Widok
Prawdziwe opłaty do spółdzielni
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Witominie. Interesują mnie głównie mieszkania w blokach w okolicach ul. PCK - wieżowce 10 piętrowe.
Chciałbym spytać, bo w ogłoszeniach sprzedaży bardzo różnie piszą, ile wynoszą opłaty (około) w sezonie letnim i grzewczym. Chodzi mi o mieszkania ok 50 metrów 3 pokojowe na dwie osoby. Oszczędnie powiedzmy ale też bez przesady. Rozumiem, że w takim "czynszu" jest wszystko poza elektrycznością/internetem/gazem.
Korzystając z okazji chciałbym się spytać jak wyglądają wieżowce przy PCK, czy winda jest standardowo po schodkach na parter czy też może od poziomu gruntu i czy jak się wychodzi z windy to się wychodzi na półpiętrze i trzeba przejść po schodkach piętro w dół czy w górę.
Dziękuję za odpowiedzi. ;)
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Witominie. Interesują mnie głównie mieszkania w blokach w okolicach ul. PCK - wieżowce 10 piętrowe.
Chciałbym spytać, bo w ogłoszeniach sprzedaży bardzo różnie piszą, ile wynoszą opłaty (około) w sezonie letnim i grzewczym. Chodzi mi o mieszkania ok 50 metrów 3 pokojowe na dwie osoby. Oszczędnie powiedzmy ale też bez przesady. Rozumiem, że w takim "czynszu" jest wszystko poza elektrycznością/internetem/gazem.
Korzystając z okazji chciałbym się spytać jak wyglądają wieżowce przy PCK, czy winda jest standardowo po schodkach na parter czy też może od poziomu gruntu i czy jak się wychodzi z windy to się wychodzi na półpiętrze i trzeba przejść po schodkach piętro w dół czy w górę.
Dziękuję za odpowiedzi. ;)
Dziękuję Pani,
Czyli wychodzi na to samo z tą windą. Najpierw nie trzeba wchodzić, tylko potem trzeba zejść. O tyle chyba jest to lepsze, że można wjechać "wyżej" i zejść, a nie wchodzić. ;) Czy takie rozwiązanie z windą powoduje mniejszy hałas w mieszkaniu od samej windy?
Wartości podane przez Panią są na 3 osoby liczone czy 2?
Rozumiem, że ogrzewanie wg podzielników, nie ryczałt?
Takie właśnie mieszkania też oglądałem, 3 pokoje, oddzielna kuchnia i dość mała łazienka.
Jeżeli można spytać o ogólne wrażenie mieszkania w tym bloku- czy są akcje pt. pękanie płyt, zacieki, wilgoć? Bo wiem z doświadczenia, że są bloki w których nawet zapachy przechodzą po instalacjach elektrycznych..
Czyli wychodzi na to samo z tą windą. Najpierw nie trzeba wchodzić, tylko potem trzeba zejść. O tyle chyba jest to lepsze, że można wjechać "wyżej" i zejść, a nie wchodzić. ;) Czy takie rozwiązanie z windą powoduje mniejszy hałas w mieszkaniu od samej windy?
Wartości podane przez Panią są na 3 osoby liczone czy 2?
Rozumiem, że ogrzewanie wg podzielników, nie ryczałt?
Takie właśnie mieszkania też oglądałem, 3 pokoje, oddzielna kuchnia i dość mała łazienka.
Jeżeli można spytać o ogólne wrażenie mieszkania w tym bloku- czy są akcje pt. pękanie płyt, zacieki, wilgoć? Bo wiem z doświadczenia, że są bloki w których nawet zapachy przechodzą po instalacjach elektrycznych..
My mamy mieszkanie na rogu, jak się patrzy na wieżowiec stojąc twarzą do klatki, to jest to mieszkanie zaraz po lewej na rogu(jest to pion największych mieszkań), więc dość blisko windy, niestety słychać ją w mieszkaniu jak jeździ. Eh, no niestety, nie jest to nowe budownictwo i tak, są problemy jesienią z zaciekami od deszczu, niektóre balkony mają już słabą konstrukcje i podcieka od nich do ludzi mieszkających niżej. Wulgoć również jest, niestety. Szczerze mówiąc, gdybym miała wybierać drugi raz, wzięlibyśmy nieco większy kredyt i kupilibyśmy nowr, od dewelopera. Pozdrawiam.
Mieszkanie narożne 3 pokoje, 46 m 2. Okna wschód/południe. Opłaty za 4 osoby (2+2): lato 560, zima około 600. Raz na pół roku zwrot za wodę i media około 600 - 800 zł. Raz w roku dopłata 800 za ogrzewanie (jakby nie grzał na max. czy na min.) Klatka i winda ok- odnowione. Żadnych pęknięć czy zacieków ścian. Blok w dobrym stanie - wbrew opinią nowe się rozpadną, a wieżowce z płyty (zadbane) będą stały. Ludzie przyjaźni ale czasami - jak wszędzie idzie napotkać i durnia. Wszędzie blisko (sklep, apteka, przychodnia, poczta, szkoła, przedszkole i inne). Opłaty dość duże bo prezesi spółdzielni muszą z czegoś "żyć". Pewnie we wspólnocie byłoby taniej, tylko czy bybyło tyle remontów, modernizacji i innych przedsięwzięć wpływających na infrastrukturę? Ogólnie polecam, w skali od 1 do 10 daje 7. Pozdrawiam.