Widok
Profesjonalny skatepark w centrum Gdyni
Ludzie! (szczególnie Ci, którzy lubią bardziej extremalne doznania na 2 kółkach :D - bmx, street, dirt) Czy nie wkurza Was, że Gdynia ciągle nie ma profesjonalnego skateparku? Miasto otwarte na młodych ludzi nie robi praktycznie nic żebyście mieli gdzie realizować i rozwijać swoją niesamowitą pasję! Korzystać z takiego miejsca mogliby także miłośnicy desek. Te sporty są coraz bardziej popularne na świecie i dają tyle radochy nie tylko Wam ale i ludziom podziwiającym Wasze wyczyny! Do tego można by było organizować profesjonalne zawody. Zróbmy coś żeby to miejsce powstało! Zapał jest (nie gaście go! :)) brakuje tylko pomysłu jak dotrzeć do odpowiednich ludzi. Są jakieś pomysły? Czy w ogóle ktoś popiera ten pomysł?
W Ergo Arenie? Dlaczego nie w Gdyni?! Wiele osób musi już teraz zapylać do Gdańska żeby sobie poskakać w hali na terenie stoczni a do Gdyni mieliby naprawdę bliżej. Żeby tylko wiedzieć do kogo można podbić z realizacją tego pomysłu. Dlaczego władze miasta skupiły się tylko na betonowaniu miasta centrami biznesowymi? Czy tylko kasa się tu liczy? A co z młodymi? (i ze starszymi też ;P)
Do kogo podbić - osobiście po skateparkach nie jeżdżę, więc nie jestem zorientowany. Popytaj na forach ekstremalnych - np. bikeaction.pl/forum (dużo jest streetowców) czy hcfr.pl (gdyńska - ale ostanio troche zaniedbana - strona).
"W Ergo Arenie? Dlaczego nie w Gdyni?!"
1. Władze Ergo Areny są chętne na taką inwestycję, nawet wydaje mi się, że same to zaproponowały.
2. Czy gdzieś w Gdyni jest miejsce na kryty skatepark? No właśnie... a widać na takim najbardziej ludziom zależy, choć myślę, że duże grono bikerów by poparło budowę także otwartego (w tym ja, choć bardziej dla dobra ogółu niż własnej przyjemności - jak pisałem, nie moja branża)
"W Ergo Arenie? Dlaczego nie w Gdyni?!"
1. Władze Ergo Areny są chętne na taką inwestycję, nawet wydaje mi się, że same to zaproponowały.
2. Czy gdzieś w Gdyni jest miejsce na kryty skatepark? No właśnie... a widać na takim najbardziej ludziom zależy, choć myślę, że duże grono bikerów by poparło budowę także otwartego (w tym ja, choć bardziej dla dobra ogółu niż własnej przyjemności - jak pisałem, nie moja branża)
Kilka razy brałem udział w planowaniu i projektowaniu parku w Gdyni. Straciłem wiele godzin na tworzenie wizualizacji i wysłuchiwanie urzędników....za każdym razem dokumenty lądowały pod stosem innych planów zagospodarowania terenu....
Każdy by chciał taką posadkę...posiedzieć sobie kilka godzin przy stole z dzieciakami, ktore maja nadzieje wreszcie cos osiągnać w tej sprawie...
Dać zarobić znajomemu projektantowi gruba kase za wycene...
Rzucić koperte w kąt pod pretekstem, ze znalazł się jakiś własciciel terenu...
Kto jest na tyle niekompetentny, że tego wcześniej nie sprawdził...
Kasa...kasa...kasa.....
Mysle ze trojmiasto.pl powinno poruszyć tą sprawę...
Każdy by chciał taką posadkę...posiedzieć sobie kilka godzin przy stole z dzieciakami, ktore maja nadzieje wreszcie cos osiągnać w tej sprawie...
Dać zarobić znajomemu projektantowi gruba kase za wycene...
Rzucić koperte w kąt pod pretekstem, ze znalazł się jakiś własciciel terenu...
Kto jest na tyle niekompetentny, że tego wcześniej nie sprawdził...
Kasa...kasa...kasa.....
Mysle ze trojmiasto.pl powinno poruszyć tą sprawę...