Widok

Prośba o poradę gdzie warto mieszkać w 3 mieście

Witajcie
Jesteśmy z okolic Koszalina planujemy przeprowadzić się do 3miasta . Przeglądamy oferty mieszkań - szeregów tylko całe trójmiasto jest tak rozlazłe że trudno wybrać docelowe miejsce .
Bierzemy pod uwagę szkołe średnią (mamy córkę) , pracę dla żony będzie musiała sobie znaleść czyli jej dojazd - odległość . Ja mam pracę w trójmięscie mobilną .Dla mnie nie ma znaczenia miejsce.
Podoba nam się Banino , Kowale Wydaje nam się cena - odległosc w miarę wyważona ,wypośrodkowana.
Przeglądamy oferty w okolicach Rumii ,Dębogórze , Straszyn, Kossakowo ,Żukowo,Bąkowo ,Kolbudy , Pruszcz Gdański tu mamy obawy co do odległości - korków.
Planujemy o szeregu góra dół stany deweloperskie wachają się 280 - 300 tys .W mało zatłoczonym miejscu z bliskim dostępem do obwodnic . Ewentualnie mieszkania typu wspólnota z niskim czynszem .
Będziemy wdzięczni za pomoc nam trudno znaleść złoty środek jeśli chodzi o lokalizacje i niuanse związane z korkami ,dostępem do pracy.
Choć zdajemy sobie sprawę że mieszkając w trójmieście każdy gdzieś dojeżdza po kilkanaście km .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29
...tak, jeszcze dodaj na wykończenie minimum 200tys....przecież nie będzie spał na betonie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 17
Ozona w kwocie 300 000zł zmieścisz się w budowie domu w odległości do 20km od trojmiasta.
Możesz mieszkać gdzie chcesz w powyższym budżecie- działka poniżej 80 000zł...budowa do stanu deweloperskiego 220 000zł +-10 000zł jeszcze musisz mieć luzem na przyłącza i notariuszy.
Tylko musisz mieć do tego jaja.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wynajem w PL to najgorsza opcja większość mieszkań to "perełki PRL" gdzie wszystko woła o pomste do nieba bo właściciel przyjanuszował na remontach. A ceny z kosmosu w stosunku do zarobków ;)
Na zachodzie wygląda to zupełnie inaczej, nie da się tego porównać
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 12
http://www.tsinvest.eu/rezydencje/tesoro/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
A może bliźniak z ogrodem w Pierwoszynie lub w Mostach?, kilka minut do przystanku ZKM Gdynia, 15 minut z buta do plaży w Mechelinkach, czy w Rewie. Podstawówka w Mostach, Dębogórzu i na Suchym Dworze. Suchy Dwór też bardzo fajna wioska, ale ceny domów dużo wyższe.
A może tutaj http://www.spartandomy.pl/mieszkania.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23
Dla sloika, jak ty, wszedzie jest w Trojmiescie fajnie ! Bo jest morze i lasy i cywilizacja.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 23
w Pępowie mam 2 min na PKM - dobry dojazd do trójmiasta (30 min do Wrzeszcza)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17
Witam.
Jeśli Pani szuka działki z dobrym wyjazdem na obwodową mogę polecić Żukczyn- Działki w dobrej cenie i na ów działce mogę zaproponować budowę domu wolnostojącego.
w razie pytań jestem pod telefonem:
517420470
trojmiasto@zielonedomy.com.pl
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10
Napisz na seamen1980@wp.pl....cos ci polece...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
ZBLEWO !!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17
PRUSZCZ !!!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 17
Kiepskiej baletnicy i rąbek spódnicy w tańcu wadzi.
Pierdoły pociskać to my, nie nam ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
No to szukaj na wsi poza Trojmiastem. Powodzenia !
Tylko zeby droga byla utwardzona.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 22
a kto ci powiedział że w 3miescie?
pisałem że w okolicach 3miasta do 20 km
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 19
" Straszyn i osiedle Modre. Spokoj, blisko do obwodnicy "i totalny korek codziennie.....
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 11
Za 280-300 tysiecy to sie kupuje wTrojmiescie najwyzej kawalerke. Cos za cienki ten wasz budzet.
Dlaczego koniecznie musicie byc wlascicielami ?
Nie lepiej to wynajmowac, jak wiekszosc ludzi na Zachodzie ?
Ajak sie wam nie spodoba nad morzem, wtedy zawsze bedzie latwiej wrocic w wasze strony, kiedy nie bedziecie uwiazani nieruchomoscia na wlasnosc.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 41
pomysl o Osowej, obwodnica blisko, sklepy, szkoly tez. Do centrum tez nie jest daleko. Ale nie wiem czy za 300 tys cokolwiek kupisz. Wg mnie bez 600 tys nie ma co sie pokazywac u sprzedawcy.

Z wymienionych przez Ciebie lokalizacji polecam Straszyn i osiedle Modre. Spokoj, blisko do obwodnicy (z 500m), sklepy, szkola. No i piekna zielen. Spokojne osiedle, korty itd.

Tylko ta cena do 300 tys. Moze w Koszalinie tak ale tutaj raczej bedzie ciezko.

A Kowale sobie odpusc. To tzw smierdziszewo czyli rejon wysypiska smieci.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 45
dzieki ,bardzo mi pomogłes a teraz idz do lekcji :)
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 13
Dom 100-letni na sprzedaz na przedmiesciu Sopotu 1 million zlotych. Do SKM 5 minut na piechote, idem do Biedry +szkola podstawowa+LO+osrodek zdrowia wszystko na miejscu.
Warto, naprawde warto !!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 32
do góry