Widok

Problem z RST Gila

Qrtka, po dwoch bardzo rekreacyjnych przejazdzkach nowym bikiem widelec- RST Gila zlapal luz poprzeczny. Wzdluznie, przy hamowaniu, wszystko jest OK, natomiast przy naciskaniu na kierownice z jednej strony slychac wyrazne stukanie.
Mieliscie drodzy Koledzy podobne problemy? Macie jakies doswiadczenie z RST?
Do tej pory jezdzilem na poczciwym Indy, i najmniejszego klopotu z nim nie mialem... oprocz tego ze go ukradli z reszta roweru:)

Pozdrawiam, i szerokiej!

Marccc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mialem kiedys 461 ale sie golenie polamaly razem z rama jak wyrznalem czolowo w lesie. Teraz jezdze na RST mozo comp (drugi sezon) chodzi dobrze zwlaszcza po nasmarowaniu :). Jak masz gwarancje to idz do sklepu, jak nie to wal na czechy po nowy, tam prawie za pol darmo hehe :)
Witam!
Ja tam mam RST CAPA TL od pół rok i nie mam z nim żadnych problemów. Gila z tego co wiem jest dość podobna, poza większym nieco skokiem, do Capy. Może więc po prostu trafiłeś na pechowy egzemplarz.
Drogi Kolego!
nie chce urazic braci rowerowej korzystajacej z zawieszenia firmy RST, ale niestety, kierujac sie doswiadczeniem wlasnym i znajomych, musze powiedziec, ze RST nie jest najlepsza marka...
coz, masz luzy... i tak juz pewnie zostanie dopoki nie wymienisz widelca...
niektorzy polecja rozebrac amorek i nasmarowac porzadnie, to na chwilke przejdzie (???) - tak robi moj qmpel ze swoim "luznym" RSTciakiem
lepiej na przyszlosc zaoczszedzic troche wiecej kaski i kupic cos leszego ;)
Gila rozni sie jednak troche od Capy, ma wiekszy skok, ale co najwazniejsze ma, w odroznieniu od Capy tlumienie powietrzne. Nic to, dopompuje go, i oddam do serwisu, jezeli sytuacja sie powtorzy to przyjdzie czas na zmiany:)

Pozdrowienia
jak RST to tylko First
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kasia, gdybyś w 2003 roku miała firsta, to samo rst odkupiłoby by go do Ciebie za grubą kasę.
W 2 słowach: złota łopata
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieć firsta. To ładne. Może się przyjmie?

Inne tematy z forum Rowery

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...

do góry