Widok
Nie wiem....
Po części podzielam opinię poprzednika a z drugiej strony czuję lekki nie smak. Nie jest to typowe kino science fiction pełne efektów czy mrożących krew w żyłach akcji. Więc nie sugerujecie się zwiastunami bo dają trochę mylny obraz
całej produkcji.
Po pierwszych 20 minutach chciałem wyjść z sali kinowej ale postanowiłem wytrwać do końca i nie żałuję. Co prawda nie jest to film jakiego się spodziewałem ale daje dużo do myślenia i skłania do głębokiej refleksji. No o świetna gra aktorska głównego bohatera. Ale nie jest to film na który poszedł bym kilka razy.
całej produkcji.
Po pierwszych 20 minutach chciałem wyjść z sali kinowej ale postanowiłem wytrwać do końca i nie żałuję. Co prawda nie jest to film jakiego się spodziewałem ale daje dużo do myślenia i skłania do głębokiej refleksji. No o świetna gra aktorska głównego bohatera. Ale nie jest to film na który poszedł bym kilka razy.
Trochę w klimacie "ET"
Jeżeli liczycie na krwiożerczych kosmitów i szaloną akcję, to sobie odpuśćcie. Film ma przydługie fragmenty i nienaukowe założenie o organizmach potrafiących żyć na powierzchni gwiazd. Ale taki był też "Marsjanin", który dopuszczał marsjański huragan mogący rzucać człowiekiem jak zabawką (nie ta gęstość atmosfery). Sporo momentów komicznych i nieoczekiwane zakończenie, więc nie wychodźcie przed końcem filmu. No i Ryan Gosling po raz kolejny gra w pierwszej lidze aktorskiej. Ode mnie 8,5 na 10.
Dla dzieci ok, ale dla dorosłych..
Ok, wzruszyłam się i nawet stosunkowo dobrze się bawiłam. Jednak film jest bardzo infantylny, często niespójny. Nie jest to typowe kino o kosmosie, może porusza i przybliża niektóre zagadnienia, ale ostatecznie ma całą masę braków. Wiem, że film wielu porusza, ale raczej jest to kino dla młodego widza. Dziwi mnie, że jest zalecany od 15 roku życia.
Doskonały wybór na wyjście z dziećmi
Piszę ocenę na prośbę moich dzieci (11 i 13 lat), które filmem są po prostu oczarowane.
Nie rozumiemy, czemu tę produkcję określono jako propozycję 15+
Film jest świetny, ciepły, z dobrym, ważnym przesłaniem. Są też momenty śmieszne, zrozumiałe również dla młodszych widzów.
Doskonały wybór na miłe, rodzinne wyjście z dziećmi (i nawet długość filmu w tym nie przeszkadza).
Serdecznie polecamy! 10/10
Nie rozumiemy, czemu tę produkcję określono jako propozycję 15+
Film jest świetny, ciepły, z dobrym, ważnym przesłaniem. Są też momenty śmieszne, zrozumiałe również dla młodszych widzów.
Doskonały wybór na miłe, rodzinne wyjście z dziećmi (i nawet długość filmu w tym nie przeszkadza).
Serdecznie polecamy! 10/10
Film OK, ale bez rewelacji.
Film "Projekt Hail Mary".
W mediach był strasznie sztuczny tzw. hype (czyli po polsku - nagłaśnianie) na ten film. Obawiałem się, że w takim razie wcale to jakiś przebój nie będzie. No i nie jest. Film nie jest zły, choć nie jest w żadnym razie jakimkolwiek arcydziełem. Jest ok i nic więcej, na dodatek jest o pół godziny za długi, można przysnąć. Fabuła taka sobie. To głównie obraz jednego aktora grającego główną rolę. I dla jego miłośników to pewnie atrakcja. Ale poza nimi? Nie bardzo. Fabuła jest raczej naiwna i płytka. Na dodatek po obejrzeniu filmu niezbyt wiele w człowieku pozostaje wspomnień na jego temat. Film na jedno obejrzenie. Technicznie i aktorsko dobrze zrobiony, tyle że to za mało na uznanie, że to coś więcej niż średniak. Fajnie że o kosmosie. Ocena: 7/10
W mediach był strasznie sztuczny tzw. hype (czyli po polsku - nagłaśnianie) na ten film. Obawiałem się, że w takim razie wcale to jakiś przebój nie będzie. No i nie jest. Film nie jest zły, choć nie jest w żadnym razie jakimkolwiek arcydziełem. Jest ok i nic więcej, na dodatek jest o pół godziny za długi, można przysnąć. Fabuła taka sobie. To głównie obraz jednego aktora grającego główną rolę. I dla jego miłośników to pewnie atrakcja. Ale poza nimi? Nie bardzo. Fabuła jest raczej naiwna i płytka. Na dodatek po obejrzeniu filmu niezbyt wiele w człowieku pozostaje wspomnień na jego temat. Film na jedno obejrzenie. Technicznie i aktorsko dobrze zrobiony, tyle że to za mało na uznanie, że to coś więcej niż średniak. Fajnie że o kosmosie. Ocena: 7/10