Widok

Proboszcz !!

Demptowo Temat dostępny też na forum:
Czy również spotkaliście się z a niechęcią naszego Proboszcza do parafian?

Pomijam kolędę, której długo nie zapomnę bo do przyjemnych nie należała, ale po próbie uzyskania dokumentów potrzebnych do zawarcia związku małżeńskiego w innym kościele stwierdzam, że coś tu jest nie na miejscu.

Do tej pory myślałem, że kapłan jest dla ludzi, przynajmniej, że lubi "pracować" z ludźmi i wśród ludzi...
Nasz Proboszcz chyba ma odmienny pogląd ....
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 14
Tak wszyscy porąbani tylko Ty jeden normalny -pacanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
toć to diabeł wcielony a nie ksiądz!!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5
doniu chyba nie masz nic wspólnego z Kościołem bo Przecież cennik wisi na korytarzu przed sekretariatem gdzie przyjmuje proboszcz!!! a nawet Chrzest kosztuje!! Hmm Kościół to dom wierzących a Ksiądz jest tylko na posłudze Boga więc nie powinien traktować Kościoła jak własnego kramu, to ludzie tworzą wspólnote a nie On!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeszcze gorzej. Ten osobnik zwany naszym proboszczem ma chyba niedoj*banie mózgowe. Niechże sie skonczy jego proboszczowanie :/
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4
Chyba jak przyszedł nowy ksiądz to atmosfera jest obecnie przyjemniejsza. Może i sam proboszcz zmieni swoją postawę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dwaj nowi księża uczą religii w szkole SP16 na Pustkach :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Doniu katolikiem to ty nie jestes. Modl sie bo SZATAN w ciebie wstapil. AMEN
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak bedziesz mial z tym klechą do czynienia to szybko zmienisz zdanie.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli nie podoba się wam ten proboszcz to zamiast złorzeczyć mu (jak widziałam w wielu wpisach
) - błogosławcie mu i módlcie się o dobrego pasterza!!!

proboszcza znam tylko ze mszy św na których poza niedzielą staram sie być kilka razy w tygodniu. Na pustkach i w innej parafii. Nie spotkałam sie nigdy z chamstwem o którym piszecie. Może jestem wyjątkiem. Ale nawet jeśli ten proboszcz jest szorstki i wypowiadające osoby poczuły sie urażone to pamiętajcie, że jest to kapłan który sprawuje eucharystię, i nalezy mu sie od tej strony szacunek należny każdemu kapłanowi (i to nawet wtedy kiedy sie go nie znosi), bo przez ręce kapłana mocą ducha świętego dochodzi do przemienienia wina i chleba w najświętszą krew i ciało jezusa chrystusa. Nikt z nas ani aniołowie w niebie nie dostępują takiego zaszczytu jak każdy kapłan. Mówią o tym wszystkie uznane objawienia (m.In św faustyny) , z maryjnymi na czele.

a milusińskich pobożnych i zatroskanych parafian którzy wprost mówią jak 'nienawidzą swojego proboszcza' odsyłam do ewangelii - pan jezus jasno wypowiadał się o tych nienawidzących i nieprzebaczających, którzy nie błogosławią a złorzeczą. Miłej lektury.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 32
Szanowna Nino,księdzu,policjantowi,strażakowi,ekspedientce i bezdomnemu należy sie SZACUNEK. Należy sie absolutnie każdemu,bez względu na profesje,pochodzenie i status materialny.Twierdzenie,że kapłan dostepuje wiekszego zaszczytu niż anioł,wskazuje na fakt, ,ze powinna Pani zmienić lekarstwa.Widocznie te,które teraz Pani bierze,powodują,że traci Pani kontakt z rzeczywistością.Aha,czy szanowna Pani zauważyła,że tutaj jest około 900 NEGATYWNYCH postów na temat proboszcza,czy to nie jest symptomatyczne?
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 8
Masz rację Nino,ksiądz to kapłan który sprawuje eucharystię.
Nawet wtedy, gdy którąś tam bzyknie wtedy powie,że święte ciało na niej leżało. Aniołek się urodzi.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 6
No właśnie. Dziwne,że są takie d*polizy co jeszcze bronią tego gbura.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ten pan proboszcz na kolędzie wcale ze mną nie rozmawiał,bo ponoć nie widzi mnie w kościele.Po prostu mnie lekceważył w moim domu. lecz cholera kopertę zwinął ze stołu że nawet nie wiem kiedy. Nie zapytał czy może ,czy to dla niego.Nie chcę go więcej widzieć.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja nie chodzę wcale do kościoła więc nie mam takiego problemu ale jak ktoś ma taką potrzebę niech idzie do innego są 3 inne blisko. Jak skarbony będą puste szybko się nauczy kultury, pokory i grzeczności
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mówicie, że proboszcz jest zły, a widzę tutaj że lepsi nie jesteście.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jak masz pretensje, że wziął kopertę, to po co ją kładłeś?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja jej nie kładłem.Moja mocherka położyła.Nie jego stół więc i co na stole nie powinno być jego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Modlic to sie mozemy za niego o zdrowko, bo o rozum juz za pozno :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ks.Proboszcz to dobry czlowiek, pomogl w wielu domach, od nas nigdy nie wzial pieniedzy, choc dawalismy ,a i za msze i jakikolwiek uroczystsci nigdy nie uslyszalam ceny. Przykro czytac takie oskarzenia, sadzac po waszym jezyku , nie jestescie chrzescijanami tylko zwyklymi chuliganami. Czlowiek rozsadny swe watpliwosci i problemy zalatwia w cztery oczy, tylko czlowiek o malym rozumku wszczyna sensacje tylko by dac upust swemu nieporadztwu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 22
do góry