Widok
Przebudowa rowerka :)
Witam
Jako że wymieniam powoli stare części w rowerze chciałbym prosic o pomoc.
Obecnie mój rower to:
Rama aluminiowa 60061 rama Reflex
Widelec TopGun SCT 08 75mm ugięcia
Stery Ritchey LP Plus
Przerzutka Shimano LX
Przerzutka Shimano LX
Manetki Shimano ST-EF50-7R EZ-fire plus
Klamki hamulca Tectro SCL-84-A
Hamulce Scott Comp
Oś suportu Shimano LX
Kierownica HL MTB-152 / HI-Ten Uprise 620 mm 20mm Rise
Mostek Scott TDS-C41-8
Sztyca SP-214 / 26.8 mm
Siodło Velo VL-1125
Piasta Shimano LX
Piasta (tył) Shimano LX
Kaseta Shimano LX
Opony Scott MANX 26x2.0 27 TPI
Obręcze już dwuścienne, nie pamiętam firmy :)
Waga ok 13.2 kg
Waga początkowa 14.0 kg
jak widać na razie wymieniłem tylko napęd ..teraz chciałbym zmienić klamomanetki + hamulce, sztyce i siodło.
Sztyca + siodło muszą trochę wytrzymać, ważę blisko setkę :)
Czy możecie coś doradzić hm ? Budżet powiedzmy niższa średnia półka, jak reszta tj. LX.
Nie zmieniam na razie armora, ten jeszcze swoje dostanie :)
Jako że wymieniam powoli stare części w rowerze chciałbym prosic o pomoc.
Obecnie mój rower to:
Rama aluminiowa 60061 rama Reflex
Widelec TopGun SCT 08 75mm ugięcia
Stery Ritchey LP Plus
Przerzutka Shimano LX
Przerzutka Shimano LX
Manetki Shimano ST-EF50-7R EZ-fire plus
Klamki hamulca Tectro SCL-84-A
Hamulce Scott Comp
Oś suportu Shimano LX
Kierownica HL MTB-152 / HI-Ten Uprise 620 mm 20mm Rise
Mostek Scott TDS-C41-8
Sztyca SP-214 / 26.8 mm
Siodło Velo VL-1125
Piasta Shimano LX
Piasta (tył) Shimano LX
Kaseta Shimano LX
Opony Scott MANX 26x2.0 27 TPI
Obręcze już dwuścienne, nie pamiętam firmy :)
Waga ok 13.2 kg
Waga początkowa 14.0 kg
jak widać na razie wymieniłem tylko napęd ..teraz chciałbym zmienić klamomanetki + hamulce, sztyce i siodło.
Sztyca + siodło muszą trochę wytrzymać, ważę blisko setkę :)
Czy możecie coś doradzić hm ? Budżet powiedzmy niższa średnia półka, jak reszta tj. LX.
Nie zmieniam na razie armora, ten jeszcze swoje dostanie :)
no nie wiem co chcesz osiagnac - czy chcesz zaczac nieco powazniej jezdzic i sprobowac swoich sił w sciganiu - to zbijanie wagi na rowerze nic Ci nie da, na bank szybciej nie pojedziesz niz na zwyklym rowerze typu SIS, bez sensu jest inwestowac w sprzet, ktory nie jest sie w stanie wykorzystac... - najpierw zacznij odchudzanie od siebie, a to mozna osiagnac sprzecie typu ACERA (ktory spoko jest - sam na czyms takim jezdzilem i bylo cool:) i zaoszczedzic przez to troche kasy na buty do biegania i pulsometr & L-Karnityne..i rozpoczac cos w rodzaju treningu...zabrzmi to brutalnie, ale masz na oko jakies 20kg nadwagi, i przy normalnym trybie potrzebujesz jakies 3-5miesiecy by to zrzucic.....wiec czy bedziesz mial XTR czy Dore, to w praktyce nie poczujesz z a d n e j roznicy....
chyba, ze poprostu chcesz sie bujec po sciezce rowerowej sopot-brzezno na z*******ym rowerku ?
Bo jesli tak, to proponuje:
http://www.allegro.pl/item359798453_wypasiona_kona_kula_easton_ultra_lite_shimano_xt.html
chyba, ze poprostu chcesz sie bujec po sciezce rowerowej sopot-brzezno na z*******ym rowerku ?
Bo jesli tak, to proponuje:
http://www.allegro.pl/item359798453_wypasiona_kona_kula_easton_ultra_lite_shimano_xt.html
hahahah
no to beka Panowie :)
Jesli schudne do 90 to juz naprawde nie znajde u siebie grama tluszczu :) Jeżdżę często, przynajmniej 3-4 tydzien, sądze że jestem w stanie odczuć różnicę pomiędzy boxowym napędem, a np XT, choć w rajdach MTB nie jestem w pierwsze 20 tce..
Nie każdy musi ważyć 65 Kg :) To naprawdę nie jest maksymalna waga dla rowerzysty ...
A poważnie rower sluzyc ma mi do ostrzejszej jazdy las + dłuższe wypady w większości wtedy po ścieżkach/asfalcie. (powiedzmy Gdynia wladek to srednia trasa dla mnie - 80 KM)
Najbardziej dobita jest juz wlasnie kiera + sztyca siodlo .. Pomozecie wiec cos wybrac :)?
no to beka Panowie :)
Jesli schudne do 90 to juz naprawde nie znajde u siebie grama tluszczu :) Jeżdżę często, przynajmniej 3-4 tydzien, sądze że jestem w stanie odczuć różnicę pomiędzy boxowym napędem, a np XT, choć w rajdach MTB nie jestem w pierwsze 20 tce..
Nie każdy musi ważyć 65 Kg :) To naprawdę nie jest maksymalna waga dla rowerzysty ...
A poważnie rower sluzyc ma mi do ostrzejszej jazdy las + dłuższe wypady w większości wtedy po ścieżkach/asfalcie. (powiedzmy Gdynia wladek to srednia trasa dla mnie - 80 KM)
Najbardziej dobita jest juz wlasnie kiera + sztyca siodlo .. Pomozecie wiec cos wybrac :)?
Sztycą w dobrej cenie i o dobrej wadze jest Accent SP-428, ale nie wiem, czy produkują go w tej średnicy.
Siodło polecam Selle Italia Flite Titanium (Classic), nowe kupisz w promocji za 170, a używane można trafić nawet sporo poniżej stówki. Tytanowe pręty będą bardzo wytrzymałe, a siodło jest lekkie i bardzo wygodne, mimo że twarde. No, chyba że nie lubisz twardych siodeł... Wtedy możesz kupić wersję z żelem, ale to będzie więcej ważyć.
Siodło polecam Selle Italia Flite Titanium (Classic), nowe kupisz w promocji za 170, a używane można trafić nawet sporo poniżej stówki. Tytanowe pręty będą bardzo wytrzymałe, a siodło jest lekkie i bardzo wygodne, mimo że twarde. No, chyba że nie lubisz twardych siodeł... Wtedy możesz kupić wersję z żelem, ale to będzie więcej ważyć.
Mariusz_3city napisał(a):
> hahahah
>
> no to beka Panowie :)
>
> Jesli schudne do 90 to juz naprawde nie znajde u siebie grama
> tluszczu :)
a tam - masę mięśniową też można stracić :)
> A poważnie rower sluzyc ma mi do ostrzejszej jazdy las +
> dłuższe wypady w większości wtedy po ścieżkach/asfalcie.
> (powiedzmy Gdynia wladek to srednia trasa dla mnie - 80 KM)
eeeee coś mi nie gra w twojej specyfikacji :)
masz kasete LX i manetki na 7?
Jesli to jest kaseta LX na 8 biegów to bedzie działało ok jak na 9 to pewnie juz wiesz ze sa to nikompatybilne sytemy. Wtedy zmieniaj manetki na odpowiednie :) Moze byc deore - moze LX.
jak zmienisz manetki to zmien tez klamki - IMO bardzo wygodne sa avidy - moze być tani FR5 albo jakiś droższy. Ergonomia taka sama - ale w drozszych jest regulacja uciagu linki.
Zasadniczo zastanowilbym sie tez jednak tez nad amorem - to on w znaczym stopniu wplywa na odczucia z jazdy. A naprawde przyzwoity amortyzator z tlumieniem daje spora roznice w czasie jazdy. No i zeby byl mocny - przy twojej wadze ma to spore znaczenie.
Kierownica, sztyca, czy mostek to gadzety - jak sie polamia to wymieniaj :)
ale lepiej najpierw zaiwestowac w cos inego.
> hahahah
>
> no to beka Panowie :)
>
> Jesli schudne do 90 to juz naprawde nie znajde u siebie grama
> tluszczu :)
a tam - masę mięśniową też można stracić :)
> A poważnie rower sluzyc ma mi do ostrzejszej jazdy las +
> dłuższe wypady w większości wtedy po ścieżkach/asfalcie.
> (powiedzmy Gdynia wladek to srednia trasa dla mnie - 80 KM)
eeeee coś mi nie gra w twojej specyfikacji :)
masz kasete LX i manetki na 7?
Jesli to jest kaseta LX na 8 biegów to bedzie działało ok jak na 9 to pewnie juz wiesz ze sa to nikompatybilne sytemy. Wtedy zmieniaj manetki na odpowiednie :) Moze byc deore - moze LX.
jak zmienisz manetki to zmien tez klamki - IMO bardzo wygodne sa avidy - moze być tani FR5 albo jakiś droższy. Ergonomia taka sama - ale w drozszych jest regulacja uciagu linki.
Zasadniczo zastanowilbym sie tez jednak tez nad amorem - to on w znaczym stopniu wplywa na odczucia z jazdy. A naprawde przyzwoity amortyzator z tlumieniem daje spora roznice w czasie jazdy. No i zeby byl mocny - przy twojej wadze ma to spore znaczenie.
Kierownica, sztyca, czy mostek to gadzety - jak sie polamia to wymieniaj :)
ale lepiej najpierw zaiwestowac w cos inego.