Widok

Prośba o poradę gdzie warto mieszkać w 3 mieście

Witajcie
Jesteśmy z okolic Koszalina planujemy przeprowadzić się do 3miasta . Przeglądamy oferty mieszkań - szeregów tylko całe trójmiasto jest tak rozlazłe że trudno wybrać docelowe miejsce .
Bierzemy pod uwagę szkołe średnią (mamy córkę) , pracę dla żony będzie musiała sobie znaleść czyli jej dojazd - odległość . Ja mam pracę w trójmięscie mobilną .Dla mnie nie ma znaczenia miejsce.
Podoba nam się Banino , Kowale Wydaje nam się cena - odległosc w miarę wyważona ,wypośrodkowana.
Przeglądamy oferty w okolicach Rumii ,Dębogórze , Straszyn, Kossakowo ,Żukowo,Bąkowo ,Kolbudy , Pruszcz Gdański tu mamy obawy co do odległości - korków.
Planujemy o szeregu góra dół stany deweloperskie wachają się 280 - 300 tys .W mało zatłoczonym miejscu z bliskim dostępem do obwodnic . Ewentualnie mieszkania typu wspólnota z niskim czynszem .
Będziemy wdzięczni za pomoc nam trudno znaleść złoty środek jeśli chodzi o lokalizacje i niuanse związane z korkami ,dostępem do pracy.
Choć zdajemy sobie sprawę że mieszkając w trójmieście każdy gdzieś dojeżdza po kilkanaście km .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29
witam
Pochodze z Koszalina w GD mieszkam 20 lat mieszkalem w roznych dzielnicach Gdanska moge powiedziec ci tak przymorze ma urok blisko morze bloki sa i nowe i stare budownictwo blisko Sopot Gdynia Wrzeszcz .Ładne osiedla buduja na Morenie ,to zalezy od tego gdzie bedziesz pracowac aby miec w miare dogodny dojazd bo korki potrafa nerwowo wykonczyc,JA mieszkam na Zakoniczynie i jestem bardzo zadowolony dojazd do GD jest szybki autem jak i komunikacja (gdy nie ma korkow) obwodnica tez blisko bo czesto korzystam owszem smierdz ale tylko czasami z szadolek (wysypisko) ale jak wiatr wieje to potrafi ten smrod az na Morenie czuc.MIeszka tu dosc duza ilosc ludzi pochodzacych z Koszalina,Jak rowniez Szadolki ul Jabloniowa ladne budownictwo przystepne ceny mieszkan dogodny dojazd i tez spotykam duzo osob z Koszalinska rejestracja GDANSK sie rozbudowuje jest w czym wybierac tylko od twoich funduszy zalezy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za to pachnie na starych osiedlach bełtami i szczynami pod klatką..nie mówiąc o żulach stojących przy sklepach.Koszmar.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 21
Pomyśl Kolego nad okolicami Gdyni na pewno będziesz bardziej zadowolony a i ludzie bardziej życzliwsi niż ci w Gdańsku .
Osobiście polecam Rumie i Redę jeśli chodzi o mieszkania można dorwać około 60m2 np na osiedlu królewskim w Rumii z rynku wtórnego za ok 250 do 300 tys zł Do Gdyni bliziutko a i do Obwodnicy się dokulasz w 15 min jak przejazd będzie otwarty.

Jeśli chodzi o szeregowce to Banino tam są najniższe ceny nie wiem jak z jakością !!

Fajnie szeregi budują też w Kosakowie tylko tam już ciut drożej niż w Baninie ale do przełknięcia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
No tak praca.... dzis pracujesz tu a jutro będziesz tam...
Powagi trochę ludzie! Mieszkanie ma być blisko szkoły żeby dzieciaków nie trzeba było wozić dzień w dzień.
Praca dziś jest w Gdańsku za rok będziesz w Gdyni więc na to nie zważaj
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
co ty wypisujesz człowieczku.
15min z Pruszcza do centrum gdańska w tygodniu przy normalnym ruchu;....
Niedziela 8min i jestes w centrum.
Troche powagi!
Jak ty jezdzisz do pruszcza na stopa to faktycznie może wyjdzie 150min- jak czekasz na okazję 135min to tak by wychodziło ...
Brawo ty!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Osowa to super lokalizacja.
Stojąc rano w korku do Oliwy zrobisz manicure i ufarbujesz włosy lub załatwisz maile z tygodnia.
Wracając po pracy stojąc w korku załatwisz wszystkie telefony włącznie z kuzynostwem z 3go pokolenia.
Polecam.
Ostatecznie jadąc z Koszalina pewnie wylądujesz na tą samą godzinę co z Osowy . Ale Osowa to osiedle w Gdańsku więc awansujesz w hierarchii korpoludków
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wybierając lokalizacje pomyśl o obecnie oddanej do użytku kolei metropolitalnej, czyli blisko stacji oraz o mającej się zacząć budowie w 2018 roku obwodnicy metropolitalnej. W sumie im dalej za obwodnice tym taniej, ale te dwie inwestycje, oddana i planowana, na pewno mogą ułatwić życie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
karczemki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Proponuje pozostać w Koszalinie skoro tak rozlazły jest Nasz Gdańsk i wszędzie zle :))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja polecam dzielnicę Łostowice Południowe osiedle Cztery Pory Roku :)
Cisza i spokój :)
I opłaty niskie ok. 300 zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Przesadzasz. Kupilem dom w zeszłym roku w Baninie. Do pracy dojezdzam na 8.00 do centrum Gdańska w 20-30 minut. Byloby 15, gdyby nie skrzyzowanie Lostowice-AK. Fakt- powrot ok. 2x dłużej. Auto ok. 10-letnie, ale na gaz. 150zl m-c. Wiec nie jest źle. W razie czego jest autobus MZK. Pkm jest, ale niestety dalej, bo ktoś czegoś nie przemyślał wcześniej. To znany temat, jednak z innej beczki, więc nie ciagnę go tutaj.
Wcześniej wynajmowalem mieszkanie w Gdańsku przez 10 lat. W końcu powiedziałem dość. I powiem szczerze, jeśli mógłbym cofnąć czas, zrobiłbym to dużo wcześniej. Dom, skromny ogrod, ale wlasny. I ten spokoj. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
sorry gdynia chylonia to zadu....ie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
zamieszkaj w dzielnicy Gdanska -Zaspa
jest tu duzo nowych mieszkan , no i te z odzysku
ogromny plus mieszkania na Zaspie-duuuzo zieleni i i....wszedzie blisko- szkoly szpital , supermarkety itp
Zaspa to z jednej strony sypialnia , z drugiej zas centrum-wszystko niemalze w zasiegu reki
POWODZENIA
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam,

W banino jest nieżle ,minus ze samoloty latają nad głową można kupić w chmara deweloper calkiem tanio minusem jest to ze drogi do osiedla nie ma przez caly okres budowy, straszyn odpada korki są straszne tak samo jak do pruszcza , odradzam też szadólki i koniec jasienia ul Gabrysiak bo niestety czuć wysypisko. Fajne jest np kiełpino i blisko obwodnicy ,osowa, morena też jest ok można kupic fajne za nie duze pieniądze i dobrze skomunikowana. Jeśli chodzi o ceny to czym bliżej pasa nadmorskiego to bedzie drozej .Ostatnio włąsnie kupowalismy mieszkanie i obejrzelismy 16 różnych w calym Gdańsku i po zanim . Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na dzielnicach południowych śmierdzi i tyle!!! i nawet ładna zieleń nie pomoże
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 28
Kawalerka? Są za 180 w Gdańsku całkiem ładne...

W Pruszczu za 300 kupisz 4 pokoje na os. Bursztynowym - w szczycie do centrum Gdańska 30 minut autem, na obwodnicy też nie jest tak źle, o ile nie ma wypadków. W Pruszczu są przyzwoite szkoły średnie (zwłaszcza LO nr 1) i dobry dojazd do obwodnicy. :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
110 m2 powierzchni urzytkowej,wiec graż i schody odpadaja ciołku
Wrzeszcz Dolny, 55m2 - 2 pokoje, mieszkanie wyremontowane, wyposazone do zamieszkania od razu. Wydanie max 1 miesiac. Ulica Pestalozziego, wszedzie blisko. Czynsz 325 zł/miesiąc.
Tel 799-223-416. CENA: 255tys do małej niegocjacji.
polecam Pruszcz Gdański. Jeszcze jest stosunkowo tani. Do centrum Gdańska 10 d0 15 minut samochodem, są tez autobusy i kolej. To jest numer 1 lokalizacja w trójmieście. Wielu mieszkańców nigdy nawet w Pruszczu niebyli i nie maja pojęcia jaka to super lokalizacja. Bezkolizyjny wyjazd w Polskę a i do nadmorskich dzielnic Gdańska blisko po otwarciu tunelu pod martwa Wisłą' Za 300 00 w Pruszczu dzisiaj kupuje się nowe 3 pokojowe mieszkanie w standardzie deweloperskim. Radze tu przyjechać i się osobiście przekonać. Siadajcie w samochód i przyjeżdżajcie do Pruszcza. Dobrze radze, bo niebawem wielu gdańszczan tam się przeniesie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Irytuje mnie,gdy ktoś pisze,ze na dzielnicach poludniowych smierdzi. Owszem, pod samym fashion housem tak ale juz na lawendowym wzgorzu nie. Mam tam znajomych i czesto tam jestem i jakos nigdy niesmierdzialo. Co mnie dziwi bo pod Agata smierdzi. Pozatym osiedla fajne tam sa,gdyz wszystko jest zabudowane z glowa. Zielen posadzona z jakims pomyslem. A nie jak na starych osiedlach na Zaspie czy Zabiance. Wszystko stare a zielen rosnie jak jej sie chce bo pijani ludzie w PRLu ja sadzili. A Osowa to dopiero koniec swiata...koszmar
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 42
do góry