Widok
Przed złożeniem wniosku przygotuj kasę na łapówkę
Z ta instytucją (Agencja Rozwuju Pomorza) miałem kontakt i przeżyłem szok!!! Po pierwszych kontaktach z ARP zadzwonił do mnie pracownik tej instytucji z propozycja spotkania i pomocy w napisaniu grantu (pomyślałem jaka fajna instytucja jeszcze chca pomagać! Ba nawet spotkać chciał sie u mnie w domu) . Okazało się, że byłem 2 razy głupi. Po pierwsze przystałem na spotkanie gdzie dowiedziałem się, że jak się zgodzę to 10 % odpalam Panu z ARP 3% przed i 7% po otrzymaniu grantu. Więc Panu podziękowałem na co odpowiedział mi "no to życzę powodzenia". No i uwalili mnie na bzdurze formalnej... Teraz wiem, że w Agencji Rozwoju Pomorza bez płacenia ani rusz...
Moja ocena
Agencja Rozwoju Pomorza
kategoria: Dotacje unijne
obsługa: 1
jakość usług: 1
skuteczność: 1
przystępność cen: 1
ocena ogólna: 1
1.0
* maksymalna ocena 6
Zastanawia mnie Twoja wypowiedz. Jeśli to prawda to powinieneś zgłosić to do odpowiednich organów. Jeśli omnie chodzi to problem tego funduszu polega na tym, że innowacja jest szukana na siłe połowa "innowacyjnych" spółek w portfelu ARP to pomyłka skazana na porażke. No chyba, że "kreatywnie" przedstawi sie prognozy finansowe i wyśle spółke na newconnect aby zasiliła rzesze wydmuszek i widm a ARP w tym czasie wyjdzie sobie z inwestycji z zyskiem.