Widok
W Gdyni jest kancelaria Mohylak, z tego co się orientuję, to działają również w Wejherowie. Moja siostra korzystała z ich usług i była bardzo zadowolona. Po pierwsze jej pomogli, a sprawa była dość nieciekawa, a po drugie nie poszła z torbami ;) podaję nr do nich, którzy przekazała mi siostra:503 032 911.
Trzymam kciuki i powodzenia :)
Trzymam kciuki i powodzenia :)
Prawnik może pomóc podczas toku postępowania ponieważ procedury są delikatnie mówiąc - nieoczywiste
Prawnik jest po to by pomóc napisać pisma, pilnować prawidłowego toku sprawy i by nie zawalić terminów
I wcale nie musi być drogi ani mieć uprawnień adwokackich....może wspierać i podpowiadać nie będąc przedstawicielem strony
A przy obecnej technologi gdzie rozmowy nagrywa nawet akwizytor z infolinii, sprawa dowodowa jest mniej skomplikowana
W naszym kraju jeszcze nie ma ostrożności przy doborze szefów, którzy zarządzają ludźmi
A przecież firma odpowiada swoim majątkiem za wybryki takiej osoby
Ze statystyki pokazują że wypłacane są coraz większe odszkodowania
I moim zdaniem zawsze warto złożyć pozew- nawet jeśli zostanie on odrzucony to niemniej niesmak w firmie pozostaje i na taką osobę trochę już inaczej się patrzy
Prawnik jest po to by pomóc napisać pisma, pilnować prawidłowego toku sprawy i by nie zawalić terminów
I wcale nie musi być drogi ani mieć uprawnień adwokackich....może wspierać i podpowiadać nie będąc przedstawicielem strony
A przy obecnej technologi gdzie rozmowy nagrywa nawet akwizytor z infolinii, sprawa dowodowa jest mniej skomplikowana
W naszym kraju jeszcze nie ma ostrożności przy doborze szefów, którzy zarządzają ludźmi
A przecież firma odpowiada swoim majątkiem za wybryki takiej osoby
Ze statystyki pokazują że wypłacane są coraz większe odszkodowania
I moim zdaniem zawsze warto złożyć pozew- nawet jeśli zostanie on odrzucony to niemniej niesmak w firmie pozostaje i na taką osobę trochę już inaczej się patrzy
To wszystko prawda. Ale nie należy za bardzo wierzyć we własny materiał dowodowy. Bo to, że ja uważam, że mam dowody, nagrania, które coś tam obrazują, to sąd wcale nie musi zrozumieć tego materiału tak samo.
Sąd zrozumie to tak jak chce, niekoniecznie musi to być związane z jakąkolwiek logiką.
Jeżeli obrońcą strony przeciwnej będzie kumpel "sądu", to jak myślicie? po czyjej stronie opowie się sędzia?
Oczywiście, za mobbing w pracy należą się baty!
A za mobbing podczas rozprawy sądowej???
Sąd zrozumie to tak jak chce, niekoniecznie musi to być związane z jakąkolwiek logiką.
Jeżeli obrońcą strony przeciwnej będzie kumpel "sądu", to jak myślicie? po czyjej stronie opowie się sędzia?
Oczywiście, za mobbing w pracy należą się baty!
A za mobbing podczas rozprawy sądowej???