Widok

Progi na pszennej

Brawo gmina !
Nareszcie progi zwalniające na pszennej
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda pieniędzy wg mnie na takie rozwiązanie na te drogi. Ale niestety, na tych oszołomów we francuskich maszynach nie ma chyba innego sposobu. Widząc jak fruwają nad dziurami i kałużami, to się wydaje, że te "progi" są zdecydowanie za małe. Sądzę, że barany jak zapit... ły tak będą zapi....lać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie każdy mieszkaniec był za - z mojej wiedzy około 12 mieszkańców zgłaszało sprzeciw który został olany...
Po 2 nie są to progi bo nie spełniają wymogów progów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miało być a nie jest, więc nie pisze się w rejestr ;) Póki co, to limit prędkości na Pszennej to 50km/h.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to niech się wsciekaja!! Krzywda im sie nie dzieje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

z tego co na zebraniach wiejskich było ma byc strefa tempo 30 ;) 1 znak na wjezdzie i basta

A gdzie jest jakiś znak ograniczający prędkość do 30km/h?

Progi jak zwykle dotkną tych co szybko jeździli i nadal będą szybko jeździć po tych progach bo mają wysokie auta. Ja jadąc niskim twardym autem musiałem jechać wolniej a na progu będę musiał zatrzymywać się do zera. Już widzę tych wściekłych kierowców za mną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

to chyba rezultat wydatkowania budżetu sołeckiego, a nie gminnego ? ;)
mieszkańcy chcieli, zagłosowali to są i progi ;)
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale przecież się dokłada. Każdy prywatny biznes wykorzystujący do prowadzenia działalności nieruchomość jest zobowiązany do wspomagania budżetu gminy. Nazywamy to podatkiem od nieruchomości. W uproszczeniu dla budynków mieszkalnych jest to ok 0,7 zł/m2, zaś dla budynków komercyjnych jes to ok 22zł/m2 w skali roku. Gmina powinna się cieszyć i starać się o takich sponsorów jak najwięcej. Jeden budynek komercyjny zastępuję ok 32 budynki mieszkalne. A przecież i tak korzystają z niego mieszkańcy gminy. Klienci z poza gminy to pewnie promile. Acha i właściciel takiego biznesu, to z pewnością nie przerzuca tego kosztu na klientów (mieszkańców gminy), tylko pokrywa go z wygranej w loterii.
Zaś jeśli o dojazd chodzi, to należy się on wszystkim którzy się na niego zrzucają - płacą podatki. I to tylko dotyczy dróg gminnych, prywatne działki rolne wykorzystywane jako drogi, utrzymywane są incydentalnie przez gminę tylko z uwagi na uprzejmość gminy/upierdliwość petenta. Jest to nieracjonalne wydatkowanie środków publicznych. Każdy kupując działkę widział stan dojazdu. I jeżeli to osobiście mieszkańcy ponoszą koszt utrzymania drogi, to mają pełne prawo bronić swoich inwestycji przed dewastacją.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się prywatny biznes do którego dojeżdża się samochodem powinien dołożyć się do utrzymania tej drogi a nie w prywatnym domu coś robią biorąc za to kasę a wszystko chcą dostać i jeszcze dziękujcie że jestem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdyby to bylo publiczne przedszkole to i droga by byla :)

ja 17 lat mieszkam przy mojej ulicy i gmina ma nas w d.........e. A ta drogą jest dojazd do przedszkola. :(

Najlepsza zabawa bedzie jak te jezorko przy rondzie zamarznie, ale to dopiero za 0.5 roku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapewne jak bedzie zrobiony asflat za lat X, wtedy rozbiora kostke i moze zrobia tego typu rzeczy.

Najlepszy jest ten na początku od lotniczej więc problem zniknie z wielką wodą na ulicy bedziemy skakać jak szybcy i wściekli 5 przez to jezioro po deszczu zwiększy to bezpieczeństwo pieszych bo nie bedziemy ich oblewac wodą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super, progi są potrzebne ale na całej długosci zbiornika wodnego "Pszenna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, ale widzialam wielokrotnie takich co robia sobie z tej drogi tranzytowa autostrade. Ostatnio w sobote, ok. g. 13 ktos na Pszennej jechal ok 100km/h, przy okazji pospychal pare samochodow na pobocze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam jest 30...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A tam nie jest 30?

bez przesady, nie widziałem żeby ktoś tam jechał 100, pewnie wszyscy jadą podobnie 40-50 ale ja np. zwalniam jak ktoś idzie spacerem, prawie się zatrzymuję przy kałużach żeby nikogo nie ochlapać a niektórzy nie przez to się wydaje, że jadą niesamowicie szybko a tu się zwyczajnie nie da jechać 100.
do góry