Widok

Prośba o poradę gdzie warto mieszkać w 3 mieście

Witajcie
Jesteśmy z okolic Koszalina planujemy przeprowadzić się do 3miasta . Przeglądamy oferty mieszkań - szeregów tylko całe trójmiasto jest tak rozlazłe że trudno wybrać docelowe miejsce .
Bierzemy pod uwagę szkołe średnią (mamy córkę) , pracę dla żony będzie musiała sobie znaleść czyli jej dojazd - odległość . Ja mam pracę w trójmięscie mobilną .Dla mnie nie ma znaczenia miejsce.
Podoba nam się Banino , Kowale Wydaje nam się cena - odległosc w miarę wyważona ,wypośrodkowana.
Przeglądamy oferty w okolicach Rumii ,Dębogórze , Straszyn, Kossakowo ,Żukowo,Bąkowo ,Kolbudy , Pruszcz Gdański tu mamy obawy co do odległości - korków.
Planujemy o szeregu góra dół stany deweloperskie wachają się 280 - 300 tys .W mało zatłoczonym miejscu z bliskim dostępem do obwodnic . Ewentualnie mieszkania typu wspólnota z niskim czynszem .
Będziemy wdzięczni za pomoc nam trudno znaleść złoty środek jeśli chodzi o lokalizacje i niuanse związane z korkami ,dostępem do pracy.
Choć zdajemy sobie sprawę że mieszkając w trójmieście każdy gdzieś dojeżdza po kilkanaście km .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29
Dom 100-letni na sprzedaz na przedmiesciu Sopotu 1 million zlotych. Do SKM 5 minut na piechote, idem do Biedry +szkola podstawowa+LO+osrodek zdrowia wszystko na miejscu.
Warto, naprawde warto !!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 32
dzieki ,bardzo mi pomogłes a teraz idz do lekcji :)
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 13
pomysl o Osowej, obwodnica blisko, sklepy, szkoly tez. Do centrum tez nie jest daleko. Ale nie wiem czy za 300 tys cokolwiek kupisz. Wg mnie bez 600 tys nie ma co sie pokazywac u sprzedawcy.

Z wymienionych przez Ciebie lokalizacji polecam Straszyn i osiedle Modre. Spokoj, blisko do obwodnicy (z 500m), sklepy, szkola. No i piekna zielen. Spokojne osiedle, korty itd.

Tylko ta cena do 300 tys. Moze w Koszalinie tak ale tutaj raczej bedzie ciezko.

A Kowale sobie odpusc. To tzw smierdziszewo czyli rejon wysypiska smieci.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 45
Za 280-300 tysiecy to sie kupuje wTrojmiescie najwyzej kawalerke. Cos za cienki ten wasz budzet.
Dlaczego koniecznie musicie byc wlascicielami ?
Nie lepiej to wynajmowac, jak wiekszosc ludzi na Zachodzie ?
Ajak sie wam nie spodoba nad morzem, wtedy zawsze bedzie latwiej wrocic w wasze strony, kiedy nie bedziecie uwiazani nieruchomoscia na wlasnosc.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 41
" Straszyn i osiedle Modre. Spokoj, blisko do obwodnicy "i totalny korek codziennie.....
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 11
a kto ci powiedział że w 3miescie?
pisałem że w okolicach 3miasta do 20 km
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 19
No to szukaj na wsi poza Trojmiastem. Powodzenia !
Tylko zeby droga byla utwardzona.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 22
Kiepskiej baletnicy i rąbek spódnicy w tańcu wadzi.
Pierdoły pociskać to my, nie nam ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
PRUSZCZ !!!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 17
ZBLEWO !!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17
Napisz na seamen1980@wp.pl....cos ci polece...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Witam.
Jeśli Pani szuka działki z dobrym wyjazdem na obwodową mogę polecić Żukczyn- Działki w dobrej cenie i na ów działce mogę zaproponować budowę domu wolnostojącego.
w razie pytań jestem pod telefonem:
517420470
trojmiasto@zielonedomy.com.pl
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10
w Pępowie mam 2 min na PKM - dobry dojazd do trójmiasta (30 min do Wrzeszcza)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17
Dla sloika, jak ty, wszedzie jest w Trojmiescie fajnie ! Bo jest morze i lasy i cywilizacja.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 23
A może bliźniak z ogrodem w Pierwoszynie lub w Mostach?, kilka minut do przystanku ZKM Gdynia, 15 minut z buta do plaży w Mechelinkach, czy w Rewie. Podstawówka w Mostach, Dębogórzu i na Suchym Dworze. Suchy Dwór też bardzo fajna wioska, ale ceny domów dużo wyższe.
A może tutaj http://www.spartandomy.pl/mieszkania.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23
http://www.tsinvest.eu/rezydencje/tesoro/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
Wynajem w PL to najgorsza opcja większość mieszkań to "perełki PRL" gdzie wszystko woła o pomste do nieba bo właściciel przyjanuszował na remontach. A ceny z kosmosu w stosunku do zarobków ;)
Na zachodzie wygląda to zupełnie inaczej, nie da się tego porównać
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ozona w kwocie 300 000zł zmieścisz się w budowie domu w odległości do 20km od trojmiasta.
Możesz mieszkać gdzie chcesz w powyższym budżecie- działka poniżej 80 000zł...budowa do stanu deweloperskiego 220 000zł +-10 000zł jeszcze musisz mieć luzem na przyłącza i notariuszy.
Tylko musisz mieć do tego jaja.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5
...tak, jeszcze dodaj na wykończenie minimum 200tys....przecież nie będzie spał na betonie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 17

Inne tematy z forum Zaspa

Przy Alejach - opinie i oceny (26 odpowiedzi)

Przy Alejach to inwestycja dewelopera LC Corp na Zaspie, w bliskim sąsiedztwie al. Jana Pawła II....

Sea Salt (20 odpowiedzi)

Sea Salt powstanie przy al. Jana Pawła II. Najbliższe otoczenie inwestycji zapewnia dostęp do...

Leszczyńskich (10 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

do góry