Widok

Problem z zakupem biletu SKM. Czy ...

Problem z zakupem biletu SKM. Czy ktoś mi wyjaśni różnice w aplikacji jak dojadę pomiędzy "bilet miejski" a "przejazd tam"? Chce zakupić bilet przez telefon z Gdańska do Sopotu i nie wiem którą opcję wybrać. Dziękuję za pomoc.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luz też się nad tym zastanawiałem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miejski bilet jest w granicach jednego miasta, np gdansk główny- gdansk oliwa.
A przejazd tam jest od stacji do stacji, czyli gdańsk- sopot ale to są już dwie granice miast.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 42

Marszałka zapytaj on ustala te wszystkie taryfy. Jedż pendolino nawet nie zdążą sprawdzić biletu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bilety i ich ceny

"Przejazd tam" -to bilet, w którym wybieramy do jakiej konkretnie stacji chcemy dojechać. Cena przejazdu zmienia się w zależności od odległości.

"Bilet miejski"- nie ma znaczenia stacja docelowa w ramach miasta. Cena przejazdu jest stała.

Według SKM jedno miasto to od Gdańska do Sopotu lub od Gdyni do Sopotu. Nie da się na miejskim dojechać z Gdańska do Gdyni.

Dodatkowo na krótkich trasach np. w ramach Gdańska częściej opłaca się bilet "przejazd tam". Cena jest niższa.

System sam podpowiada najlepszą opcję więc wystarczy kliknąć najniższą cenę.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezautografu

Dziękuję za szczegółowe wyjaśnienie i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki!!!

Tez zupełnie tęgo nie rozumiałam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odp

No przecież wszystko jest napisane najbardziej za 8 zł się opłaca bo jedzies, od cisowej do Gdańska, A za 5.50 to jest miejski albo na gdynia albo na gdansk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a co tu wyjaśniać? masz pod każdą opcją wytłumaczone czego dotyczy

wybrałeś trasę w apce to podpowiada jakie taryfy będą najkorzystniejsze ale informuje też o droższych gdybyś przypadkiem chciał skorzystać jeszcze z innych opcji, np. podpowiada dobowy bo może planujesz pojeździć więcej, podpowiada trójmiejski bo może zmienisz zdanie i opojedziesz dalej itp. przeceiż to jest logiczne, czego jeszcze nie rozumiesz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

bilety

Logiczne jest to że bilety są źle zaprojektowane pod każdym względem włącznie z informacją. Nie ma żadnej informacji na temat różnic. Wiec nie pisz ze to takie zrozumiałem bo nie jest. Dobrze zaprojektowane bilety to takie nad którym nawęt przedszkolak by się nie zastanawiał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry