Widok

Problem z kredytem

Witam chciałem wziąć kredyt mieszkaniowy z zona w RnS ale moj wspaniały pracodawca od 3miesiecy nie odprowadza składek zusowskich których od niego zadam! już nie mowie o tym ze zalega z wyplata. Co mam zrobić :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nic. a po co ci odprowadzane skladki zusowskie, ba, po co ci pensja??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pensja by wyżywić rodzinę a składki by iść normalnie do lekarza itd ..
Jak cie utrzymuje mamusia i tatuś to proszę nie wypowiadaj się!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Idź do ZUS-u ,weź zaświadczenie o zaleganiu przez pracodawcę ze składkami , umowę o pracę i idź z tym wszystkim do PIP (Państwowa Inspekcja Pracy).Tam możesz zrobić zgłoszenie oraz bezpłatnie dowiedzieć się od prawnika jak skutecznie wyegzekwować swoje należności. Jeśli jest więcej osób w firmie w podobnej sytuacji proponuję złożyć zgłoszenie zbiorowe. A żaden pracodawca nie lubi kontrolii i płacenia kar...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A do czego Ci informacja o składkach ZUS? Banki potrzebują zaświadczenia o zatrudnieniu i wynagrodzeniu a nie o odprowadzaniu składek ZUS.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też, kilka lat temu miałam problemy ze swoim pracodawcą. Otwarcie nie przyznał się do nie płacenia ZUS, ale wszyscy w firmie o tym wiedzieli. Tak naprawdę to on robi sobie problemy. ZUS i tak wyciągnie z niego te pieniądze, tak mi powiedzieli w moim oddziale Zus, gdy poszłam dowiedzieć czy on je płaci. Taką informacje mi podali.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj Jarus Jarus chyba nie wiesz co to jest ironia buraku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi chodzilo zeby pomóc w odzyskaniu należności od pracodawcy a nie zaświadczenie o składkach z ZUS-u dla Banku.Napisałam wyraźnie , że z zaświadczeniem o zaleganiu ze składkami zgłosić się do PIP
To jakie zaświadczenie jest potrzebne dla banku jak pieniądze nie są odprowadzane na konto?to nie jest zakup na kredyt wartości 5 tys tylko sporo więcej..
zmien pracodawce i po klopocie. u mnie zaswiadczenie to pikus , bank chcial takze wykaz z konta. cale szczescie moj pracodawca jest uczciwy i wszystko placi na czas , mimo ze kawal z niego ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jesli ktos jest w 7 miesiacu ciazy to tez ma sobie zmienic pracodawce?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak ktos jest w 7 miesiacu ciazy to zajmuje sie ciaza, a nie gigantycznym stresem zwiazanym ze zmiana mieszkania
http://www.rebel.pl/product.php/1,303/17773/Alchemicus.html
Połowa moich klientek zmieniających mieszkania to kobiety w ostatnich miesiącach ciąży. I jakos nie widzę żeby był to dla nich gigantyczny stres. Raczej radość :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
brzuszki są sexy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tylko ze jak pracodawca nie oplaca skladek to taka kobieta nie jest ubezpieczona..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz wg przepisów każda kobieta w ciąży czy jest ubezpieczona czy nie ma prawo do korzystania z wizyt u lekarza i tak samo jak rodzi - za szpital nie płaci .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie ~NN, masz rację. A jeżeli chodzi o problem w wątku, trzeba czym prędzej zmienić pracodawcę, masz mało czasu, RnS jest tylko do końca 2012. Ja swój kredyt do momentu podpisania umowy załatwiałam pół roku, zawsze był jakiś problem na drodze, a to z deweloperem, a to musiałam trochę więcej popracować bo brakowało do wysokiej średniej. To nie jest takie proste jak myślałam na początku. Powodzenia !
Goska a kto przyjmnie do pracy ciezarna z 7 miesiaca?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Stach, przeczytaj dobrze problem Jarka, to on ma kłopot ze swoim pracodawcą a nie jego żona. Ja nie widzę innego rozwiązania. Na szczęście mam takiego pracodawcę dla którego wynagrodzenia, ZUS, Urząd Skarbowy to świętość i nie miałam problemu z zaciągnięciem kredytu ( staż pracy, umowa na czas nieokreślony, stałe wpływy na r-k bankowy z tyt. wynagrodzenia).
w get in bank nie trzeba miec umowy na stale, ja mialem na 2 lata a zona do konca miala 3 miesiace i dostalismy. grunt to placic swoje zobowiazania na czas i nie zalegac z oplatami czy innymi kredytami. niestety na spalonego pracodawce nie ma rady, wiec lepiej go zmienic niz dowiedziec sie po 5 latach pracy ze pracodawca nie placil wam zusu. po 5 latach nic mu nie zrobicie bo niestety dochodzi wtedy do przedawnienia i zaden sad pracy tego nie ruszy.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Czyszczenie tapicerek meblowych i pranie dywanów. (25 odpowiedzi)

Często na łamach forum pojawiają się pytania o godną polecenia firmę wykonującą usługi...

Kartony do przeprowadzki (21 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Dom drewniany (15 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

do góry