Widok
Profesjonalizm w diagnozowaniu usterki oraz jej usunięciu.
Naprawa dotyczy samochodu marki VW PASSAT (grudzień 2003) 1,9 TDI 130PS. Problem podczas badań na hamowni objawiał się zmniejszeniem mocy do ok 110PS, dymieniem po odpaleniu zimnego silnika i przeładowywaniem turbiny (po, którym sterownik odcinał doładowanie, aż do ponownego włączenia zapłonu). Z problemem byłem u kilku mechaników bezskutecznie. Generalnie diagnostyka standardowo polegała na przejechaniu się autem i stwierdzeniu, iż turbina przeładowuje bo zbyt delikatnie obchodzę się z pedałem przyspieszenia. W AZ Auto Serwis przeczyszczono mi turbinę, a myjką ultradźwiękowa przeczyszczono mi pompowtryski. Podczas diagnostyki komputerowej zauważono iż temperatura silnika jest zbyt niska (wymieniono termostat). Sprawdzono ustawienie rozrządu.Po wymienionych zabiegach silnik pracuje stosunkowo cicho. Podczas rannego zapalania nie emituje dymu. A wynik pomiaru na hamowni powrócił do normy 156PS (podobne wyniki uzyskiwałem dla przebiegu o 100tyś. km mniejszego) na nominalnym programie (bez chipa). Chciałbym gorąco podziękować za profesjonalnie wykonaną naprawę. Podczas wizyty w warsztacie z pewnością każdy zauważy, że jego właściciel jest pasjonatom tego co robi. Pozdrawiam!!!
Moja ocena
AZet Auto Serwis
kategoria: Warsztaty samochodowe
obsługa: 6
asortyment: 6
jakość usług: 6
terminowość: 6
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 6
6.0
* maksymalna ocena 6