Widok
Prosba o porade / pomoc
Witam pracuje na umowe zlecenie (telesprzedaz), sprzedaje na czyjs login, konto i ta osoba dostaje moje pieniadze.
Mam sie z nia rozliczac po wyplacie, tak zadecydowal przelozony działu (team leader), a ja wynagrodzenia od pracodawcy nie dostaje.
Tylko od innych doradcow.
Jest to bardzo duza i znana firma telekomunikacyjna.
Czy to zgodne z prawem?
Dostawac kase od obcych ludzi (ktorym nie udam i jeszcze wymyslaja i kombinuja zeby mi mniej oddac), zamiast od pracodawcy?
Mam sie z nia rozliczac po wyplacie, tak zadecydowal przelozony działu (team leader), a ja wynagrodzenia od pracodawcy nie dostaje.
Tylko od innych doradcow.
Jest to bardzo duza i znana firma telekomunikacyjna.
Czy to zgodne z prawem?
Dostawac kase od obcych ludzi (ktorym nie udam i jeszcze wymyslaja i kombinuja zeby mi mniej oddac), zamiast od pracodawcy?
Robią z Ciebie wała.
Ktoś za Twoją pracę dostanie premię, a Ciebie wypieprzą za brak wyników. Chyba, że umowa jest lipna. Wtedy chodzi o statystyki. Lepszy wynik sprzedażowy na "osobopracownika". Centrala zadowolona, ktoś zgarnia premię.
Ale to znów nie Będziesz Ty.
No chyba, że tam są takie zasady, że "świeżak" na przyuczeniu tyra na starego. bo "młody" nie musi mieć wyników bo dopiero się uczy, a stary musi wyrobić normę.
W każdym razie dymają Cię aż w Pucku słychać.
Rzuć to w p...zdu!
Ktoś za Twoją pracę dostanie premię, a Ciebie wypieprzą za brak wyników. Chyba, że umowa jest lipna. Wtedy chodzi o statystyki. Lepszy wynik sprzedażowy na "osobopracownika". Centrala zadowolona, ktoś zgarnia premię.
Ale to znów nie Będziesz Ty.
No chyba, że tam są takie zasady, że "świeżak" na przyuczeniu tyra na starego. bo "młody" nie musi mieć wyników bo dopiero się uczy, a stary musi wyrobić normę.
W każdym razie dymają Cię aż w Pucku słychać.
Rzuć to w p...zdu!
Pracownik może zlecić swoje obowiązki komuś innemu, być może ma własną działalność gospodarczą, lub jakiś aneks do umowy o którym ty nie wiesz, jeśli nie ma w umowie, że coś musi robić osobiście, może komuś to zlecić za pieniądze, nawet biorąc od kogoś zlecenie, możesz komuś innemu zlecić swoją pracę za połowę stawki, jeśli nie ma tam zapisu, że masz to robić osobiście, tak działają "biura pracy", podpisują umowę zlecenie i sami zlecają innym za grosze. .