Widok
tamta Vectra może nie czeka, ale ja z tej rady korzystam i mi na pewno się przyda informacja o możliwych opcjach ,zwłaszcza, że sensowna.
jedna osoba pisze na forum zapytanie, a potem czyta to kilka tysięcy , bo ma podobny problem.
jakim trzeba być nieogarniętym mośkiem, by to pojąć ???????
forum jest dla tysiąca ludzi, nie tylko dla jednej zaczynającej wątek.
a autor wątku - badziewiarz !, najwyraźniej olał tych, co starali sie mu pomóc i nie raczył łaskawie napisać, jak i czy naprawił auto i co było przyczyną awarii.
wieśniactwo i prostata umysłowa
ps. mam akurat podobny problem, kręci, ale nie odpala, a jeżdziłem dość długo na totalnej rezerwie, aż nim telepało czasem. podejrzewam więc pompe paliwa / świece wymienilem dla spokoju, choć stare 6 letnie, były w stanie idealnym jak sie okazało /
jedna osoba pisze na forum zapytanie, a potem czyta to kilka tysięcy , bo ma podobny problem.
jakim trzeba być nieogarniętym mośkiem, by to pojąć ???????
forum jest dla tysiąca ludzi, nie tylko dla jednej zaczynającej wątek.
a autor wątku - badziewiarz !, najwyraźniej olał tych, co starali sie mu pomóc i nie raczył łaskawie napisać, jak i czy naprawił auto i co było przyczyną awarii.
wieśniactwo i prostata umysłowa
ps. mam akurat podobny problem, kręci, ale nie odpala, a jeżdziłem dość długo na totalnej rezerwie, aż nim telepało czasem. podejrzewam więc pompe paliwa / świece wymienilem dla spokoju, choć stare 6 letnie, były w stanie idealnym jak sie okazało /
widzę że zawrzało aż od tego widzę też pełno pseudo mechaników (narazie nic konretnwgo tutaj nie przeczytałem) sam nie jestem mechanikiem, ale mam obecnie taki przypadk u szfagra po pierwsze jak widać cechy na rozżądzie to trzeba było by tak ustawić rozrząd żeby sprawdzić czy nie przeskoczył o dwa zęby, jak to już zrobimy to możemy ściągnąć filtr powietrza i poprzez filtr dodać samostartu i zobaczyć czy nie odpala. jak nie odpala to znaczy, że wina tkwi w układzie zapłonowym; albo co gorsza w uszczelce pod głowicą kompresja może się stracić i kapa; ale ja bym takiego czarnego scenarjiusza nie pisał jak odpala to następnie może być wtryskiwacze sterownik silnika przekaźnik i pompa paliwa wraz z filtrem sądzę, że te informacje bardzie się przydadzą w djagnozie a propo szfagrowi komputer nic nie wykazał i jeszcze sprawdż czy przypadkiem immobilaizer nie odłączył ci paliwa maiłem tam w sienie
ami sie chce smiac z pseudo warsztatow samochodowych u jakich bylem obecnie ktorzy partocza lub wcale nie naprawia a biora kase ja to wole sam naprawiac auto wiem ze chociaz co mam wymienione natomiast jak cos trudniejszego do naprawy jest zawoze do mechanika sprawdzonego i polecanego przez znajomych ktore naprawy robi przy swoim domem w garazu sprzet,narzedzia jak nie ma uzywa z warsztatu w ktorym pracuje wiec mechanika lub warsztat to trzeba naprawde poszukac i najlepiej mechanik jest pod dana marke np masz opla jedz gdzie sie specjalizuja oplem
Śmiać mi się chce z tego waszego naprawiania korespondencyjnego samochodów. Może by tak pozamykać warsztaty i będziemy naprawiali przez telefon? Skąd masz pewność, że właśnie cewka? Bo kręci i nie zapala? Taki sam objaw daje np urwany rozrząd albo padnięty czujnik położenia wału albo uwalona pompa paliwa. Na forach internetowych sami pseudo-mechanicy samouki z wykształcenia fryzjerzy, cukiernicy, tynkarze udzielający porad typu: wyczysć krokowca, zaślep egr, wymiana sondy lambda pomogła, wymień cewkę, wytnij katalizator...itp. Auto trzeba najpierw prawidłowo zdiagnozować (trafna diagnoza kosztuje), a dopiero potem wymieniać. Na koniec auto trafia do warsztatu nagrzebane z wymienioną połową niepotrzebnych częsci. Obecne samochody to nie Syrena czy Trabant, które każdy kowal na wsi naprawił młotkiem i przecinakiem.
Nie słuchaj ich. W większości aut po prostu pada cewka zapłonowa.
Żadne zatarcie silnika.
Posłuchaj najprostszej możliwej rady :)
Też tak miałem. Też myślałem, że silnik. Potem wszystkie kable zmieniłem, fajki, świece i w ogóle. Nawet do komputera podłączyłem.
Nie słuchaj tamtych wymyślnych rzeczy.
Wydasz kupe kasy.
Zmień cewkę zapłonową. Potem podładuj aku i zapalaj :)
Skoro kręci, a nie zapala.... cewka zapłonowa :)
p.s. i daj znać
Żadne zatarcie silnika.
Posłuchaj najprostszej możliwej rady :)
Też tak miałem. Też myślałem, że silnik. Potem wszystkie kable zmieniłem, fajki, świece i w ogóle. Nawet do komputera podłączyłem.
Nie słuchaj tamtych wymyślnych rzeczy.
Wydasz kupe kasy.
Zmień cewkę zapłonową. Potem podładuj aku i zapalaj :)
Skoro kręci, a nie zapala.... cewka zapłonowa :)
p.s. i daj znać
moze tak byc ze masz resztki paliwa a zawsze w zbiorniku skrapla sie woda i mogla zamarznac dolej paliwa mialem taki przypadek
lub musisz zobaczyc:
-doprowadzenia paliwa i powietrza wezyki przepustnica filtry regulator cisnienia paliwa itp
-uklad zaplonowy swiece kable moduł zaplonu itp.
-bezpieczniki
malo opisales skoro obawiasz sie ze silnik jest zatarty to musiales miec wczesniejsze jakies objawy tez posiadam vectre i duzo przy niej robilem wiec zawsze moge cos doradzic napisac
lub musisz zobaczyc:
-doprowadzenia paliwa i powietrza wezyki przepustnica filtry regulator cisnienia paliwa itp
-uklad zaplonowy swiece kable moduł zaplonu itp.
-bezpieczniki
malo opisales skoro obawiasz sie ze silnik jest zatarty to musiales miec wczesniejsze jakies objawy tez posiadam vectre i duzo przy niej robilem wiec zawsze moge cos doradzic napisac