Widok

Prośba o poradę gdzie warto mieszkać w 3 mieście

Witajcie
Jesteśmy z okolic Koszalina planujemy przeprowadzić się do 3miasta . Przeglądamy oferty mieszkań - szeregów tylko całe trójmiasto jest tak rozlazłe że trudno wybrać docelowe miejsce .
Bierzemy pod uwagę szkołe średnią (mamy córkę) , pracę dla żony będzie musiała sobie znaleść czyli jej dojazd - odległość . Ja mam pracę w trójmięscie mobilną .Dla mnie nie ma znaczenia miejsce.
Podoba nam się Banino , Kowale Wydaje nam się cena - odległosc w miarę wyważona ,wypośrodkowana.
Przeglądamy oferty w okolicach Rumii ,Dębogórze , Straszyn, Kossakowo ,Żukowo,Bąkowo ,Kolbudy , Pruszcz Gdański tu mamy obawy co do odległości - korków.
Planujemy o szeregu góra dół stany deweloperskie wachają się 280 - 300 tys .W mało zatłoczonym miejscu z bliskim dostępem do obwodnic . Ewentualnie mieszkania typu wspólnota z niskim czynszem .
Będziemy wdzięczni za pomoc nam trudno znaleść złoty środek jeśli chodzi o lokalizacje i niuanse związane z korkami ,dostępem do pracy.
Choć zdajemy sobie sprawę że mieszkając w trójmieście każdy gdzieś dojeżdza po kilkanaście km .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29
Letnica jest miejscem dla nowych osadników
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A myśleliście nad Jasieniem? My właśnie niedawno wprowadziliśmy się na Rajską Turzycową od EkoDewelopera (https://ekodeweloper.pl/rajska-turzycowa/) Doceniam to, że blisko jest obwodnica. Łatwo dojechać do Wrzeszcza i centrum miasta :) Architektura mnie po prostu urzekła i muszę przyznać, że sobie śledzę kolejne ich inwestycje, bo są super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Okolice Szadolek i same szadolki oczywiście - odpuśćcie. Tam cały czas śmierdzi i będzie jeszcze śmierdziało 20 lat bo gazy będą emitowane jeszcze długie długie lata. Mieszkania może i są tańsze ale naprawdę nie warto. Rumia to osiedlowy moloch - darujcie sobie bo dojazd gdziekolwiek koszmarny. Sprawdzajcie lokalizacje na Google earth - ja miałam kupić mieszkanie właśnie w rumii ( deweloper eurostyl) i już byłam bliska decyzji a wchodząc na mapę okazało się ze tuż za rogiem jest wytwórnia wędlin - czyli znowu smród. Cena oczywiście była bardzo niska. Nie polecam tez w Gdyni kosakowa, pogórza bo dojazd tez koszmarny. Przyjedźcie, pojezdzijcie po osiedlach bo na odległość ciężko się zdecydowac
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Juz za późno "dumny" gdańszcznie z Suwałk , mieszkam od 5 lat w gdańsku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
"Rozlazłe "Co to za język? Lepiej juz zostancie w Koszalinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

to samo Gdynia..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Optymalne jest mieszkanie w Gdańsku pomiędzy SKM, a zatoką, czyli dolny taras. Czym bliżej morza, tym dalej od komunikacji (skm), a więc gdzieś pośrdku jest ok. Niestety, ceny mieszkań mogą u niektórych powodować zawroty głowy ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj tam. Jaki prestiżowy? Napisał przecież, że osiedle ekskluzywne, tzn. przeznaczone dla zamkniętej grupy osób. Myślę, że cały Pruszcz można określić słowem ekskluzywny,... oczywiście w ściśle takim znaczeniu :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

o bosze..jak Pryszcz moze byc prestizowy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja polecam zdecydowanie dewelopera szymichowski który buduje obecnie ekskluzywne osiedle Pruszcz park w Pruszczu Gdańskim. Będę tam mieszkał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja się pytam gdzie te tereny zielone? Same błoto i budowy bloków... Trawy których nie ma kto skosić i dramat drogowy. Tyle. Odradzam południe Gdańska. Południe Gdańska niestety ale miasto planuje tu zepchnac najbiedniejszych...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zakup mieszkania to jeden z najważniejszych decyzji w życiu. Dlatego warto przeanalizować wszystkie warianty. I nie kupować za "szybko".

Polecam wam zobaczyć https://www.wille-polanica.pl/blog/jak-wybrac-apartament-do-zamieszkania , gdzie dowiesz się jak wybrać dla siebie idealne miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Próbuję Cię zrozumieć Alfredo, ale niestety jest to niemożliwe. Piszesz w języku zrozumiałym tylko dla Twojego plemienia
Jakim to trzeba byc zrytym beretem z gdanska by wypisywac tak kretynskie komentarze z NYC. Co za porownanie.... W tym gdansku wszyscy tacy niedotlenieni sa? Czy golfem z suwalk sie przyjechalo do duzego miasta....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zależy gdzie się pracuje i jakie są możliwości finansowe :)

Ostatnio był ten temat poruszany na forum fotoplastykonu i mieszkańcy piszą, że nie ich to nie dotyczy i nic tam nie czuć. Chociaż możliwe, że nie wszystkie osiedla mają tyle szczęścia

Jasień to spora dzielnica, nie wierzę, że cała okolica ma taki kłopot
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A na którym osiedlu jest problem z zapachami z składowisk?

Tak, ale nie każde jest warte uwagi, trzeba się zorientować w temacie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam są głównie osiedla deweloperskie?
do góry