Widok

Problem z kablem TV

Dzień dobry,

Mieszkam na Chełmie w bloku należącym do Spółdzielni. Działa w nim osiedlowa telewizja kablowa, oferująca 35 kanałów analogowych oraz wszystkie naziemne, cyfrowe multipleksy. Wszystko jest dostarczane tym samym kablem, tj. jak podłączy się telewizor do ściany, to łapie i to i to.

Mam w domu stary odbiornik oraz tuner do oglądania wspomnianego DVB-T. Dzięki temu, w "pudle" korzystałem z programów analogowych, a w dekoderze z cyfrowych. Lecz ostatnio, gdy grzebałem w kablu, to potem działał mi tylko analog, a cyfra - nie. Końcówki mają złącza metalowe, męskie i żeńskie, nieprzyklejone taśmą izolacyjną.

Czy chcąc naprawić problem, czyli odzyskać sygnał cyfrowy, muszę na nowo wyrobić końcówki kabla i owinąć je taśmą izolacyjną, czy może trzeba na to jakiegoś innego sposobu?

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

obetnij kilka cn przewodu i załóż od nowa porządnie wtyczkę. Albo przewód się ułamał w środku albo jest zły styk a do cyfrowej musi być połączenie z dobrym stykiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A taśma będzie potrzebna czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Technologie

Marketing, reklama (59 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zastanawiałam się nad metodami reklamy w internecie. Szukałam trochę i strasznie...

pozycjonowanie (66 odpowiedzi)

Dzień dobry. Posiadam własny sklep internetowy, w którym sprzedaje własnoręcznie robioną...

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...

do góry