Widok

Praca w ochronie

Cześć mam 21 lat i chciałbym podjąć prace w ochronie.Wiecie może które firmy są solidne tzn płaca na czas i niema mobingu.
Jak ktoś przy okazji wie która aktualnie szuka pracownika proszę o nazwę .
P.S nie mam doświadczenia w tym fachu więc jakie stawki są dla nowcyh ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiedzieć Ci w jakim kraju Ja żyję ... Proszę bardzo kraju rządzonym przez niekompetentnych matołów , krętaczy i kombinatorów, kłamców i złodziei gdzie liczą się układy układziki i kolesiostwo gdzie codzienne afery są zamiatane pod dywanik, gdzie zwykłego szarego człowieka POLAKA ma się głęboko w d*p*ie z którym nikt z rządzących się nie liczy ( oprócz wyborów kiedy są potrzebne głosy ) . Kraj w którym codziennie jestem okradany przez aparat państwa i okłamywany przez wszelakie Media manipulowany i sterowany , Kraj w którym z ludzi zrobiono niewolników pracujących za 1200 - 1500zł którzy są tak zniewoleni że nawet się temu nie przeciwstawiają ... rozejrzyj się w około gdzie jest ta Twoja POLSKA ?? Dokoła zagraniczne koncerny , firmy, sklepy, centra handlowe ... które za katorżniczą niekiedy pracę po 10 - 12h dziennie płacą grosze , jałmużnę nam POLAKOM marzyła nam się UE i w niej jesteśmy z zachodnimi unijnymi cenami a z zarobkami trzeciego świata rzędu 350euro... to już nie jest POLSKA to Patologiczny Kraj POLANDIA , TUSKOLANDIA , KACZOLANDIA JAK KTO WOLI ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
"...niestety ale to tylko w POLANDII takie rzeczy..."

@Parasol
Nie wiem w jakim kraju Ty żyjesz ale kraj w którym żyję ja nazywa się Polska!!!
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przemku, nie reklamuję tej firmy i nie zamierzam tego robić. Wiem tylko z relacji kolegi, że nie jest tak źle jeśli chodzi o warunki pracy na tym akurat obiekcie, ale nie wiem jak jest na innych. Słyszałem też o aferze dot. jednostek wojskowych u konkurencji - czy przypadkiem nie jest tak też na obiektach wojskowych IMPEL ?? A SOLID to faktycznie samo dno. I nie wprowadzajcie innych w błąd mówiąc, że Konsalnet daje nowym pracownikom bez licencji na obiektach JMD 8,5 zł, bo to kłamstwo. Daje 7,5 zł na cholerne zlecenie. Nie wiem ile dają w Drogeriach Hebe, ale pewnie też coś koło tej stawki (może 8 zł ?). Aha i co to za firma MEMLING Security ?? Wie ktoś coś ? Ostatnio zaczęli się ogłaszać (nie na tym portalu).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie nie wiem dlaczego Janeczek reklamujesz tak Impela ta firma tak jak inne firmy ochroniarskie daje od 5 do 7zł na rękę za godzinę nie ważne czy jest to galeria czy sklep czy inne miejsce ... Jak już mówimy o stawkach Konsalnet daje 8.50zł na biedronkach i firma w której akurat pracuje bez licencji też daje 8.50zł - 9zł na rękę (zależy od tego jak długo pracujesz ) firma ochroniarska której nie chce reklamować ... natomiast odnośnie IMPEL Seciuryty to dno maksymalnie 6-7zł na rękę tyle dają i nie wciskaj ludziom kitu no chyba że jesteś kierownikiem zmiany itp to może z 8zł -9zł masz na rękę ale nie zwykłym pracownikiem ochrony. ... Jeszcze taka jedna sytuacja odnośnie IMPELA ostatnio na moim sklepie pojawił się pracownik od nich z bronią po licencji jedną stopę miał wykręconą w drugą stronę był inwalidą po licencji to jakiś absurd - niestety ale to tylko w POLANDII takie rzeczy ... i nie to żebym dyskryminował osoby które mają stopień niepełnosprawności ale pomyślcie logicznie LICENCJONOWANY PRACOWNIK OCHRONY FIZYCZNEJ Z BRONIĄ KTÓRY LEDWO CHODZI ... FIRMA IMPEL !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Janeczek dlaczego tak reklamujesz tę firmę Impel ? Czyżbyś miał w tym interes ?
A co do ochrony w Manhattanie to totalna porażka byłem w ostatnim czasie i twierdzę że chłopaki może i się starają , możliwe że są lepsi od poprzedników - raczej na pewno bo od Solidnych to raczej wszyscy będą lepsi . Natomiast w tym centrum tak jak w każdym innym są ćpuny i bezdomni a także częste wizyty sklepowych złodziei, ochroniarze nie panują nad tym gdyż co oni mogą ? skoro sama policja nic nie robi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem gdzie tam ćpunów widzisz Ewka, ale ja ich nie spotkałem. Co prawda jest parę żuli zawsze koło dolnego wejścia (tam gdzie Piotr i Paweł), ale są oni skutecznie przeganiani. Istnieje też mała szajka kieszonkowców, która też jest powoli rozpracowywana (cwani są) przez ochronę i monitoring obiektu. Inna sprawa, że ochrona lubi wychodzić na teren wokół obiektu jak jest -10/-20 C ?? Postaw się (jeśli potrafisz) w ich sytuacji !!! Poza tym jeśli są tam już żule, to przesiadują godzinami w bibliotece skutecznie umilając czas normalnym Czytelnikom (nie można ich ot tak wyrzucić, bo są na kacu) - dlatego omijam tą bibliotekę w dzień (wieczorami jest bardziej pusto i spokojniej). na koniec odpowiedz sobie Ewka na pytanie: kto normalny ma czas przychodzić w środku dnia do Centrum i się tam szlajać (tj. oglądać witryny sklepowe) ?? I czy naprawdę nie istnieją inne sposoby spędzania czasu wolnego niż chodzenie po CH ??!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pare dni temu byłem świadkiem jak ochrona w Manhattanie skutecznie wyprowadzała żula, oni to przynajmniej potrafią kulturalnie zwrócić uwagę, a nie jak w niektórych galeriach zaraz z łapami wyskakują.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
to ciekawe co mozna powiedziec o tej ochronie w Galeri riveiera..:) co ukradl zloto:)Cud:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o czym ty piszesz - w manhatanie wykrywalność - śmiać mi się chce - przecież tam kręci się pełno złodziei !!!
Brakuje tam dobrej ochrony , pełno tam bezdomnych i podejrzanych typków ! Nie wspomnę o pijanych i naćpanych - a ci ochroniarze to jakaś porażka !!!!
Ja i moi znajomi nie czują się bezpiecznie w tym centrum handlowym
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy jaki obiekt chronisz i kto Tobą dowodzi. Mój kolega jest na reprezentacyjnym miejscu w Manhattanie we Wrzeszczu i sobie chwali. Jeszcze go nigdy Impel nie oszukał w wypłacie, ani nie zaniżył stawki. Z tego co wiem ma on wysoką wykrywalność i liczne interwencje wobec osób podejrzanych (co się b. liczy w tej pracy). Jedyne na co narzeka, to długość dyżurów (nieraz nie kończy się na ustawowej 12-tce) i brak czasu wolnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
z tym Impelem to ostrożnie , pracowałem i gdy zaczęły się cięcia na obiekcie to bez zastanowienia zwolnili , po za tym więcej obiecują a potem o dobrą złotówkę mniej na godzinie dają . No chyba że masz grupę inwalidzką to warto - bez grupy nie polecam , to typowy zakład pracy chronionej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też pracowałem dla nich za 7,5 na zlecenie na dwóch umowach (druga na ZUS/OFE) w Biedronkach i co prawda pierwszą wypłatę wypłacili w terminie, ale z drugą mieli już ponad 2 tygodnie obsuwy, a na telefony do nich (drogie zaznaczam, bo z komórki - stacjonarnego nie mam od paru lat) reagowali powszechną spychologią i pytaniem podprogowym: czego Pan od nas Chce, przecież przelew został lub zostanie w najbliższym czasie wykonany... nie wspomnę tu o pożal się Boże kierownictwie, które uwielbia wazelinę pod swoim adresem i niezapowiedziane wizyty kontrolne (najlepiej pod sam koniec 12-14 h zmiany i jednego z 'doświadczonych' kolegów z Suchanina, który uwielbia nowych testować wspólnie z kierownictwem sklepu. Zapomniałem dodać, żeby kolega ~Sz.P. nie aplikował też do Jantara (są niewypłacalni, a szef to wielki burak), NORD Security (mobbing w Sopocie), Umbrelli (patrz wątek na tym forum) czy City Security (też wątek). Warto za to próbować zahaczyć się w Impel (kolega tam pracuje już X lat i sobie chwali, a nie ma orzeczenia) lub Fosie albo zrobić profesjonalny kurs na I st. w O'Chikarze (siedzibę mają chyba w Gdyni).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dwóch znajomych pracuje w Konsalnecie co prawda po 13-14 godzin na obiektach handlowych za 7,5/h na dwóch umowach i z tego co mówią kasa każdego 10 jest na koncie i to w odpowiedniej wysokości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie polecam monopolistów w tej branży, czyli Konsalnetu i Solidu - o wypłatę trzeba tam prosić na klęczkach i mieć wszystko spisane w jakims notesie coby do niczego nie mogli się przy...dolić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zasadniczo wszystkie płacą na czas ale przerażająco niskie stawki. Mobbing?? Wszystko zalezy od obiektu i szefa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry