Widok

Prąd - przerwy w dostawie

Czy nie macie Państwo już dość przerw w dostawie prądu. Czy wiecie że z godnie z ustawą jeśli suma przerw nieplanowanych przekracza 48 godzin mamy pełne prawo do bonifikaty finansowej od energii. Może by tak wysłać do energii pytanie jak długo mamy tolerować tą systuację???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ta na poważnie to faktycznie wyłączenia są problemem - zwłaszcza zimą. Problem polega na tym, że na dzień dzisiejszy sieć dystrybucyjna doprowadzająca energię nie jest przystosowana do takiej ilości zabudowy. Dopóki nie będzie modernizacji będziemy mieli problemy i nic na to nie poradzimy. No chyba że UPS, lub agregat z sąsiadami na spółę:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo oświetlenie zakładaja na Pszennej to i wyłaczyc trzeba, latarnie muszą być.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale macie problemy, współczuje

Ja dla przykładu posiadam duży ups - wystarcza na ok 12 h. Oczywiście bez wariacji z zużyciem w tym czasie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
W szkole prądu nie było do 15, po powrocie do domu sprawdziłam sterownik akwarium i była różnica ponad 5 godzin. Na szczęście jesteśmy ubezpieczeni od przepięć, bo od tych ciągłych braków prądu i skoków napięcia ciągle pada nam jakiś sprzęt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyłączenia planowe - jak sama nazwa wskazuje są planowane wcześniej i jest info kiedy i w jakich godzinach będzie przerwa w dostawie energii, można spr na stronie operatora, więc one raczej się nie wliczają do tych 48godz o których piszesz. A przerwa która dziś trwała ok 5min to nie jest jakiś wielki problem. Wcześniejsze przerwy które się zdarzały trwające ok 10min to też nic wielkiego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zapomnij. Ponad miesiąc temu złożyłam reklamację w EBOK Energa i cisza. Dzwoniłam i tak sobie z tego nic nie robią....... Odpowiedź brzmi: proszę czekać. Zgodnie z prawem na rozpatrzenie reklamacji mają 14 dni. No i co ? nie mam czasu latać po sądach....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry