Widok

Prawdziwych smażalni nie za wiele

Opinie do artykułu: Prawdziwych smażalni nie za wiele.

Gdzie zjeść dobrą rybę w Trójmieście i okolicach? Turyści przyjeżdżający nad morze niekoniecznie przecież chcą jeść góralską kwaśnicę czy egzotyczne chińskie dania, hamburgery czy hot-dogi.

- Pierwsze co robię, gdy odwiedzam rodzinę w Trójmieście, idę spacer nad morze i na dorsza do jakiejś dobrej smażalni - mówi Piotr z Wrocławia. - Nie wyobrażam sobie Sopotu bez baru "Przystań", gdyńskiego skweru Kościuszki bez smażalni ryb. Kiedyś miałem też okazję odwiedzić niewielką smażalenkę ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze rybki

Można zjeść w Sobieszewie. W Kaiserku. Serdecznie zapraszam wszystkich turystów na wyspę!

Dobra rybka........nie wiecie co to dobra rybka.....

u mnie nad Atlantykiem to sie DOPIERO JE PYSZNE RYBY !!!!!!! Np. Dourada, Bacalhao, Robalo, Sardynki, Tamboril......
.
A w Polsce? W Borkowie daja dobra rybe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rybka lubi pływać....

A ja najlepsze ryby jadłem w Świbnie, jest taki bar zaraz koło promu gdzie podaja pyszne smazone ryby, zawsze swieze i po prostu pycha.Ahhh juz niedlugo bede mogl sobie jechac tam i zjesc taką wlasnie rybke ......az slinka leci ;)

w heczy rybackiej, za chwaszczynem kawal drogi ;)

halibucik z Krewetki w Gdansku byl pyszny:)

Najlepsze rybki...

...to można zjeść tylko na półwyspie. W zasadzie prosto z kutra trafiają na patelnie. Ja osobiście zawsze zatrzymuję się w Jastarni w małej smażalni przy jednej z bocznych uliczek tej rybackiej miescowości.

najlepsze rybki

a półwysep jak wiadomo to tylko dwa kroki od 3miasta, wystarczy przepłynąć wodolotem lub innym tego typu rydwanem wodnym :)

rybka sopocka

a wcale nieprawda! w Tawernie Rybaki jest super i ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń co do "standaru obsługi".

"- Pierwsze co robię, gdy odwiedzam rodzinę w Trójmieście, idę spacer nad morze i na dorsza do jakiejś dobrej smażalni - "
no cóż, moja rodzina jak mnie odwiedza to po prostu życzy sobie rybę na obiad
w domu

bar "karmazyn" z tyłu kas SKM w sopocie

byłam w tym roku obsługa ta sama co w tamtym roku ale się już tak bardzo nie starają mam na myśli obsługę przy kasie ta pani czarne włosy z dużym doświadczeniem widać ale zrobiła się niemiła

SOCZYSTA I CHRUPIĄCA....

Soczysta, chrupiaca, świeża, pachnąca RYBĄ /a nie przyprawami by zabić nieświeży zapach/. Karmazyn, kergulena, dorszyk, szczupaczek, sandacz... długo by wymieniać. Taką pychę mozna zjeść w PORT - CHAŁUPY, żółta flaga powiewa po prawej stronie jadąc na Hel. Nie zawiedziecie się a przy okazji za grosik mozna wynajająć łódeczkę i poczuć wiatr morski pod czerwonym żaglem...
Byłam tam w niedzielę i jadę w następną.
Smacznego

to masz matka przechlapane

nie tak bardzo
i tak raz w tygodniu jest ryba na obiad bo połowa rodziny jest rybożerna

"to masz matka przechlapane

2004-05-19 07:27 "

twoja matka to ma DOPIERO przechlapane bu ha ha ha ha

Bar Przystań owszem

ale tylko po to żeby stracić kupę kasy a jak kto bardziej rozpoznawalny w trójmieście to tam bywa bo tak trzeba

Karmazyn?

Podchodzę ja do okna w pracy i widzę - bar Karmazyn?
Czy raczej miejsce po nim? Gallux - idź na spacer...

ty bratek
niezły z ciebie gagatek
a gdzie napisałem , że stoi?????????????
no? g d z i e ?
wróć przeczytaj dziesięć razy i znowu pomyśl a przynajmniej zmarszcz czoło:)
ty masz problem z rozumieniem tekstu dość spory
jak sołtysa dwa na ziemniaki w piwnicy wory

Bar "Przystań" - odradzam

kiedyś to tam było smacznie, świeżo i miło, ale to już melodia przeszłości.
Już nie potrafią albo im się nie chce (ludziska i tak przyjdą) przyrządzić ryb...

tylko Bar Przystań:))

dobrze, świeżo, tanio i ludzka, porządna obsługa; szkoda tylko że taki tłok... w Przystani maja nie tylko pyszne ryby, ale i rewelacyjny barszcz - nie radzę kupować barszczu w Wielkim Błękicie - sama woda i dużo drożej; ryby też są tam droższe :( Tawerna też się nie umywa ze swoimi cenami za dania, które są ekskluzywne tylko w karcie...

bardzo polecam wędzone rybki u sympatycznych rybaków przy sopockiej przystani

Smaczna rybka.

Bar Przystan jest moim zdaniem troche przereklamowany - ryba owszem smaczna , ale te kolejki . Najpierw po rybke potem po napoje albo na odwrot - jak kto woli.Klient staje sie numerkiem wywolywanym po odbior zamowionego jedzonka jak w starym kawale "kto prosil ruskie". Przy tych cenach mogliby zdobyc sie na obsluge kelnerow . Uwazam ,ze w sezonie mozna rownie dobrze i taniej zjesc rybke w paru smazalniach przy sciezce rowerowej pomiedzy Jelitkowem i Sopotem . Polecalbym np. ta przy "Parkowej".W "Pierogarni u Dzika" jedlismy ostatnio pierogi-palce lizac i godne polecenia , jak rybki nie wiem , nie moglem juz sprobowac , bo brzuch zapelnilem pierozkami.

no fakt

W końcu pierwsze zdanie to "Gdzie zjeść dobrą rybę w Trójmieście i okolicach?" - a nie Gdzie można było kiedyś ... Jakże mógłbym pomyśleć, że mowa tu o lokalach istniejących, a nie wspomnieniach po nich? Zapewne - mam kłopoty z rozumieniem tekstu... mea culpa. Do formy - w jakiej szanowny Gallux był uprzejmy zwrócić mi uwagę - raczej się nie odniosę.
A jeśli chodzi o historię - zaiste - ryba w Karmazynie bywała wyborna.

Ja również mam kłopoty ze zrozumieniem tekstu Galluxa. Pisz człowieku przejrzyście aby ktoś więcej mógł zrozumieć oprócz Ciebie samego. Miło?
Napisałeś tak jakby Karmazyn tam jeszcze był i znakomicie prosperował. Jednym słowem po wczorajszym Twoim czepianiu się mnie, mogę stwierdzić, iż: DOSTRZEGASZ ŹDŹDBŁO W CZYIMŚ OKU, A BELKI W SWOIM NIE WIDZISZ!!! Proste jak drut.
Nie chciałem Cie urazić drogi Galluxie i oczywiście mam obawy czy to zrozumiesz.

zapomnieli o pysznej rybce na minigolfie koło SKŻ, co prawda trzeba chwilke poczekać, ale warto, choć niektórych to irytuje, a co do Tawerny Rybaki to jakieś bzdury piszą, to raczej do Przystani można mieć zastrzeżenia bo poziom to im mocno opadł ptrzez lata

bratek
ty masz piękny umysł
widzę, że tam sięgasz gdzie wzrok nie sięga i widzisz czego nie ma:)

Porciak

Fakt w Borkowie jest ok. Polecam Solę, fajna rybka.

W Tawernie Rybaki,

zaszokowała mnie nadzwyczaj miła obsługa. Byliśmy tam przypadkiem, przechodzając się spacerkiem z pieskiem (małym kanapowcem). Pozwolono nam z psem wejść (siedział jak trusia pod stolikiem i na smyczy), a po chwili kelner spytał "a może pieskowi przynieść wody" ? Hmmm, szok, "poproszę" - odpowiedziałam zażenowana. No i pojawiła się micha ogromniasta, w której psiak mógłby się wykąpać, hahaha (pewnie mają dyżurną miskę i na wszelki wypadek dużą, by te większe psy też mogły się napić).
Równocześnie z nami przyszło większe towarzystwo, dwa małżeństwa z dzieciakami, w tym jedno malutkie w wózku. Natychmiast zjawił się wysoki, specjalny stołek, w którym posadzili dzieciaka przy stoliku...ot gość.
Jedzonko było całkiem smaczne. Pozostały bardzo miłe wrażenia, a może mieliśmy tylko takie szczęście, bo to było już po sezonie....

baja

Czyli byłaś w normalnym, fajnym przyjaznym barze.
Mało jest takich w trójmieście.

najlepszew ryby to sa z czystego jeziora, ale to inna historia.

ale obciach to tak abstarhując od tych ryb

Begerowa matura z polskiego-OCENA MIERna -2
Hojarska ocena 3

co za posłonki glupie

off topic

Co do piękna mego umysłu - nieskromnie nie zaprzeczę... jestem z niego bardzo zadowolony.
Co do widzenia tego, czego nie ma - do niedawna widziałem w Galluxie dość ciekawego i oryginalnego człowieka, który sporo wie, zna, etc. Faktycznie - coś mi się przywidziało. Widzenie mija i rozmazuje się.
A co widzę teraz?
Sopot ma wiele twarzy i wielu mieszkańców.
Są kolorowe kamienice i tętniący życiem Monciak - są zasikane bramy, podwórkai psie kupy na chodnikach.
Są ludzie mili, sympatyczni i rzeczowi - są też i Galluxy

bratek

odkrywczy nie jestes, Gallux słynie z chmstwa na portalu

Bartek

Nie przejmuj sie chlopie . Gallux zazdrosci bo pamieta tylko czasy "Karmazyna" przy dworcu i "Foki" przy plazy . Obecnie nie starcza Mu czasu albo kasy na odwiedziny nowych lokali.

Panie Gallux !

Wydawało mi się, że jesteś Pan osobą na poziomie. Niestety czytając Pana wypowiedzi z kilku ostatnich dni stwierdzam, że jesteś Pan zwykły prostak.

Nie chcę krakać ale zaraz się zacznie.
Gallux daj sobie na wstrzymanie chłopie i lepiej już nie komentuj, bo jak widzisz nawet Ci nieliczni co są a raczej byli Tobie przychylni odwracają się od Ciebie. Oczywiście nie ma w tym żadnej Twojej winy:)

OK panie społeczny moderatorze mgr michu:))

no problem

tylko powiedz czemu ja mam zaprzestać, niczego zresztą nie robiąc niż ta jedna czy dwie osoby bratki s****ki i podatki wypisują??

a do buraka i wioskowego popychadła mam jedno zdanie

weź se chłopie na wstrzymanie

i jedno pytanie:)) :

czy okolice trójmiasta to jest rybka nad atlantykiem??

a nawet półwysep helski też jest okolicami 3miasta???

sam do tego retorycznego zresztą pytania odniosłeś swoją prostacką "odpowiedź"

a te wpisy były grubo przede mną

więc chciałes zwyczajnie sie przypieprzyć do mnie i waliło cie o co w ogóle chodzi

ty chciałeś tu "uwalić" galluxa

a, że ci śmierdzielu nie wyszło to szczasz po witrynie jak bura suka

i jest inna jeszcze mała malusia możliwość chociaż powoli zaczynam na nią stawiać

że twoje całe życie to 3miasto aż po hel

i tam sie kończy twój świat

ha ha ha ha

Najlepsze rybki jadlem w Kuznicy.Rewelacja.
Nazwy baru za nic przypomniec sobie teraz nie moge,charakterystyczna byla w nim toaleta,najzwyczajniesza lazienka z pralka i przyborami do golenia pod lustrem:).
Mysle,ze wtajemniczeni wiedza o ktora rybodajnie mi chodzi.

Gallux-oszalales?

molo w brzeźnie?

z tym molem W BRZEŹNIE to można by już sobie dać spokój. wystarczy przejść się na ZASPĘ i następnie wejść na deptak by dojść w lini prostej do mola, które notabene znajduje się właśnie w tej dzielnicy, a nie w Brzeźnie...
trochę geografii dzielnicowej by się przydało, bo nikt nie twierdzi, że molo w Sopocie de facto znajduje się na Żabiance.

de facto nota bene
wuj złamał sobie szczene

Gallux

tu piszemu gdzie mozna zjeśc rybe a nie gdzie mozna było zjeść I kto tu czegos nie rozumie?
Wyzywac to Ty potrafisz ale naucz sie czytac najpierw .Bratek ma rację.

Kto jadł rybki w Borowie ?

Wg. mnie np serwowany tam lin w sosie koperkowym to mistrzostwo świata.Polecam restaurację zaraz po wjeździe do Borowa od strony Żukowa po lewej stronie.

To jest to Borkowo co się przez nie do Kartuz jedzie?

Gallux, nie ściemniaj, że nic nie robisz. Od wczoraj czepiasz sie i piszesz takie głupoty, że włos się na głowie jeży. Może nie? Wytykałeś, że ja piszę niezrozumiale i z tego powodu masz prawo do intepretacji moich słów tak jak się Tobie podoba. Dzisiaj zrobił ktoś podobnie, z tym, że w stosunku do Twojej osoby i co? Nazywasz go śmierdzielem? Rzucanie epitetami jest, nie tylko dla mniezresztą, oznaką najzwyklejszego buractwa i braku obiektywności w myśl zasady: "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie".
Mało tego, wczoraj nie tylko mnie najzwyczajniej w świecie obrażałeś i to w chamski sposób, więc nie rób z siebie clowna i nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi! W wykręcaniu kota ogonem albo zamydlaniu oczu jesteś mistrzem świata przez wielkie M, tylko pamiętaj, że daleko na tym nie zajedziesz.

A żeby nie było, że piszę nie na temat: knajpę przed Borowem również polecam - pycha ryby i ogólnie wypas żarcie.

Borkowo to nie Borowo

Ale słusznie.To ta sama droga do Kartuz.Borkowo jest najpierw. Borowo kawałek dalej

PROPOZYCJA

Drodzy forumowicze, proponuję aby zamiast wdawac się w pyskówki rodem z targowiska z Panem Galuxem, po prostu ignorowac jego posty.

Aaaaa to znam tą trasę. Kiedyś jeszcze duża smażalnia była w Dzierżążnie.

dobra ryba

Polecam Spinaker we Wladysławowie, oraz smażalnie na kempingu Solaris (półwysep)

gorzej jeszcze

ja wcale nie mam zamiaru dyskutować

a michiemu niby człekowi bywałem wypomne palcem wytykając, że jest stronniczy:)

ja tylko jeden wpis tu zrobiłem

pisze z pamięci "bar katmazyn w sopocie z tyłu kas SKM"

i tyle

zwyczajny skrót, bo bar był dosyc znany z róznych zresztą rzeczy i przyjąłem, że ci co go wspominają wiedzą, że go dawno nie ma i, że ja gallux na mojej starej stronie obśmiewałem ten syf jak panował tam, az do tego roku kiedy widze, że jest tam nawet i porządek

i taki k****ik durnym pytaniem prostaczka dla którego BYŁEM POSZŁEM DAŁEM WZIOŁEM to najczęściej używane zwroty głupio wrednie cos truje cicho z tchawicozwieraczy

mój wpis był najmniej prowokacyjnym jesli masz mnie np to zarzucić

no więc o co TOBIE michu chodzi, że bronisz takich portalowych "ekologów"??

pomyśl, ja znam odpowiedź ale ją zagryzę zaraz rybką byle gdzie

BO NIEWAŻNE LUDZIE GDZIE SIE JE ALE CO SIE JE

ye ye ye ye

gallux

bar karmazyn to straszliwy syf i tylko takie kloszardy jak Ty mogą sie tam stołować.
Ten bar nie zmienił menu ani obsługi(grube baby wrzucające włosy łonowe do potraw i kucharze spuszczajacy sie do frytek) od lat '70-tych, w których i Ty buraku utknąłes.

Nie Gallux, skończmy tą jałową dyskusję i nich Twoje zachowanie ocenią inni!

Zauważ jednak, że ci jak ich to określiłeś "portalowi ekolodzy" nie nazywają nikogo 'śmierdzielami', 'k****ikami' itp. To tyle, do widzenia.

a nie
znajdują inne określenia ;]

chociaz osobiście uwazam ze mógłby raczej go nazwać przechodzonym dorszem
byłoby w temacie :]

heheh

Miejscowośc Borkowo tam sa 2 kanjpy rybne , wiem bo mam niedaleko do nich. Jedzie sie do ŻAUKOWA i droga jak na Kartuzy. Resteuracja Rybna jest po lewej stronie ale jeszcze wczesniej przed Borkowej jest tez rybna resteuracja , jak tam jest tego nie wiem. Ta o której pisze znajduje sie za laskiem po lewej stronie, niepozorna ACHA MAJA TAM BAR SAŁATKOWY.Sa małe i duże miseczki. Mozna nakładac tyle sałatek ile sie zmiesci na tależyku. Polecam Sole w sosie koperkowym i kartofelki po chłopsku. A jakie nalesniki robia dobre (z owocami) ahhhhhhhhh. Jedna wada- tanio nie jest

oczyiście kanajpa i Żukowo sorry za byki ale to z pospiechu.

fakt

ta druga jest w Dzierżąznie jak napisał wcześniej ciekawski

Moby Dick

W jakiej cenie jest sola w sosie koperkowym ?. Zamierzam się tam wybrać w ten weekend, ale jedziemy całą rodziną i nie wiem czy mi starczy pieniędzy. Wiesz jak to bywa przed wypłatą...

LUDZIE ! TROCHE MNIEJ CHAMSTWA.....

Napiszcie po prostu, gdzie dobra rybka sie znajduje, zebym wiedzial, jak nastepny raz bede w 3miescie.
.
Teraz ide i zjem rybke o wdzieczneju nazwie Pescada
.

PORCIAK

Co to za ryba o nazwie pescada ?

Pescada to po polsku Morszczuk, ale...

zdania sa podzielone, bo istnieje wiele podgatunkow Pescady...
palce lizac....

Aniu

Dokładnie to Ci nie powiem ile kosztuje sama Sola. Zawsze doliczasz jakies dodatki, sałatki, picie , deser. :)

i jeszcze jedno

Szkoda ,że u nas nie ma świeżych owoców morza (w Bałtyku ich brak).

Porciak

a skąd Ty piszesz?

mamyska i galus

juz mnie powoli zaczynacie irytowac
idzcie sobie na rybke i udlawcie sie nawzajem oscmi

Skad ??????

popatrz na IP.....

Ania

tak czy inaczej sola nie nalezy do najtańszych ryb, ale i tak polecam
warta swojej ceny
z tym że koniecznie w sosie

Porciak

z jakiego kraju bo Ip to nic nikomu nie mówi, gdzie u Was te ryby podaja?

A ja polecam 'Rybke' przy SKM w Oliwie. Pycha

Do Mamy

Zgadzam się sola jest przepyszna i najlepsza jest w sosiku koperkowym. Mniam Mniam

Ania

Nie tylko w sosie bo mozna także zrobić smazoną na sklarowanym masle w bułce tartej .Oczywiscie z białym wytrawnym winem.

albo z rusztu w ziołach tez jest ok

nie wiem dlaczego ale w sosie jednak jest najlepsza
smazona zwyczajnie tak jak inne ryby wysycha

Porciak

słyszałam że podpisaliście wczoraj konkordat

No to wlasnie jestem po rybce

Pescada + frytki + ryz + salatka 4.5 euro

.

paluszki lizac....

Tak wczoraj "nasz" premier w Watykanie...

po 60 latach oczekiwania. Ksieza zaczynaja placic podatki....
Oto rzad prawicowy u wladzy....BRAWO , POPIERAM

Porciak

Francja?

Porciak

Frytki z ryżem jadłes czy sałatke z ryzem?

Anonim

Popatrz na nick "Porciak". Ten nick jest od jednego z wiekszych miast w państwie, gdzie On mieszka. Podpowiem jeszcze, że drużyna z tego miasta będzie grać w finale Ligi Mistrzów :)

Co kraj to obyczaj...

Ryba posypana druba sola i sosikiem jest zasmazana z frytkami (takimi bardzo cienkimi i dlugimi ) do tego talez ryzu i salatka.
Oczywiscie do tego zimna (lodowata ) caneca czyli zimne piwko SuperBock w kamiennym kuflu i na derer Musse de Chocolate i kawka.....
.
.
?????????Jaka Francja ??????? Ocena niedostateczna z geografii !!!!!!!!!!

Oczywiscie talerz....a nie talez.....

cholerna nie-polska klawiatura,
przepraszam

kurde Portugalia?

Dobra ryba - smacznie, tanio, swojsko.

Znam większość opisywanych miejsc: Borowo, Tawerna Rybaki, Bar Przystań, Bar Pesca. Wybór dobry, ryby generalnie OK, ceny czasami dość wysokie (szczegolnie Borowo). Chciałabym dodać to tej listy jeszcze jedno miejsce: LETNIA RESTAURACJA RYBNA WE WRZESZCZU OBOK SZPITALA NA KLINICZNEJ. Smażalnia "pod chmurką" (są parasole), bardzo przystępne ceny, duży wybór, szybko smacznie, swojsko. Jedna wada -otwarta tylko od maja do września. Polecam!

Porciak

to masz fajowo

mama

A ja bede z Toba polemizowac , smazona ryba np. sola nie b edzie wyschnieta jak napisałas , jesli usmazysz ja na dobrej jakosci oleju lub jak napisałm sklarowanym masle , bardzo powoli opiekając. Mozesz ja takze zamarynowac w ziołach i białym pieprzu i przygotowa.,c na ruszcie z np. czosnkowymi grzankami i do tego micha salaty z sosem Vinegret + białe wino wytrawne(wino nie ocet) ok wystarczy bo robie się glodna

najlepsza rybka w Trojmiescie jest w Barze Przystan w Sopocie, a poza nim to Checz Rybacka w Borowie

możesz sobie polemizować
mnie i moijej rodzinie najbardziej smakuje z sosem koperkowym
a na przykład nie cierpimy oliwek :P

Mamo....

jak mozesz! Oliwki sa WSPANIALE ! Ja kocham te swiezo zbierane (zrzucane z drzew) pokrojone w cienkie plasterki i przysmazane w oliwie z ziolami !
.
Albo te duze hiszpanskie z "anszua" anchois.
.

znajomy mnie przekonywał że oliwki są super
trzeba tylko wczuć się w rolę oliwki i zaczynają smakować
na jakoś do tej pory nie udało mi się wczuć :P

MD

jakbyś nie doczytała to napisałam że smażona zwyczajnie tak jak inne ryby
bo poza tym można ją przyżądzić na 10 różnych sposobów według gustu i fantazji :]

Fanatic i Zagroda Rybacka

Owszem byłam w tych miejscach i GOOOORACO polecam, pychotka.

HHHMMMMMMM.....

Rybka zawsze dobra w Sopocie :P :)

Przepis na doooobrą rybkę,

1. wybrać się nad jezioro z mężem/kochankiem/bratem/ojcem/śwagrem....
2. wysłać męża/kochanka/brata/ojca/śwagra...na ryby, samej w tym czasie opalanko/pogaduchy...
3. świeżo złowione rybki, wypatroszone i wstępnie oczyszczone (tak robi większość rasowych wędkarzy) "oporządzić" ostatecznie i na patelnię, mniam, mniam, mniam. Do tego piwońko.
A serio : warunkiem podstawowym, by ryba smakowała jest to, by była świeża.
Jest jeszcze jedna taka rybka, o której nikt nie wspomniał, a jest rzeczywiście pyszna : sielawa. W 3mieście niezbyt często można ją spotkać, bo żyje w głębokich jeziorach, ale na Mazurach...Miałam kiedys okazję jeść takie świeżutko uwędzone (zaraz po złowieniu). Polecam smakoszom. Żadne owoce morza nie są w stanie być konkurencją dla takiej świeżej sielawy.

Baja......

pamietam sielawe z jezior kolo Koszalina,wedzona w drewnianych wedzarniach z dodatkiem jalowca do ognia ( aby dym byl aromatyzowany ).....
cudo.....
.

baja....

co do owocow morza....nie wiem, czy probowales homara swiezukiego, pieczonego, miesko kruche, najlepsze z odnuzy, wybierane specjalnym dlugim "jednopalczastym " widelcem.....
.
cudowne.....
.
do tego na przystawke percebes......

Smażalni to czas

I w tych smażalniach w 3mieście rybki to pochodzą z Makro Cash. Importowane ze Szwecji. Frytki z ziemniaków z Grecji, która ma podpisany z Polskę kontrakt na ich dostawę. Olej to kujawski z rzepaku z Niemiec, a słonecznikowy to z wegięrskich słoneczników. Ketchup z Włocławka, tylko pomidory z Hiszpanii. Tacki i widelczyki robią na Ukrainie. Gaz do smażenia to z Rosji. Nie ma to jak te smaczne rybki w Gdańsku, Sopot, Gdyni i innych miastach polskiego wybrzeża. Dobre bo polskie

Czy to prawda.....

.
.

Porciak,

hmmm...tylko, że ja z tych, co z owoców morza najlepiej lubią...schabowego z kapuchą. A jeszcze jak takie cosik łypie na mnie z talerza jednym okiem...brrr. Jednak trzeba wziąć poprawkę na to, co DO NAS TRAFIA - po jakim czasie, ilu zamrożeniach i rozmrożeniach. Jedna z moich znajomych mało ducha nie wyzionęła po uczcie z owocami morza - ciężkie zatrucie, szpital, ale żyje (Bogu dzięki, hahaha).
Świeżość ma również w tym przypadku (owoców morza) znaczenie zasadnicze, choć wierzę ci, że możesz mieć zupełnie inne możliwości niż my.

ty porciak taki jestes madry w zgadywaniu kraju z hosta wiec zgadnij gdzie ja sie bycze?!
a wogole wez idz sobie z ta swoja hiszpania, walencja, pysznymi rybkami za €4.50 i malomiasteczkowym popisywaniem sie.
jestes zwyklym bucem co mysli ze jak se pojedzie przez proxy to wszyscy lykna kit.

własciecielu smażalni rybek

zapomniałeś dodać PIWO:)
jest jeszcze jakieś polskie piwo?

baja dziwie sie ze lykasz wszystko co ten typek niby z walencji ci wciska. matce sie nie dziwie bo to przyglupie stworzenie ale ty???

fragles from tr,

nie bądź taki zgryźliwy. O ile pamiętam dobrze, to Porciak właśnie gdzieś tam się szwenda po świecie i to od dłuższego czasu. Widzisz, mnie to nie imponuje, bo też spędziłam jakiś czas poza Polską i znam ten cud-miód. Wolę swoje łóżko w swoim domu, ale tylko kwestia gustu....

jestes zwyklym bucem co mysli ze jak se pojedzie przez proxy to wszyscy lykna kit.

Autor: fragles from tr 2004-05-19 19:17
nurper.cu.edu.tr

a czy ty myslisz ze wszyscy beda zgadywac skad ty piszesz, wg mnie ty jedziesz przez proxy w Polsce. bo Porciak nie ma takiej potrzeby jak ty zeby tak czynic.

P.S. a swoją drogą, Ty też jakiś taki obcojęzyczny (nick), wszak my nie gęsi...nie krępuj się być Wickiem, Wackiem czy jakim innym swojskim chłopem.

chcialem wam tylko udowodnic ze typek wam wciska kity. widac niepotrzebnie bo wy jak karpie lykacie wszystko.
niech zyje porciak w walencji. ups chyba mam ten sam host co porciak. czyzbym tez byl w walencji?

fragles from valencia,

czy ty potrafisz zrozumieć sens tego, co napisałam wcześniej? Przecież MNIE TO NIE IMPONUJE. Niech je swoje kraby, ślimaki, małże i inne stwory, JA ICH NIE JEM I NIE UWAŻAM SIĘ ZA GORSZĄ. Przecież Azjaci ponoć jedzą psy...to my też mamy je jeść ( rany boskie, horror).
Czy przypadkiem nie zżera cię pospolita zazdrość? A niech sobie każdy je co chce i będzie tam, gdzie mu dobrze.
A ty skąd tak naprawdę klikasz? Bo ja...z Chełma, hahahaha.

baja powiem ci ze jestesmy sasiadami.
Mam w nosie gdzie on tam moze byl albo jest, lecz typek laduje was a wy mu wierzycie jak naiwne blondynki.

Porciak dalej pocisnij jeszcze jakies kity. chetnie poslucham o gazpacho, paella a la valencia, carne de cerdo, ensalada catalana czy bombes de arroz. lubisz moze carquinoles? porciak nie daj sie prosic Katalonczyku z Walencji:)))))))))

sąsiadami??????
To pod którym nr mieszkasz?

baja, daj spokoj. Mam podac na necie swoj lub twoj adres?
Porciak cos tak cicho, odcieli ci neta w tej Walencji? buahahaha

A ja też jestem w Chełmie
i hi hi
i ha ha

fragles,

coś taki tchórzliwy? Przecież Chełm jest spory, bloków co nieco, nie przesadzaj. Boisz się własnego cienia? Nawet IP nie podajesz, a może ty z Hameryki klikasz ??????

baja sprawdzilem twojego hosta oraz ip i wyszlo ze jestesmy sasiadami. wystarczy?
reszta moze kiedys na privie.
papapa

fragles

a coś ty sie tak Porciaka uczepił, my go znamy nie od dziś
jakoś nigdy nie robił wielkiego chalo z tego gdzie teraz jest i nie podkreślał że on to dopiero prowadzi światowe zycie...
może tego jeszcze nie wiesz, ale nie wystarczy znac pare obcojęzycznych nazw, trzeba znać jeszcze realia żeby być wiarygodnym a nie jak swojego czasu USA_KASA
dla nas to wsio ryba czy to Portugalia czy Koluszki, po prostu daleko od trójmiasta

macocha HALO=HALO=HALO!!!!!!!
panimajesz?
czego ty dzieci nauczylas?

to nie moje dzieci wszak piszą podrzutku

jakies uwagi merytoryczne?? nie do ortografii?? :P

i cale szczescie bo majac matke spedzajaca cale dnie na necie i piszaca CHALO pewnie X stawiaja w miejsce podpisu.

mama jest matka galluxa i to cała tajemnica KLASY obojga

ha, ha, ha... ale z was naiwniacy, że też prędzej tego nie odkryliście

Prokom Trefl po raz pierwszy w historii mistrzem Polski koszykarzy! Ekipa z Sopotu pokonała we Wrocławiu Ideę Śląsk 94:83 w meczu nr 5 finału playoffs Era Basket Liga i wygrała rywalizację w serii 4-1.

sadzisz po sobie?
moje dzieci potrafią się podpisac własnym imieniem od czwarteko roku życia ciemniaku
i na szczęście nic nie wskazuje na to żeby odziedziczyły dyslekcje

A mnie i tak najbardziej smakuje osobiście upieczony na grillu pstrąg pod siebie przyprawiony i zawinięty w boczek...wiem co jem :))))

mniam, mniam
(poza boczkiem)

fragles from tr.....lub from......

Maly zakompleksiony czlowieczku.....

do wszystkich oprocz fragles from tr

Myslalem, ze celem takiego forum jest WYMIANA INFORMACJI i DOWIEDZENIE SIE CZEGOS CIEKAWEGO O SWIECIE i Polsce i nie ma znaczenia skad jestes lub skad piszesz.
Houhg!

Jak Porciak już wrociles z Walencji? Tak szybko?
Frajer z ciebie bucu.
Myslales, ze pod pozorem informacji mozesz ciemnote wciskac i sie popisywac?
WIELKI ZZZOOOOOOONNNNNNNNKKKK dla Porciaka z Nowego Portu!!!!!!!

Porciak, sursum corda

Musze powiedziec, ze lektura dzisiejszego zestawu postow prowadzi do konkluzji, ze Woody Allen powinien lkac po nocach i zwijac sie w bolach z zalosci, ze nie zna polskiego. Taka kopalnia! Ale sa cudni ludzie jeszcze i pare fajnych tipsow "w temacie" sie pojawilo. W koncu zaczely sie wypady za miasto, a dobra rybka zawsze warto okrasic taki wypad - obojetnie czy rowerem, skuterem, autem. Ja sie zazeralem rybami w Helu na Helu, teraz widze, ze to prostackie podejscie i warto poszukac w innych rejonach. Serdecznie pozdrawiam, Porciak Ciebie i wszystkich rybowiczow - szczegolnie tych za kolkiem, co do rybki tylko zimna wode... Bo to nie liczac bialego sympatycznie schlodzonego winka chyba najlepszy wybor. Acha - trafilem kiedys na pyszna fladre w Piaskach, jak pojechalem zobaczyc, jak wyglada nasza granica z Rosja. Jakos taki mam sentyment do poczciwej fladry - to niezla ryba, jak nie za wielka i swiezutka :)

hmm

gallux-"karmazyn" to idealne odzwierciedlenie twojej osoby... przeszlosc... buhahaha stary... walisz formalina!!!

przecież to jakiś lamerek z pryszczami wzwodem młodzieńczym i napięciem seksualnym jakich tu wielu
a baja z nim uczone dysputy:)
już po tej infantylnej i ogranej do bólu "sztuczce" z hostem z proxy, przerabianym tu a propos nota bene de facto kilka razy w miesiącu poznac, że to marny mierny i banalny osobnik ewentualnie egzemplarz
dziekuję
porciak, olewamy tego pana i już mu dziękujemy
on i tak zawsze tu wraca jak smród pędzony wiatrem:))

i na koniec rada na przyszlosc dla porciaka: koles walac sciemy o Hiszpanii jedz przynajmniej przez serwer hiszpanski bo na swoje prostackie kity nabrac mozesz jedynie pustaka mame.

jak nie ma pomysłu na ciekawy i oryginalny nick (wszak wart jest rzeczy najlepszych) to ja mu podsune
baltazar goMbka z domu troMbka

powiedzial co wiedzial staruch bezwzwodowy z sopotu.
gdzie byles stary pryku?

ty fragles
bujaj arbuzy kulając beretem
wali nas czy porciak pisze tak czy siak
nie ciska sie jak wesz na grzebieniu
udowodniłeś reszcie tylko jedno
że jesteś dętym bufonem

,,sztuczka z hostem proxy"
ja pierdxxx dlugo nad tym myslales stary flaku?

ja nie tobie udowodnilem ze ten typek jedzie przez proxy bo mam na ciebie dokumentnie wyjebxxx
macie z nim i macocha ta sama skaze genetyczna mozgu. zal mi was dekle.

Dlaczego wlasnie dzisiaj do GOWNO fragles from tr sie pojawilo ?

i skad ta Hiszpania i Walcencja....
niedostateczny z geografii !!!!
.

trzech mądrali znał świat
a każdy niezły chwat
kempa z komitetu
sedes z bakelitu
i mechiko kiwi
coś was jeszcze dziwi:)???

kiwi:)
asta maniana moja ty putana:)

porciak gowno masz w gaciach pustaku.
pogadaj ze starym mulem z sopotu. macie wspolne infantylne zainteresowania.
nastepnym razem bucu jak chcesz wciskac kity i grac swiatowca lepiej sie przygotuj albo zrob sobie jakies gotowce.

Walcencja

ja pierdxxx pustak nawet poprawnie nie potrafi napisac nazwy miasta. a taki z niego swiatowiec.
rybke je za €4.50 i grzeje sie pod hiszpanskim sloneczkiem buahahaha beka z tego kmiota. sloma ci z butow wystaje i gowno w gaciach ci smierdzi.

Do Savi

pozdrowienia i.......smacznej rybki

Do savi

Dzieki za pozdrowienia i ....
Co do fladry: bardzo mi tez smakuje, u mnie wystepuje pod nazwa solha i jest roszke wieksza i rownie smaczna.
Pozdrowienia.

tak, teraz porciak ma nowego hosta i nowa rybe z portugalii. prosze jak on szybko sie porusza po tej europie.
porciak bo ci mapy nie starczy.

Porciak, ale owoce morza.....

Ktos tu napisal, ze brakuje frutti di mare - i ja sie musze z tym zgodzic. Nie ma swiezych krewetek w skorupkach, nie ma muli, zeby je ugotowac na oleju z pol szklanki bialego wina, o ostrygach nie wspomne. Ciekawe, czy sie to pojawi. A powiem Ci jeszcze, ze wyprawa pod rosyjska granice na mierzei wislanej jest warta odbycia. Pol godziny marszu plaza, i jestes na krancu swiata :) Pewnie tam byles, ja mialem dosc mistyczne odczucie - kawal drutu na drewnianych kozlach na plazy - drut nie siegal wody - i napis granica panstwa. A teraz to nie granica panstwa, tylko granica dwoch swiatow. Sie porobilo!

prosba

jestem Gdynianinem i tworze strony www! potrzebuje pomocy internautow i rugbystow! PROSZE BYSCIE WSPARLI MNIE GLOSAMI W TEJ ANKIECIE! Moja szkola to I Akademickie Liceum Ogólnokształcące im. Zasłużonych Ludzi Morza w Gdyni! rozeslijcie komu mozecie! z gory dziekuje!
http://www.tp.pl/iso/

o cholercia, Porciak,

dlaczego masz innego hosta?????

porciak a czy calderaida a pescador albo bacalhau fresco a congregado sa rownie smaczne jak salha? wypowiedz sie swiatowcze.
obrigado

tak, teraz porciak ma nowego hosta i nowa rybe z portugalii. prosze jak on szybko sie porusza po tej europie.
porciak bo ci mapy nie starczy.

Autor: fragles 2004-05-19 23:27

fragles czlowieku przestan sie osmieszac, juz tobie ktos tu powiedzial ze my stali od dawna bywalcy tego portalu, znamy sie nawzajem i wiemy dokladnie gdzie kto naprawde mieszka, a do ciebie nie moze to jakos dotrzec!!!

Savi

My w Turcji mamy rownie smaczna rybe podobna do fladry tylko ze nazywa sie guzuk. Troche podobna jest do salhi porciaka i rownie smaczna.
Pozdrawiam

akurat co do ciebie byla gdanszczanka z przymorza nie mam watpliwosci ze mieszkasz w tych swoich polnocno-zachodnich niemczech.
lepiej dalej nie brnij w tej znajomosci z porciakiem bo go tak dobrze znasz jak ja ciebie albo ty mnie.

wlasnie byla gdanszczanka z przymorza. dlaczego porciak ma innego hosta?????
moze juz mu sie znudzila hiszpania????
a moze pomylil amerykanski serwer z hiszpanskim???
a moze teraz jest juz na hawajach gdzie palaszuje nowa rownie smaczna jak hiszpanskie i portugalskie rybe???

Mama i Gallux

to mówicie,że MAMA to matka GALLUXA?
pewnie ją posuwa.obawiam sie że w odbyt.To do niego podobne.Wszystkich swoich kolesi z bloku na Morenie do tego namawiał.Nikt mu nie dał.Tylko MAMA mu została. Czy chamstwem jemu dorównałem?

Wojtas,

jesteś duuuuuuzo lepszy w chamstwie. Gratuluję, choć nie jestes jedyny, niestety.

nie wojtas jeszcze ci duuuuuuzoooooooo w chamstwie do galluxa brakuje!!!!!!
widze jednak ze sie starasz:)
pzdr

Baja

to żart ...niewybredny niestety.Od długiego czasu ten duet mnie irytował,więc przegiąłem i znirzyłem sie do ich poziomu.przepraszam wszystkich normalnych ludzi tutaj. a co do tematu tutaj najbardziej mi pasuje PRZYSTAŃ i taki bar w Barczu przed Egiertowem.

baja cichutko.
myc raczki, paciorek i spac.
kolorowych snow zycze

Sie robi, anonimie. Rączki dawno umyte (i nie tylko rączki), jeszcze zostało...no dobra, nie powiem.
Dobranoc!

Kemal

salem alejkum! Mysle, ze guzuk moze byc bardzo smaczny. Kiedy pojade do Was do Turcji z przyjemnoscia pograze sie w rozkoszy probowania tej przepysznej ryby. Cieszy, ze jest tak wielu smakoszy fladry w Europie - ta biedna ryba, splaszczona grzbieto-brzusznie, z pewnoscia zasluguje choc na chwile zadumy i uznanie. Pozdrawiam

dobranoc Baju, moja sasiadko:)

Sale Aleykum Savi!
Serdecznie zapraszam do Bodrum. Mamy tutaj najpyszniejsze guzuk`i w Turcji, prawie tak pyszne jak porciakowa salha.
Musze juz isc spac bo u nas dochodzi juz 1 w nocy.
Pozdrawiam Ciebie i wszystkie blondwlose habibi z portalu 3miasto!

salem Kemal Pasha

moje blond wlosy juz dawno wyszly, niestety, ale zostalo wspomnienie, wiec z radoscia witam zaproszenie i przybede niezawodnie. Niech slodka noc otoczy Cie swoim opiekunczym ramieniem i pozwoli snic do brzasku spokojne sny o niezliczonym bogactwie ryb morza marmara. Pozdrawiam Cie

ale was te rybki podniecily:)))))))

Moja ulubiona ryba to jak sam ja zlapie na wedke ,oprawie zrobie i zjem na swiezym powietrzu.
W Sopocie -gustuje a halibucie pieczonym na ruszcie bez tluszczu,z kawalkiem cytryny.U mnie dorsz jest drozszy od lososia wiec zmuszony jestem jesc wiecej lososia.
"Poglowie dorsza " spada- nasze prawnuki bede go znaly z encyklopedii morza.
To jest cala naga prawda,bo jak sie nie przestrzega wymiraow ochronnych to tak sie to konczy nawet w najweselszej bajeczce.

Niestety Savi, Morze Marmara jest jakies 500 km od Bodrum. My guzuki lowimy w tureckiej czesci Morza Egejskiego. czasami kradniemy je Grekom, lecz ostatnio zaniechalismy tego procederu, bo Grecy nas ostrzelali.
Naprawde musze juz isc spac bo jutro z rana musimy wyruszyc na souk aby sprzedac kilka recznie przez mame tkanych dywanow.
Bardzo mi przykro ze juz ci wypadly wszystkie blond wlosy, bywa niestety.
Pozdrawiam

patrz, Milosnik

a u zarania PRL takie haslo panowalo - jezdzcie dorsze, g... gorsze! A ja mam tez slabosc do dorsza... Skad inad wiem, ze w ukladach zbiorowych szwedzkich robotnikow w latach 30-tych bylo zagwarantowane, ze losos bedzie w ilosciach ograniczonych w tzw. zbiorowym zywieniu. A jednak - mow, co chcesz, gravad lax nie jest zly!

Letnia Restauracja rybna

Zdecydowanie polecam ta restauracyjke na swiezym powietrzu.Niestety malo kto wie o jej istnieniu. bo schowana jest za drzewami, ale wcale nietrudno do niej trafic. Rybki sa swierze i przynajmnije mi smakuja...:) no a w alto milo jest posiedziec na dworku przy muzyczce...z tego co wiem to czasem sa tam jakies imprezki nawet. no i ceny tez mnie zadziwly ze sa takie niskie...polecam :)

Kemal Pasha

Niestety, nie wszystkie, co pogarsza sytuacje, ale nie jest najwazniejsze w naszej rozmowie. Dziekuje za wyjasnienie i choc mam duza sympatie w stosunku do Grekow, mam nadzieje, ze nic zlego nie stanie sie na Waszej lodzi. Zycze powodzenia na jarmarku - Wasze dywany sa naprawde piekne.
Pozdrawiam Cie i zycze dobrych snow.

Savi! Mam nadzieje ze jeszcze kiedys pogadamy.
Jestes spoko gosc mimo brakow w owlosieniu glowy.
Dobranoc i niech Allah bedzie z Toba

czy jest tu jeszcze ten żołędny dupek nadziewany kokluszem co to napisał??
" i znirzyłem sie do ich poziomu.przepraszam wszystkich normalnych "
:)
więc....
jabyśmy się do ciebie z bają zniŻyli, jełopko na słodko, tobyśmy sobie ubliŻyli.....

do baji

mam innego hosta, bo....jestem w domku, a nie w pracy!!!!!
proste.

witam twórców pierwszego towarzysko rybno trójmiejskiego high life dolce farniente si siniora kiwi daje za pomidora ale mu inters wyraźnie opada bo udaje konus gada.....

:)

widze ze nie tylko ja mam filmy o tej porze ale tez chetnie bym zrobila w kiwi jakiegos fiolka :P

fragles

jak widzę i dzień nie wystarczył żeby złapać różnicę między Hiszpanią i Portugalią
jak wszystko w tym tempie łapiesz to wyrazy współczucia dla otoczenia

wojtas

twojemu chamstwu i tak nie będziemy dorównywać
jak widzę masz kłopoty z zaburzeniami hormonalnymi na dodatek
jak dla mnie jesteś zwykłe scierwo
możesz się w ten sposób zwracac do swojej matki skoro to dla ciebie zwyczajowy sposób wyładowywania frustracji

no tak zapaleta sie czasem jakis Dickkopf do ktorego nijak nie moze dotrzec, ze moze jednak ktos naprawde pisze z Portugalii. dla niektorych jest to po prostu nie do pojecia:)

a u mnie jest dzisiaj dzien swiateczny:)

nie rozumiem po co tyle chamstwa.A ty gallux czasem lubisz sobie jako anonim popisac .

Byla

To wiadomo,nie dosc ,ze katolicy biegaja po kosciolach to jeszcze dzis dzien ojca.
A swoja droga ciekawa sprawa z tymi hostami..hm..

Gdanszczanko.....

Dzien swiateczny ?????? jakies lokalne swieto ?????

Dzisiaj jest Ascension Day czyli chyba Dzień Wniebowzięcia - pamiętam z Holandii, tam tez zawsze było święto i wszystko zamknięte na 4 spusty. Trochę dziwne, że w takim arcy katlickim kraju jakim jest Polska nie mamy dnia wolnego:)

Fanatic!!!

To prawda ,że w smażalni Fanatic podaja super rybke.Bylam wczoraj ja jadlam sole,a mąż halibuta-poprostu rewelacja!Z obsługi także jesteśmy zadowoleni-wszystko przyniesione do stolika.Naprawde polecam!

Zmiana miejsca. Smażalnia Ryb Zagroda Rybacka !!!!!!

Teraz ta Smażalnia nazywa się Zagroda Rybacka i mieści sie w Gdańsku Brzeźnie przy ulicy Miła 14, przy wejściu na plaże nr 43-44. Ten sam właściciel i ciągle z czosnkiem :) .

Porciaku:) u nas dzisiaj, a raczej wczoraj:) jest Christi Himmelfahrt,
a jednoczesnie dzien ojca, jak Fikander wspomnial:)

bar Przystań

A kto pamięta czasy, jak obecny bar Przystań zwał się ze dwa sezony bar Wirus, bo muerze było wtedy łokrutnie zatrute i fląderki pływały sobie do góry koło plaży?

naprawdę warto tu zjeść

MÓWCIE CO CHCECIE, ALE NASMACZNIEJSZA RYBKA JEST W GDAŃSKIM KARMAZYNIE (Park Jelitkowski) - www.barkarmazyn.prv.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

SPRZECIW!!!!!!

tawerna rybaki to najlepszy lokal w trójmieście eee...nawet w całej polsce!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest to.

Polecam rybkę w Brzeźnie...Przy wejściu 43 Zagroda Rybacka . Ten sam gość co wcześniej sprzedawał w Jelitkowie. Na masełku czosnkowym.polecam.

Najlepsza jaką jadłem !!!!

Polecam Smażalnie Ryb w Gdańsku Brzeźnie , Zagroda Rybacka. Ryba jest podawana na maśle czosnkowym , świeża, widziałem jak rano dowożą świeżą rybę, wystawiają ją nawet przed lokalem. Świetna obsługa , przy samej promenadzie. Wejście na plażę 43-44

smażalnia Gdynia

Polecam wszystkim smakoszom smażalnię "Laguna Smaków" na Skwerze Kościuszki w Gdyni. Jadłam tam już nie jednokrotnie i nigdy się nie zawiodłam, zawsze świeże ryby, zupa rybna bezkonkurencyjna:) zawsze polecam znajomym i nikt się nie zawiódł:) polecam!

Jastarnia dawna Duna teraz chyba Śledź i pasta

W życiu nie widziałem tylu rodzaju śledzi.Tatar z łososia prima sort. Pasta z wędzonych ryb mistrzostwo smażone super Będę tam często gościł..oczywiście z rodziną
do góry