Widok

Propozycja internetu swiatlowodowego

Witam wszystkich zainteresowanych.

Ostatnio znalazłem taką ofertę.

http://tvskaszebe.pl/index.php?strona=cennik_szemud

Wstępnie już się dowiedziałem że potrzeba około 15 domów żeby to było rentowne.

Firma z Redy wykonuje cała instalacje

Ja mieszkam na Czarnej Górze i poszukuję chętnych do takiej inicjatywy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tu masz kolejną ofertę: http://wave.com.pl/o_sieci może warto też z nimi porozmawiać na temat światłowodu w kontekście konkurencji. Zdrowa konkurencja jest zawsze korzystna dla klienta. Pozdrawiam, daj znać co i jak.
Nie mają już się pytalem.
Może mnie okłamali ale wiosną tego roku wzdłuż mojego płotu był układany jakiś przewód. Na pytanie, co to za instalacja, odpowiedzieli mi, że to światłowód.
Mam dość Orange. Francuziki- Orange sami od siebie dzierżawi własną sieć, bo przecież Orange przejął TVP.
Ja zrezygnowałam z Orange w zeszłym roku po irytujących awanturach. Póki co mam LTE nie jest to optimum ale póki co idzie wytrzymać
TVP??? Chyba TP, wszystkie światłowody należą do Orange więc i tak się od nich nie uwolnicie.
Jestem zainteresowany,ale mieszkam po drugiej stronie Bojana - okolice Sportisu.
Najlepiej jak byś do nich napisał albo zadzwońil.
Sprawdza adres i będziesz wiedział czy to możliwe.

Vilka, zostaw dane do siebie na stronie: http://tvskaszebe.pl/index.php?strona=zamow - skontaktujemy się z tobą i postaramy się znaleźć jakieś rozwiązanie.
Ja jestem zainteresowany ale niestety dopiero za półtora roku bo niedawno przedłużyłem umowę z Orange. Też Czarna Góra.
Pytałeś się może jak wygląda takie podłączenie od strony technicznej? Czy rozbierają kostkę przed domem i niszczą trawnik, czy tylko dochodzą światłowodem do skrzynki na ulicy a dalej lecą po istniejącej skrętce?
Witaj.
Myślę że to trzeba ustalać indywidualnie.
Ale czytałem że można położyć przewód w ziemi,przeciagnac go ze słupa na budynek albo kanałami wentylacyjnymi.Skrzynkę montują w domu .
No cóż... WAVE'owi się zawsze nie opłaca, po co robić poważne i "kasochłonne" inwestycje na obszarze o tak niewielkiej gęstości zaludnienia. Kasę zbijają na Chwarznie/Wiczlinie i nas mają leciutko w ... jak chcesz, to se RADIOWY załóż, dla nich WYGODNIE i tanio, a że 20 Mb max wyciągniesz za ok 80 zł co ich tam, taki troszkę subtelny monopol w tej chwili, ale jeszcze z rok dwa max !!!

Co do światłowodu, pytałem już z rok temu Orange, ponoć do Biedry są puszczone światłowody, dalej im się na razie nie opłacało, ale to było dawno, warto odświeżyć dane.

A co do transmisji danych, no cóż, ORANGE prowadziła przed świętami modernizację sieci na nadajniku w Koleczkowie, zrobił się 5* zasięg czasem nawet LTE+ mi się na komórce pojawia ( 5G?) jeszcze nie zgłębiłem tematu. Ale przesył danych 55 Mb / 35 Mb UPLOAD !!!! taki miałem największy wynik w SPEEDTEST !!! W ofercie mobilnej jest 150+60 GB + ( NOCNY INTERNET BEZ LIMITU ) za niecałem 60 zł brutto misięcznie ! Mnie to wystarcza. I do tego tablet+ ruter lub komórkę dają. Wiem, że brzmi to jak reklama, ale w obecnej sytuacji WAVE nie dogania... a pisze to po to, żeby konkurencyjność w nowych technologiach sprawiła, żebyśmy za 2 lata mieli wszyscy ŚWIATŁOWÓD.... bo się już będzie opłacać, jak 60-70% klientów odejdzie...i niech MOC będzie z NAMI ! :)

No i WSZYSTSKIEGO DOBREGO W NOWYM 2017 roku !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakie 5G? Nigdzie nie ma jeszcze 5G komercyjnie w PL.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc
Mieszkam na Czarnej Gorze ul Milenium rowniez rezygnuje z orange i jestem zainteresowany
Myślę że jak by wszyscy pogadali z sąsiadami to zainteresowanie było by jeszcze większe.
Ale pewnie kilka osób powie " a po co mi to"
A po to żebyśmy nie mieszkali w lesie i płacili nie wiadomo ile za coś co nie działa.
Trzeba do nich dzwonić,pisac maile,i zgłaszać zinteresowanie.

Będę się z nimi kontaktował w tym tygodniu.
Jak będę coś wiedział to napiszę.

I jak , jest jakieś nowe info w prawie światłowodu ?

Dzisiaj robiłem test transfer mobilny i ... 15 ms PING 100 Mbps pobieranie / 35 Mbps wysyłanie - ORANGE LTE - wielkie WOW !
Żyjemy na wiosce, ale za to na jakiej SZYBKIEJ WIOSCE - SZACUN !
Tylko te limity transferu danych w mobilnym internecie, trzeba poczekać , technologii nie zatrzymamy ... :)

Witaj.

Dzisiaj dostałem od nich ankietę ilu sąsiadów jest zainteresowanych światłowodem.
Przejdę się po sąsiadach i zorientuje.
Jak będzie więcej niż 10 osób to będzie to opłacalne dla nich.
Wtedy będą ciągnąć światłowod na osiedle i skończą się problemy z internetem.
Więc jak mieszkacie na Czarnej Górze albo w pobliżu to dajcie znac,

Pozdrawiam.

Na ul. Pasiecznej też przynajmniej jeden domek jest chętny na światłowód :)

Plus przynajmniej jeden domek na Głodowie - ale nie wiem czy to nie za daleko?

Dwa jakby co

Ty chyba jesteś bardzo blisko głównego światłowodu,wiec na twoim miejscu bym do nich zadzwonił i się dowiedzial.

Adam, skontaktuj się z nami poprzez formularz http://tvskaszebe.pl/index.php?strona=zamow . Postaramy się coś wymyślić :)

Szanowna TVSKaszebe Pisalem do Was na adres podany na stronie internetowej i niestety brak odpowiedzi. Nie moglem dluzej czekac i mam net z innego zrodla.
Pozdrawiam moze nastepnym razem potraktujecie klijentow powaznie

Epoka ma śiatłowód na czarnej górze do Kazimierza wielkiego .
Witam,

Czy jest ktoś chętny na światłowód w okolicy ul. Radosnej, Pawła Ponke lub Platynowej w Bojanie?

ponawiam pytanie ale o ulicę Czynu 1000-lecia??? ktoś chętny??

tak
Tvs kaszebe zbiera chętnych na światłowód do końca tego miesiąca. Zaczną w okolicy gdzie będzie najwięcej chętnych. Docelowo planują ciągnąć światłowód w całym Bojanie. Chętnym radzę zadzwonić i zgłosić zainteresowanie.

Pozdrawiam,
Adam

Od miesiąca dwa razy kontaktowałem się przez formularz i żadnego i cisza. Brawo!

Radzę dzwonić

~zdegustowany prosimy o pilny kontakt telefoniczny (58) 678 76 02 lub 501 067 192

To jest jakaś parodia żeby firma oferująca internet nie odpowiadała na maile tylko żądała kontaktu telefonicznego. Ja ich już skreślam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też kilka dni temu wysłałem do nich krótkie i konkretne zapytanie. Odpowiedzi nie dostałem, więc dzisiaj cieszę się netem od innego dostawcy. A TVS Kaszebe już podziękujemy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skąd wziąłeś net w takim razie ?

Radiówkę od tego dostawcy popularnego w Bojanie, pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja nie reprezentuję tej firmy. Przekazuje tylko informacje, które uzyskałem telefonicznie. Uważam, że nie ma się co zdegustowywać jeśli chcecie mieć światłowód w Bojanie. Pozdr. Adam

Inne tematy z forum Bojano

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie (4 odpowiedzi)

Cześć, Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry