Widok

Problemy z odbiorem tv

Czy ktoś ma też problem z odbiorem tv naziemnej. U mnie cały czas są problemy? Ja mam albo programy tvp albo polsat i tvn... To jest jakieś dziwne, jednego dnia antena (pokojowa) ustawiona i odbiera dobrze a za chwile już nie ma programu. Z polsatu cyfrowego odbiera bez zarzutu.
Czy też tak macie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może być problem z sygnałem - jest zbyt duży na jednym , lub drugim transpord. Dlatego raz są te raz inne programy, zależnie jak sie przekręci antenę. Tak naprawdę trzeba bypomierzyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja uzywam zewnetrzej anteny niestety pokojowa nie dawała rady.
A jakość mogła spaść z powodu pogody tzn mgły, wiatr no i mamy zimę więc sporo ludzi pali kominkami itp to tez ma niwielki ale ma wplyw na sygnał
Za dużo wzmocnienia. Wywal wzmacniacz. W Baninie telewizja chodzi na druciku...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli masz trójnik lub połączenie jakieś od anteny na zewnątrz polecam wsadzic to w puszke bo jak połączenie zamoknie to jest zwarcie i sygnal szaleje jesli masz 2 tv tez nie mozna ich podlaczyc zwyklym trojnikiem bo sygnal bedzie słaby zależy jaka masz instalacje czy masz wbudowany dvbt w tv czy wspomagasz je dekoderem wtedy mozna dobrac trójnik aktywny lub pasywny ale podstawa jest dobre zabezpieczenie podłączeń zew.
mam antenę pokojową i wbudowany dvbt. I chodzę z anteną po pokoju i szukam zasięgu :)
Mamy 4 tv na 1 antenie bez żadnego wzmacniacza, podział za pomocą splitera antenowego. Antena Yagi za 25zł z żukowa. Sygnał w Banine jest tak mocny że nie trzeba stosować żadnych elektronicznych wynalazków, Jedyne co trzeba se zapoamiętać sygnał DVBT nie jest sygnałem analogowym i nie toleruje odbić lub zmienności tak jak miał to stary analog który sobie śnieżył ale działał. Tu antena zawsze powinna być na zewnątrz budynku skierowana w stronę nadajnika +/-
to chyba jednak jest coś z moją anteną pokojową, bo kanały wyszukuje tylko potem ich nie odbiera. Wyszukała 24 kanały i tylko programy TVP są dostępne a cała reszta nie.
mam pokojową antenę zamontowaną na strychu i odbiera 24 kanały bez problemu
do góry