Widok
Meldunek nie ma nic do rzeczy. Przyjmują według śmiesznej punktacji kto ma najwięcej ten ma pierwszeństwo. Nie chcą zrobić systemu zmianowego, bo nie ma miejsca w świetlicy dla wszystkich dzieci. Na gminie powiedzieli że utworzą osobną placówkę dla dzieci z Koleczkowa Bojana i Kielna bo tam najwięcej nie zostało przyjętych tylko jeszcze nie wiedzą gdzie. Co do dojazdu albo gmina zapewni albo będą zwracać koszta. W przyszłym tygodniu będę dzwonić i się dowiadywać co ustalili.
No właśnie co robia te 5 latki w zerowkach?? Trzeba to uregulowac-dajesz dziecko do zerowki w wieku 5lat to w wieku 6lat do pierwszej klasy chyba ze "nie zaliczy" podstawy programowej. I wprowadzic wymog badan psychologa tak jak bylo kiedyś gdy rodzic posylal dziecko wcześniej do zerowki a potem do szkoły.
No właśnie dlaczego przyjmują 5 latki skoro nie ma miejsca dla 6 latków?? A czy to nie jest czasami tak że dziecko zameldowane w bojanie muszą przyjąć? ?? A jeśli nie to dlaczego nie biorą tego pod uwagę przecież najpierw powinni zapewnić miejsce dla maluchów z bojano a potem z okolicznych miejscowości.Moje dziecko za rok pójdzie do zerówki i jestem ciekawa jak gmina sobie z tym problemem poradzi .
Co Wy opowiadacie? Przecież 90 proc dzieci w naszej szkole to dzieci napływowe?jak mozna by było gorzej traktować tak duża grupę?
Co innego ze spotkałam się nie raz i nie dwa z karygodną postawą rodziców którzy twierdzą że ich wyjatkowo utalentowane , nieprzeciętne dziecko to czy tamto.... szkoda gadać... uważam że sporą przesadą jest opinia o nierównym traktowaniu
Co innego ze spotkałam się nie raz i nie dwa z karygodną postawą rodziców którzy twierdzą że ich wyjatkowo utalentowane , nieprzeciętne dziecko to czy tamto.... szkoda gadać... uważam że sporą przesadą jest opinia o nierównym traktowaniu