Widok

Propozycja zawodów.

Chcialbym zorganizować nowe zawody, troche podobne do H, ale nie do końca. Różnica ma przede wszystkim dotyczyć trasy. Wymyśliłem sobie, że tak jak w H bedą to dwie pętle. Pierwsza około 80 km pieszo, druga 120 km rowerem. Wszystko oczywiście na orientację, z zaliczaniem PK. Zaliczanie PK nie dowolne, ale po kolei. Dwie klasyfikacje, tylko piesza trasa, oraz całość. Rózne opłaty startowe w zależności od wariantu trasy. Niestety rowerzyści nie mają mozliwości wystartowania tylko na trasie rowerowej, muszą najpierw pokonać trasę piesza. Miejsce centralna Polska. Podaje pomysł do konsultacji i oczekuje kometarzy, oczywiście rzeczowych. Pozdro Czacha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem, dostałem, dzieki, przemysle i odpisze, chetnie pomoge, ale dośc daleko, a u mnie z czasem kiepsko, ale cos zaradzimy, wystarczy chcieć, a z resztą mozna sie uporac :o) Pozdrawiam Czacha.
coś ci się lićzby na rowerach monieszały
witaj internauto, to znow Ty, a powiesz czemu mi sie pomieszały? Prosze.
Chej, człowieku, prosze, odpowiedz, z jaka średnia predkoscia jeżdzisz Ty, po przebiegnieciu 80 km, na roweże w terenie, z mapa i nawigujac? Czekam, bardzo mi to pomoze przy organizacji.
rowerze
hymm, nie powiesz? A to czemu? Chłopie co z Toba? Czekam.
no co jest internauto?? Cały czas czekam, czemu to mi sie km na rowerach pomieszały?? Niestety nie raczyłeś tego wytłumaczyc, chyba nie chcesz, abym pomyślał, że tylko tak sobie napisałeś, nie mając poparcia we własnym doswiadczeniu. To by było przykre, zwłaszcza dla Ciebie, a ja cały czas czekam, bo może przekarzesz mi coś waznego i wartosciowego?
Niestety internauta odmówił współpracy, ale sie nie przejmuje, czy sa tu ludzie którzy jeszcze potrafią współnie dyskutować??
No nie wiem, rowerowo pieszy. Na rower potrzebne są zupełnie inne ciuchy, tzn. w połowie trasy baza, przebieranie, marudzenie...
A może cała trasa rower, ale takie odcinki (jak najwięcej) że trzeba nieść rower na plecach żeby przebrnąć?
niestety nie, zdecydowanie pieszo - rowerowe. I to i to. Baza oczywiscie po srodku, tam depozyty, szbka zmiana ciuchow, cos na cieplo, nowe mapy i dalej w droge, tak to widze. Ale cały czas potrzymuje moj pomysł o zawodach tylko rowerowych na Jurze, jest działka do wziecia Panowie i Panie, trzeba tylko chetnych.
Zdecydowanie trasa pieszo-rowerowa, bedzie super zabawa. Długości odcinków to kwestia organizatorów.
Witam
Bardzo ciekawy pomysł. Myślę Czacha, że bedziesz tu systematycznie informował o postepach organizacyjnych i zbliżającej się dacie tych zawodów.
Pozdrówka.
No to jednego uczestnika już masz: na trasie pieszej na pewno, no chyba, że mi kompletnie odbije i pójdę na całość.
Juz cos mnie kusi zeby jednak sprobowac na takiej trasie.
czach a może cie poprostu źle zrozumiałam czyli twoja koncepcja imprezy wuygląda najpierw pisza a pużniej rower, ja to zrozumiałem inaczej a mianowicie że albo rower albo piesza
a co do odpowiedzi to miałem małe kłopoty z swoim kompie i niemieałem dojścia do netu
A może by tak raz nie takie grzeczne, kulturalne terenki tylko np. poligon drawski? (w porozumieniu z gospodarzami). Dlaczego nie H25?
Świetny pomysł, już nie mogę się doczekać!!!! Co na to inne dziewczyny??? Maja??? Hesia??? Pieszo i rower czy tylko pieszo???
Mnie tam kolana bola, jak przejde pare km po miescie, a na rowerze wcale, wiec sie na to nie pisze, bo czuje sie zrosniety z rowerem. Ale zycze wszystkim powodzenia.
diablo napisał(a):
> A może by tak raz nie takie grzeczne, kulturalne terenki tylko
> np. poligon drawski? (w porozumieniu z gospodarzami). Dlaczego
> nie H25?

Witam
He he. W maju robiłem Pojezierze Drawskie zachaczając oczywiście tu i tam po terenach niedozwolonych (doświadczenie mam, bo już mnie zdejmowali z lotniska na Babich Dołach :)). Faktycznie tereny są wyrąbiaste, pomysł dobry. Jedynym problemem będzie pewnie to, że tam co chwila ktoś przyjeżdża i strzela, lata i bombarduje. Wojaki zarabiają na tym kupe forsy i chyba nie bardzo będą chcieli się rozdrabniać. Spróbować jednak zawsze warto.
Pozdrówka