Widok

Projekt rowerowy wygrał w budżecie obywatelskim

Opinie do artykułu: Projekt rowerowy wygrał w budżecie obywatelskim.

Trwa konferencja, podczas której władze Gdańska ogłaszają wyniki głosowania na budżet obywatelski. Wśród projektów miejskich wygrał wart ponad 2 mln zł "Sieć głównych tras rowerowych Gdańska - poprawa bezpieczeństwa i jakości", który zakłada przebudowę aż 20 skrzyżowań.

Aktualizacja, godz. 12:40 Pozostałe informacje o zwycięskich projektach w dzielnicach oraz dokładnych wynikach głosowania w budżecie obywatelskim gdańska 2015 już wkrótce.

W zwycięskim projekcie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak zalęgną Ci się myszy, to jeszcze za nimi zatęsknisz.

Teraz taki problem mają na zachodzie Europy. Najłatwiej zrobić z kotów wykastrowane maskotki i udawać przyjaciela zwierząt. Poza tym naturalnym środowiskiem dzikich kotów (i gołębi) jest miasto. Podobnie inne dzikie zwierzęta przenoszą się coraz bliżej człowieka - w dużym stopniu przez jego działalność.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok...

zgoda... nie przemyślałem sprawy

no to nie strzelamy do kotów.

w takim razie wciąż pozostaje pytanie: co za PÓŁDEBIL wpadł na pomysł, żeby je spisywać?!
niech sobie biegają po osiedlach jak do tej pory... mieszkam na dość dużym osiedlu (chełm), i MOŻE... 2-3 razy w roku słyszę jakieś 'kocie afery' - zapachu brzydkiego brak...
zresztą 'spisanie' tych kotów i tak nic nie zmieni ;) kasa wyrzucona w błoto
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z tym, co napisałeś. Pisałem bardziej w opozycji do pozdro. Rozumiem, że uliczne koty mogą denerwować, ale to jednak ważny element naszego (mikro)ekosystemu. Teraz co prawda jest moda na wygodnictwo, ale ostatecznie wypadałoby się opamiętać. Jak świat światem dzikie koty towarzyszyły człowiekowi i tak powinno pozostać, bo nie towarzyszyły mu bez powodu. I wbrew różnym idiotycznym pomysłom nie potrzeba do tego żadnych scentralizowanych działań czy planów w budżetach - wystarczy pozwolić zwykłym ludziom działać. W końcu zawsze znajdzie się jakaś litująca się nad kotami babcia czy inny miłośnik, co zapewni im przeżycie (podobnie jak gołębiom).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś ci się jednak porąbało w chorym umyśle zwyrodnialca z tą zgodą w prawie na zabijanie kotów

Twoja wypowiedź jest tak żałosna, że szkoda czasu na nawet dwa zdania polemiki. Mam nadzieję, że zło, które siejesz wróci do Ciebie. Na szczęście większość gdańszczan w demokratycznym głosowaniu broni się w definicji człowieczeństwa, pochylając się z troską nad podłym losem wolnożyjących kotów, by w humanitarny sposób zmniejszać ich populację. Miejsce takich jak ty (nie zasługujesz na dużą literę) zaburzonych osobników, jest w jednym szeregu z ciemnymi chłopami pokazanymi w "Pokłosiu".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście nie może być ich za dużo, bo i im się ciężko wtedy żyje, i niektórym ludziom przeszkadzają. Jeśli jednak ktoś bredzi o tępieniu kotów, to niech od razu się przeprowadzi tam, gdzie są szczury i zobaczy, jak to miło. Szczury nie osiedlą się masowo tam, gdzie mieszkają koty, bo - choć dorosłe może tak - to ich młode sobie z takim drapieżnikiem nie poradzą.

Ty mądralko, Ty... Chciałbyś ze szczurkami pomieszkać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

może na Tajwanie tak

chyba dawno nie byłeś w Chinach

Aktualizacja, godz. 13:19 Podczas trwającego dwa tygodnie głosowania najwięcej głosów ....!!! kto to pisał ? Statystyki nie

Co za nietrafne porównanie w stosunku do liczby mieszkańców zamieszkujących daną dzielnicę. Powinny być procenty... Rudniki zamieszkuje prawie 1.400 mieszkańców a Chełm prawie 49.000 zatem co tu porównywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wychodzi na to że na Chełmie głosowało prawie 12 razy więcej osób niż zamieszkałych na Rudnikach....

dostałem za darmo od miasta

a ty placisz 1400 i za 30 lat bedzie twoje

Po co im ścieżki skoro i tak jadą po chdniku?

http://galeria.trojmiasto.pl/org/1483105_Po-co-sciezka-rowerowa-skoro-obok-jest-chodnik.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Widziałem, chodziłem. W zimie również.

Schody jak każde inne. Jak ktoś jest ciamajda to i na płaskim chodniku się połamie.

bo jakiś idiota to projektował, samo miejsce jest niebezpieczne i bez tego podjazdu (wąsko)

szkoły ??

Niech mnie ktoś poprawi ale wydaje mi się, że projekty modernizujace szkoły nie miały brać udziału w budżecie obywatelskim...
2078 głosów, 500 000 PLN - SZKOŁA MARZEŃ - remont głównego dziedzińca szkolnego, placu apelowego oraz wymiana podłóg, okien i lamp na terenie Szkoły Podstawowej nr 1 i Gimnazjum nr 27 (ZKPiG nr 20 w Gdańsku)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale ćwok ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To przyjdź i sam zobacz, czy na przejściu jest zielone, czy czerwone, a później komentuj. Mamy z tym problem codziennie. Kilku kierowców doświadczyło już naszych emocji na karoserii swojego samochodu. Po prostu ręce świerzbią

wypożyczalnia rowerów

Kiedy p. Adamowicz spełni swoją obietnicę dot. wypożyczalni rowerów w Gdańsku??? Miało być ich mnóstwo i co? na obietnicy się skończyło!!!

zmarnowane pieniądze

rowerzyści poruszają się po jezdni, lub chodniku, a po ścieżkach rowerowych dysfunkcyjne mamusie prowadzą wózki z dziećmi; zmarnowane pieniądze, z których większy byłby pożytrek, gdyby je po prostu wyrzucić w błoto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Już kilka razy rozdawali a jakoś wciąż pełno batmanów

Były niedawno dwie akcje rozdawania lampek. Pewnie się bateryjki skończyły albo jeszcze pewniej leżą w szufladzie.
do góry