwo pracowników.Wolą zatrudniać starych dziadków jak normalnych ludzi aby nie płacić ubezpieczenia do zus.Oszuści i złodzieje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Alfa guard seurity

Pracowałem w tej firmie oszukali mnie ale napisałem do jnspekcj pracy i wygrałem z firmom zbierajcie grafiki wszystkie to wygrata z oszustami najpożodniejsza firma to SZABEL MIESĆI ŚIĘ W KOSZALINIE''

praca w alfie glard security

Alfa zeruje na niepelnosprawnych,kierownik p.Bana powiedzial ze na 1 grupie norma jest 220 godz.miesiecznie a pracuje sie nieraz i 245godz.nie placa za nadgodziny.chyba ze od czasu do czasu 100-we usraja,a o nocnym dodatku to niewspominam bo go niema,urlopy to po awanturze dopieru noa odpiernicz dostaniesz pare dni,I tak to pod okiem uzedow w ktorych sie pracuje,kazdy utzednik mowi ze wspulczuje i wie co sie dzieje,ale ma zwiazane rece bo przetargi sa kwotowe,chore panstwo, a nie niepelnosprawni gdzie Pip,chyba trzeba do jakiejs gazety lub telewizji zadzwonoc,niezly artykol by stego byl pracodawca przejadajacy pieniondze z pefronu

podlec

Same bzdety piszesz koleżko , albo inaczej - pracowniku szabel . Szabel płaci najlepiej , już to widzę . Szabel to najwięksi kanciarze i złodzieje ale cóż pracuj sobie w szabel hahahahahahahahaha

praca w ochronie

Zgadzam się z tą opinią.Zatrudniają pociotków,piszą pierdoły na umowach.
Teraz zatrudniają nawet chorych psychicznie,którzy biorą leki ,są śpiący nie nadający się do pracy,a ktoś musi za niego wykonać pracę Pracodawca przymyka oko bo dodatkowa dopłata od grupy umysłowej jest całkiem niezła.

lekceważenie prac.

Obiecanki -pilnie potrzebny !Nowy obiekt ,praca w Sylwestra p.Banna obiecuje,że praca jest stała okres próbny 3 miesęczny.Zgoda przechodzę do nowej f-my.Zatrudniene w tym samym miejscu,po15 dniach zostaję zwolniony,powód jestem gorliwy w wykonywaniu obowiązków,oraz 2-gi powód nie posiadam grupy inwalidzkiej. 2-ch dniach przedstawiłem orzeczenie o posiadaniu grup (znaczny) panu Wiesławowi Bannie z zaznaczeniem,że mam pracować w tym samym miejscu.NIE MAM ŻĄDNEJ INFORMACJI!!! CZEKAM NA ODPOWIEDZ OD 18 lutego

alfa guard

Ta firma to jakaś masakra 24 godziny kamera skierowana na pracownika nie informują kiedy pracownicy pracują w Fabryce (tczew) potem mają pretensje.Odradzam każdemu normalnemu tą pseudo firmę ciągłe kontrole i pretensje koleś który nas zatrudnił to burak i totalny gbur.

ale pierduły

A co kamer się boisz ... , przyszedłeś do pracy się wyspać , odpocząć od domu zmartwień , wypić jakieś piwko ponarzekać a tu masz babo placek ktoś od Ciebie coś żąda chce abyś popracował , oj biedaczyna krzywda się dzieje więc trzeba coś napisać na firmę , która nie dała wypocząć w godz pracy . Oj biedny Ty . Narzekać tak pracować nie , Żądać a nic nie dawać to jest Twoja dewiza . FUJ ŚWINTUCHU

alfa guard

Prawda oszuści umowa na miesiąc po niecałym miesiącu szukali haków ,by wywalić z pracy.Chodziło o wycięcie osób dojeżdżających do pracy ,bo paru cwaniakom zachciało się więcej godzin.Potem wymyślają powód jakieś nagranie na monitoringu kamery 24 godziny na ciebie nikt normalny tego nie wytrzyma sama praca o.k ale ci kontrolerzy to chorzy ludzie.

ale pierduły

No teraz to wypaliłeś , wypłata nie na czas . Zawsze a pracuję w Alfie 6 lat nie miałem kłopotu z wypłatą zawsze na czas a umowy z Tobą nie podpisali bo pewnie nie byłeś takim pracownikiem jakim powinieneś być , i nie rozczulaj się nad sobą miękka fajo

Vision Group

Najgorsza firma w jakiej pracowałem nie płacą na czas nie wywiązują się z umowy co innego piszą w umowie a co innego robią... Ale mam nadzieję że nie długo im się to urwie.

Vision Group

Najgorsza firma w jakiej pracowałem nie płacą na czas nie wywiązują się z umowy co innego piszą w umowie a co innego robią... Ale mam nadzieję że nie długo im się to urwie. Umowa zlecenie pracuje się nawet po 340 godzin. Co jest nie wiarygodne. Dorabiają się na ludzkiej krzywdzie, mało płacą jednym słowem wyzyskiwacze........

sztajmesi

W firmie Piast, to pracują sami alkoholicy.. Ale wszystko jest OK - bo są to kury, co znoszą złote jaja z 1 i 2 grupą niepełnosprawności. I dzięki nim firma prosperuje..A szefostwo żyje w luksusie. Taki są fakty..

cerber

na poludniu polski wiecie cos na ich temat?prosze o recenzje z tego co slyszalem niezbyt mila spolka ochrony i 'detektywistyczna' z tego to by sie kon usmial.

praca vizon grup wrocław

Banda łobuzów,stawki 3,50 na godzinę. Kierownictwo to same chamy,nie mają pracowników bo we Wrocławiu taki numery nie przejdą.Rotacja pracowników straszna.Wynoście sie z Wrocławia. były pracownik

cerber

zgodze sie z toba banda wyzyskiwaczy flip i flap

Formacja

Firma Formacja z Zabrza to jeden z największych przekrętów w Kraju a nawet w Europie. Za godzinę pracy płaci 3,zł i trzeba czekać jeszcze na pieniądze po dwa miesiące. Zwykły wyzysk i k....two

Formacja = krętacze+oszuści

Formacja S.C. - za sierpień zapłacili 4 października (powinni do 30 września) i zaniżyli kwoty tej wypłaty (niektórym o ponad 500zł), za wrzesień powinni zapłacić do 30 października, a tymczasem jest 5 listopada, a wynagrodzenia ani widu ani słychu - w Zabrzu telefonów nikt nie odbiera, Marczak ("dyr d/s ochrony") odsyła do prawnika, prawnik ("mecenas", choć z niego taki mecenas jak z koziej d... trąba) do księgowości/kadr/"składu desek"/na Berdyczów. Efekt: zagroziliśmy Zamawiającemu, że z dnia na dzień zostanie bez ochrony i Zamawiający firmę Formacja SC z obiektu wyrzucił z dnia na dzień, przejmując tymczasowo ochronę (oczywiście nie spowodowało to, że dostaliśmy należne za wrzesień i październik (także za pierwsze dni listopada) pieniądze, ale firma usunięta z obiektu przez zamawiającego za łamanie warunków umowy nie ma potem prawa startować w przetargach na tym obiekcie przez następne dwa lata, a ponadto są szanse, że naliczane przez nie pierwszego już Zamawiającego kary umowne za niewykonanie zawartej umowy ich wreszcie wykończą i panowie Nosek & Krzyżanowski pójdą na zieloną trawkę. Mowa tu kontrakcie na ochronę obiektów Instytutu Mechanizacji Budownictwa i Górnictwa Skalnego w Warszawie i Pruszkowie k/Warszawy, które Formacja ochrania od 1 czerwca. Obecnie z Formacją S.C./Formacją Management (spółeczka-córeczka służąca omijaniu prawa podatkowego i ubezpieczeń społecznych) nie mamy już nic wspólnego.

Oni

Najlepsze jest jak były SBek ma papiery że leczy się u psychiatry i z tego tytułu pobiera rentę lecz również posiada licencję (zezwolenie na broń palną) takich osób są dziesiątki w Polsce, tragikomedia.

moja praca

czasami nie mamy wyjścia, mamy takie, a nie inne warunki życiowe i taka praca w ochronie własnie nas ratuje, ja pracuję w impelu i nie narzekam, to praca, która daje mi chleb, zawsze pieniądze na czas, więc mogę popłacić rachunki i tyle w temacie

Impel

- każdy dział Impela płaci na czas i nie zaniża należności

ja

wszystko przez PO i tuska

To skandal wykorzystuja ludzi chorych i bogaca sie

Pracuje w agencji ochrony w gdansku na obiekcie za najnizsza krajowa mam grupe niepelnosprawnosci umiarkowany stopien firma nie placi za godz nocne pracuje w rtybie 24 godz na 48 musze przepracowac 240 godz za nadgodziny nie placa ani nie ma wolnego jesli nie zgodze sie podziekuja mi za prace dostaja ogromne pieniadze za niepelnosprawnych nawet niemowy zatrudniaja bo maja wyzsza dotacje to skandal bogaca sie na tych najbiedniejszych i chorych moze ktos w koncu wstrzyma im te dotacje to dranstwo jest

vision group-niewypłacalni

ostrzegam przed pracą w firmie vision group oddział Szczecin-pracowaliśmy w ochronie sądu w Bartoszycach nie zapłacono nam całych ostatnich poborów i mimo wygranej sprawy komornik nie ma z czego ściągnąć bo konta mają puste, jeśli nie chcesz być wyrolowany przez tą firmę i tego dyrektorka to zarządaj aby płacili za za pracę z gory

vision group

ta firma to jakaś ściema nie płacą za nocki ,nadgodziny umowa jakieś okresowe miesięczne co miesiąc przysyłają przysyłają jak najdalej nie polecam

Kolego odpowiedz

pracowałem w tej firmie na jternacie masz racie urlop nie wyplacony i ponad 300godzin nadgodzin podajemy do sondu pracy kto pracowal na jnternacie wojskowym niech odpisze pozdrawiam.

Kolego odpisz

Odpisz wasylowi nie dopisalem że to vision groupe szczecin bo nerwicy dostalem

terz pracowaliśmy w trzech na internacie wtbs i ponad 200 godzin w miesiącu a płace mizerne za urlop nie zapłacili, umowa co miesiąc, ot taka pseudo Ochrona VISION GROUP nie polecam LIPA .

Warto spróbować

Proponuje,zasięgnąć informacji dot.konta w Zbilk rejon zachód i południe. Vision sprząta dla gminy Szczecin a gmina przelewa im kasę... Może się uda.Życzę powodzenia.

praca ochroniarza

Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie od której zasadniczo zaczyna pracę ochroniarz w galerii handlowej?

agencja ochrony osób i mienia CEL

zna ktoś tą firmę CEL z Olsztyna jak płacą są wypłacalni proszę o opinię .

świetni...

Każdy powinien mieć możliwość pracy nawet jeśli ma grupę, co nie znaczy że taki pracownik jest mniej wartościowy. Pracuję w impelu i mam kolegów z grupą. Świetni ludzie i pracownicy.

Brawo Marcin.....!!

Jako jedyny napisałeś prawdę - niepełnosprawni TEŻ CHCĄ gdzieś pracować i są z nich świetni koledzy i zdyscyplinowani pracownicy !!!! Wiadomo - są wyjątki, ale one są wszędzie !

ochrona

Mam licencji II-go stopnia ochrony fizycznej , pozwolenie na broń, dopuszczenie do klauzuli poufne, prawo jazdy , 12 lat doświadczenia w ochronie, min....piastował em stanowiska : d-ca konwój bankowych, szef ochrony: banku, hotelu, promów i instytucji publicznej, ochrona Vipòw, patrole interwencyjne,d-ca zmiany ochrony jednostki wojskowej , ukończyłem min. Kursy strzelanie taktyczne , techniki interwencyjne, walki wręcz,......i cóż z tego jak w ochronie nie mogę pracować ponieważ pracę mają emeryci i renciści mundurowi i w żaden sposób nie mam szans konkurować co do stawek 5,50-7.00 zł brutto bez składek itp. DYSKRYMINACJA W TEJ BRANŻY OSB NIE MAJĄCYCH EMEA TUR CZY RENTY.

Pracownicy ochrony

Za dużo w ochronie pracuje wojskowych i policyjnych emerytów i tzw. chłopki.
Pierwsi mając wysokie emerytury do ochrony idą chyba z nudów (bo w domu wódki nie może się napić albo z kobietą nie wytrzyma) a chłopki idą przezimować gdy roboty w polu i na budowie nie ma. I niestety pracodawcy bardzo chętnie z ich
usług korzystają bo więcej kasy zostaje w kieszeni. Oddzielny temat to niepełnosprawni w ochronie. Ci wszyscy psują opinie prawdziwym zawodowcom i przez takich ludzi ochrona spada na psy bo jest przekonanie, że pracownik ochrony to pijak a do pracy przychodzi się tylko wyspać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

są jeszcze

To rynek decyduje o stawkach co śmieszne państwowe urzędy chcą wręcz darmowej siły roboczej, na szczęście są jeszcze takie firmy jak impel gdzie płacą na czas i się rzetelnie rozliczają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

vision group

powiem tylko tak ..... porazka....

praca w ochronie

Za dużo pier....... emerytów, dziadków, małorolnych. Ci ludzie - często bez kwalifikacji i uprawnień psują opinię prawdziwym zawodowcom i tym, którzy żyją tylko z ochrony. A do tego jeszcze niepełnosprawni, których firmy chętnie zatrudniają. Ochronę to już chyba sam Pan Bóg opuścił bo takiego dziadostwa chyba nigdzie nie ma jak w ochronie a odpowiednie władze nic nie robią aby to zmienić. Niektóre firmy - te najgorsze już dawno powinny mieć zabrane koncesje.

Obniżanie stawek

Stołem upadł a po przejściu do Memlinga obniżono stawki o 60 gr mimo zapewnień że stawki nie zmienia, oszukują ludzi.

co powiecie o World security?

Jestem ciekawa jakie opinie są o tej firmie ochroniarskiej bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji.

Czarna komedia.

Mamy pracownika ochrony ( były milicjant ) pobiera rentę, ma dokładnie udokumentowane zaburzenia psychiczne, bierze psychotropy itd. Co ciekawe ma również uprawnienia jak pracownik kwalifikowany czyli posiada uprawnienia do broni palnej. Z jednej strony lekarz napisał chory psychicznie a z drugiej strony lekarz napisał, jest zdrowy dajcie mu broń służbową. Takich milicjantów czy byłych SBeków jest cała masa. Najlepsze że wie o tym Policja, właściciele tych tzw firm ochrony itd. Jak coś, kiedyś się wydarzy to prokurator będzie miał full roboty.

bandycka firma i tyle.......

pracuje juz 3 lata w Alfie

Pracuje juz spory czas w firmie Alfa Guard Security - przeszłem już wszystko ale nigdy nie byłem oszukany. Pieniądze zawsze są na czas na koncie. co roku dostaję paczki na swięta i zyczenia od Szefa.

jak chce moge sie starac o turnusy rehabilitacyjne czy wyposazenie domu.
nie rozumiem negatycnych opini - znam takich ludzi i najczeciej wylecieli za picie.

Kwalifikowany P.O 10 lat pracy.

Słuchaj no ciulu siedzisz w biurze to nie wstawiaj kitu, że to dobra firma to jedno wielkie bagno.Żałosne stawki żadnych premii paczek nic.Wymagania jakby to była ochrona lotniska.Masz albo krótki staż alb to twoja pierwsza praca.Za niecałe 1200-200 godzin Pana Boga za nogi nie złapałeś.Zwolnili mnie nie za alkohol jak piszesz ,ale ludzie miejscowi mieli za mało godzin i pocisnęli A.Potem był tekst nie ma dla was godzin i pożegnali się z nami.Tak zwalniają w tym czymś ,co przez przypadek nazwano firmą.

praca ochrona

Zgadzam się, że stawki za ochronę są śmieszne. Ale niestety branża ochroniarska sama "strzela sobie w kolano" z takimi cenami. Ja pracuję w ochronie 1,5 roku, mam umowę o pracę, oczywiście najniższą krajową. Alfa płaci na czas, urlop przysługuje. Dla mnie to ważne.

mi jest OK

Pracuję w Alfie ponad 5 lat zarobki jakie są wszyscy wiemy i co . Nic na razie się nie zdziała a pracować trzeba . Lojalność i trochę trzeba też od siebie dać a nie biadolić nad czymś na co nie ma się wpływu . Albo chcę pracować albo nie . Przychodzi kolega do kierownika błaga o jakąkolwiek pracę będzie solidny wszystko mu pasuje a w niedługim czasie - tak nie można , mam dość , wszystko nie pasuje . Raz przychodzi napity kierownik go chroni - szkoda człowieka ma rodzinę ale jak to jest po raz drugi dostaje zwolnienie . I co mówi - co za firma nic nie dają ( to tak delikatnie ) . Daj coś od siebie a wtedy wymagaj

mi jest OK

Można powiedzieć że jestem pracownikiem zadowolonym . Mam pracę , wypłatę na czas, premię, paczki świąteczne, dotacje z PEFRONU raz do roku , wyrozumiałego szefa no i kolegów , którzy jak ja chcemy pracować , nie biadolić jak smętne baby , żalić się i płakać w rękaw jak mięczaki . Mam 6 letni staż w Alfie i przez ten czas naoglądałem i nasłuchałem się przeróżnych osobistości pracowniczych więc mogłem sobie wyrobić o nich małą opinię . Lenie , nieudacznicy , pijacy , złodzieje to są przeważnie Ci co są wielce niezadowoleni . Łapy precz od ALFY
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

5 lat

Jest takie powiedzenie ,,złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy''.
Uważam że w myśl tej zasady pisana była część niepochlebnych opinii na temat firmy Alfa Guard Security. Faktycznie pracy w firmie nie polecałbym sfrustrowanym malkontentom, tylko ludziom odrobinę zaangażowanym w wykonywanie swoich obowiązków. Sam pracuję w firmie już ponad pięć lat i w tym czasie ani razu nie zdarzyło się by wypłata opóźniła się bodaj o jedną godzinę. Ostatnio otrzymałem nagrodę jubileuszową a wcześniej dwukrotnie po kilkaset złotych premii. Jestem w stanie przytoczyć liczne przypadki kiedy szeregowi pracownicy firmy otrzymywali 100% dofinansowania z ZFRON na zakup np. kabin czy wanien z hydromasażem, oraz innego sprzętu.
Ktoś wspominał o paczkach świątecznych - potwierdzam otrzymujemy takowe corocznie.
W pracy panuje dobra atmosfera, jestem także dobrze traktowany przez przełożonych.
W kontekście tego co przedstawiłem moja ocena firmy Alfa Guard Security to 5/5
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

prawda o ochronie

Pracownicy ochrony w Polsce to jest zbieranina kaleków chorych ludzi. Poprostu kabaret spółdzielnia inwalidów . Są też normalni ludzie w ochronie. Ale to jest tylko zaledwie kilka procent .

na obiektach daja wiecej ludzi przez co ludzie nie maja normy godzin i te godziny zabieraja z urlopu poniewaz maja placone od lepka z pfronu nie placa godzin nocnych nie wspomne jak jest zformuowana umowa o prace ta sprawa bedziewyjasniona w pip luty 2016r pracownik

ok

To prawda!

Memling security - kto zna?

Pracuję w tej Firmie od maja, jedyne kryterium do zatrudnienia, to stopień niepełnosprawności !!! W szybkim tempie badania lek.(????), zawieźli mnie na obiekt i tam sobie chłopie radź ! Dostałem angaż(100% etatu) na 3-ce(okres próbny). W związku z tym mam pytanie; dowiedziałem się że często zatrudniają właśnie na ten 3 m-ny okres próbny, następnie dają Umowę-zlecenie na 1 m-c i znowu okres próbny...... ??! Czy TO prawda i jaki mają w tym cel??

Beznadzieja

Wszędzie trąbią o podwyżkach w ochronie a vision grup obcina stawki
Wygrali przetarg na ZUS i wspaniale obcinają kasę

Cięć a nie Ochrona żenada

Pojęcie ochrona nie istnieje to pic na wodę wszyscy pracujemy jako cięcie co z tego że nosisz mundur z napisem ochrona firmy ochroniarskie mają za nic ludzi zatrudniają w większości osoby niepełnosprawne z różnymi chorobami a traktują ich jak pełnosprawnych ja tak mam pracuje za 1300zł na łapę na umowę o pracę siedzę w jakimś kontenerze i musze Wykonywać różne prace za które mi firma nie płaci to są głodowe stawki a do tego człowieka gnoją dlatego jak bym miał lepszą posadę to bym tu pięciu minut nie siedział biorą grubą kasę z pefronu a tu ci zapłacą drobne to jest wegetacja...Czy też musicie odbijać czytniki bo ja tak mam ich aż 12 tagże nie polecam a w źime dochodzi jeszcze praca za placowego kpina

Scajnet

Dyskryminacja jest ale często niepełnosprawnych nie tylko zdrowych pracować w ochronie to trzeba być zdesperowanym ja też siedzę w budzie a właściwie w kontenerze tego nie można nazwać portiernią i co z tego też mam taką samą jałomużne 1300zł ludzie to nie jest dobra posada ja musze wykonywac dodatkowe prace za które mi Jarex nie płaci czyli za damski frajer i gdzie tu sprawiedliwość a zimą to samo te stawki to jest obraza długo ludzi niepełnosprawnych których zatrudnia firma Jarex to jest niewolnictwo i wyzysk chorych ludzi nie piszcie głupot że pracujecie w ochronie bo to pic na wodę każdy z nas jest cieciem

pracuje już miesiąc a nie widziałem umowy na oczy

przeciesz to parodia ochrony

co to za ochroniarz niepelnosoprawny w z nacznym stopniu albo umiarkowanym
oni sa po to by wlasciciela kase robic a wedlog mnie to brak nadzoru ze strony panstwa jak jest kasa wydawana przez firmy ile dla pracownika ile dla firmy
a w tamtym roku lezac w szpitalu lezal strazak na emeryturze co sie chwalil ze ma 2700 i jeszcze dorabia jako portier w takiej firmie za 5 zl na godzine
dobrze ze wprowadza minimalna stawke za godzine jeszcze tylko czesto i starannie sie pzygladac jak pracodawca placi czy przelewami czy na reke
panstwo dalo dobre instrumety tylko slabo sa pilnowane
juz jak by wylaczyc ochrone dla firm by ich zwalniac z przyjmowania do pracy pracownikow niepelnosprawnych albo by kupienie ochrony jako zwolnie nie z obawiazkowej platnosci
te pieniadze maja isc w produkcje uslugi nie chandel detaliczny albo ochrone
dobrze ze male firmy jedno lub kilku osobowe maga skorzystac z pracownika niepelnosprawnego tutaj widze duzo miejsc pracy
tylko do tych firm trzeba dotrzec bo ich wiedza o przylmowaniu ludzi niepelnosprawnych jest znikoma

uwaga na stosunki między ludzkie między pracownikami ochrony a także z kierownictwem ochranianych placówek nigdy nie wiesz kiedy podłożą Ci świnię

bez tytułu

masz gr. iwal. nie respektuje się liczby godzin pracy ważne jest tylko obstawienie placówki nikt Cię nie zapyta czy ty możesz czy nie jak wszędzie w ochronie mowa tu o umowie o pracę
Pracował ktoś na ochronie w rosmmanie lub pracuje?

Ochrona

Wstyd i lewactwo że strony rządu,w kilka chwil można zrobić z tym wiekowym szaleństwem porządek.

Scajnet

Siema też pracuję w firmie Jarex mam 1560zł na rękę norma godzin jest różna 168,156,albo 170 niestety przy naszym trybie życia to jest wegetacja dziadowskie zarobki w takich firmach jest mobbing poniżanie człowieka i wyzysk bo przecież jesteśmy wszyscy na coś chorzy firma bierze kupę kasy za każdego z inwalidów bo PFRON płaci kasę najlepiej za 1 i 2 grupę ja już w Jarexie pracuje 3lata buda w której siedzę to kurnik w zimę muszę odnieżac nic z tego nie mam tak samo obsługa wagi samochodowej ważymy transport miału nic z tego nie mam a na koniec jesteśmy cieciami a nie żadną ochroną nie piszcie głupot ochrona to ludzie wyszkoleni z licencją i pozwoleniem na broń natomiast inwalida z grupą może tylko zgłosić i spisać notatkę służbową

Opinia o Jarexs

10zł netto za dojazdy zwracają ciepło jak ktoś chce to będzie pracował jak nie to nie

No, ten rynek pracy jest okropny dla pracownika.

Ochrona osób niepełnosprawnych

Nie mam nic przeciwko zatrudnianiu osób niepełnosprawnych ale jak widzę ogłoszenia że do ochrony zatrudnie osobę z 2 grupa inwalidzka posiadająca licencję pracownika ochrony to coś nie tak z przepisami i regulaminem o ochronie
Paranoja a'la Polaca. To istny kabaret, tylko , że zamiast śmiechu, płacz stosowny.

Agencja Ochrony Vision Group

Vision Group Sp. z o.o.- zatrudniają poprzez Agencję Pracy Tymczasowej ( w ten sposób unikają odpowiedzialności ) która jest założona na tzw. słupa. W ciągu roku zmiana APT 3 razy miała miejsce - umowa na usługi z pracownikiem jest zawarta na 1 godzinę pracy w miesiącu czyli stawka 14.70 brutto i od tej 1 -ej godziny czyli od stawki 14.70 są odprowadzane są składki do ZUS czy do US. Występuje dużo sytuacji gdzie nie wypłacają wynagrodzeń np. gdy kończy się kontrakt na jakimś obiekcie to potrafią nie wypłacić pracownikom za ostatnie 2 miesiące pracy a następnie APT ulega likwidacji ( dużo takich przypadków jest) i w ten sposób nie ma powiązania finansowo- roszczeniowego z Vision Group ( "szukaj wiatru w polu") i tak funkcjonują oszukując ludzi.

Ja właśnie się uczę w Cosinusie na Ochroniarza, za darmo i chcę potem zdawać kwalifikacje państwowe. Myślę, że robota w tym będzie zawsze i to jest zawód międzynarodowy, bo podczas imprezy masowej (która nie ma statusu podwyższonego ryzyka) na każde 300 uczestników przypada minimum 10 pracowników służb porządkowych. Niby teraz wirus, ale jakieś imprezy ciągle się odbywają i będą odbywać. Praca ciężka fizyczna, ale mam nadzieję, że znajdę uczciwą firmę. Praktyki zawodowe w szkole robię w fajnym miejscu, eventy i ochrona osób więc może uda mi się zostać.

Barib

ZAtrudniaja samych inwalozdow, ceci start grZdyli I nabofonu stare

Kris

Ta firma to dno i porażka. Oszukuje, kłamie, mający i nie wypłaca pieniędzy. Zarządzający tą firmą razem z właścicielem są bez honoru i zasad.

A mi się wydaje, że każda dobra firma ochroniarska powinna płacić stawki większe niż najniższa krajowa, ponieważ jest to praca bardzo często niebezpieczna.

Pełnosprawny niepełnosprawny

Temat znany od lat. Jak zaczynałem pracę w ochronie to patologii w tym zakresie było więcej. Przyczyniają się do tego firmy obniżające stawki wynagrodzenia poniżej minimum ustawowego.. żeby konkurować pozostaje tylko zatrudniać niepełnosprawnych lub oszukiwać. Z drugiej strony niepełnosprawność to dość szeroki termin i nie wsadzałbym wszystkich do jednego worka. Znam kilku "niepełnosprawnych" którzy mogliby zadziwić niejednego "komandosa" Czyli wracamy do sedna - decydują aktualne przepisy prawa - polecam https://top360.pl/czy-osoba-niepelnosprawna-moze-zostac-pracownikiem-ochrony

Mała

Rząd powinien się tym zająć jest tak duża dyskryminacja zdrowych ludzi do pracy ponieważ firma woli zatrudnić chorą ledwo chłodząco osobę która nie jest w stanie ochronić kogo kogokolwiek niż zdrowego człowieka który by się sprawdził na tym stanowisku myślą tylko o zwrocie kasy za chorego
do góry