Widok

Przedszkole Akademia Skrzata godne polecenia?

chciałabym zapisać 2,5 letnia córeczkę być może to tego żłobka ale mam wątpliwości ogólnie co do takich instytucji. Czy tam pracują naprawdę panie z zamiłowaniem do dzieci? chciałabym oddać dziecko pod dobrą a przede wszystkim troskliwą i opiekę. Słyszałam wiele nieciekawych przypadków o metodach przedszkolanek. np. że specjalnie otwierają okna w niektórych pomieszczeniach aby dzieci się poprzeziębiały wtedy one mają mniej dzieci do opieki i takie różne, na niegrzeczne dzieci itd.. obawiam się oddać dziecko w nieznajome ręce ale słyszałam pochlebne opinie o tym przedszkolu, czy ktoś wie coś przydatnego na temat tego przedszkola?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,
jestem bylą opiekunką z AS. Drodzy rodzice opiszę wam jak to wygląda wszystko od zaplecza.
Piszecie, że ciągle zmieniają się opiekunki, a czy ktoś z was zastanowił się dlaczego ??
Odeszłam bo pracuje się tam bez umowy, na czarno!!!! P.Monika obiecuje zlote góry na rozmowie kwalifikacyjnej, a potem zwodzi człowieka.
Stawka dla opiekunek 6-7zl na godzine PORAŻKA!!!!! O dniu wolnym, czy opiece na dziecko można tam zapomnieć. Choroba nie zwalnia z przyjścia do pracy!!!!! Nie szanuję sie tam pracownika!!!!!
Chyba nikt z Państwa nie chciałby pracować w takich warunkach.
Czytam tak Panstwa opinie odnośnie P. Izy, o jej wypaleniu. Jak może być wypalony opiekun, który oficjalnie mówi, że nie lubi dzieci?
Jak pracowałam to rzadko wchodziła ona do sali, głownie siedziała w biurze, albo grała lub rozmiawiła przez telefon. To pozorantka, która odgrywa rolę wspaniałej i opiekuńczej "PANI DYREKTOR".
Bawi mnie to jak rodzice, jej bronią. Jak dla mnie to jest osoba, która nie powinna nigdy pracować z dziećmi.
Żeby tylko ktoś nie pomyślał, że się mszcze, poprostu żal mi Pańśtwa i dziewcząt, które tam pracują bo to fajne babki i dzieki nim to wszystko jeszcze funkcjonuje ( o ile jeszcze tam pracują).
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widzę, że wielu rodziców przeniosło swoje dziecko. My również tak postąpiliśmy. Ta wypowiedź jest dla wszystkich, którzy się wahają. Cieszę się,że moje dziecko chodzi gdzie indziej. Zaczynałam się naprawdę martwić. Dziecko stawało się coraz bardziej lękliwe, budziło się w nocy bardzo często, nie chciało bawić się z innymi. Uciekało też przed dorosłymi. Gdy wchodziłam do żłobka od razu widziałam, że moje dziecko się stresuje. Gdy chciałam zostawiać je w żłobku codziennie płakało, to trwało rok. Powtarzałam sobie, że to normalne, że maluch po prostu nie chce się rozstać z mamą.

Przeniosłam w końcu dziecko do innego żłobka. Od września nastąpiła olbrzymia zmiana. Dziecko jest uśmiechnięte, chętnie biegnie do opiekunek (nawet mi się nie śniło , że tak się otworzy przed obcymi). Jest jeszcze trochę pracy i nigdzie nie jest idealnie, ale nie żałuję przeniesienia. W nowej placówce jest zdecydowanie więcej dzieci niż w AS, ale to nie szkodzi. Widzę, że dba się tam o dzieci i uczą się nowych rzeczy :)

Odradzam AS. Mam wrażenie, że zaniedbuje się tam młodsze dzieci. Te, które nic nie mogą powtórzyć rodzicom.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6
ok ok zaufanie to jedno, ale w każdym powinien być podgląd on line nie u pani szefowej która może zrobić z tym co chce ;)
Nie chodzi o AS ale o każdą placówkę w której sa nasze dzieci, to także ochrona dla pań/panów którzy są fałszywie oskarżani o znecanie sie nad dzieckiem czy molestowanie.
W szkołach tym bardziej, bo coraz wiecej uczniów robi sobie folwark z lekcji...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie "robią co chcą a ja pracuje" tylko moja praca jest na tyle odpowiedzialna że nie mam czasu siedzieć na internecie i lustrować panie opiekunki. Ja po prostu nie mam zastrzeżeń co do poświęcenia pań i opieki nad moim dzieckiem i póki co ze spokojem sumienia oddaję córkę codziennie do AS. W zupełności wystarcza mi fakt że mogę w każdej chwili wejść niepostrzeżona mając kod do bramki i panie nigdy nie dały się zaskoczyć moją obecnością pomimo że zdarza mi się przychodzić czasami dużo wcześniej po dziecko nie uprzedzając tego faktu. P.S. Moje dziecko jest dla mnie najcenniejszym SKARBEM
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15
Może brak zaufania bierze się stąd, że coraz więcej sytuacji niepokoi rodziców w tym przedszkolu...Super jak ma Pani takie podejście oddaje dziecko niech robią z nim co chcą a ja "PRACUJE"... Kontrola powinna być bo to są Nasze dzieci, które są dla Nas najcenniejsze!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jasne i w klasach w podstawówce i w gimnazjach i w liceach wszędzie muszą być kamery kontrola 24h. Może lepiej zwolnić się z pracy i zająć się samemu dzieckiem? Skąd ten brak zaufania do ludzi?!?! Jestem mamą dziewczynki ktora jest w AS Od ponad roku i nigdy nie przyszło by mi do głowy żeby siedzieć przed kompem i obserwować co robią z moim dzieckiem- bo jak córka jest w przedszkolu to ja PRACUJĘ! I nie mam czasu na bawienie się w Wielkiego Brata. Ciekawe czy ci wszyscy "mądrzy" rodzice też chcieliby być obserwowani non stop przez pracodawców a moze powinni to by się do roboty wzięli. Kamery w AS skrzata są, pani Monika ma podgląd u siebie w gabinecie i przypuszczam że gdyby ktoś miał zarzuty do opieki jakiś wypadek itp to byłoby to udostępnione.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16
http://www.przedszkolealfabet.pl znalazłam przez przypadek punkt przedszkolny Alfabet. Punkt posiada kamery i inne nowinki . nasze dziecko już jest tam wpisane na listę. obiekt jest super przystosowany no i kadra bardzo wiarygodna. Widać że właściciele nie oszczędzali na bezpieczeństwie dzieci.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Każde przedszkole/ żłobek powinno być zaopatrzone obowiązkowo w kamery "online" że rodzić za pomocą internetu może obejrzeć i usłyszeć co sie dzieje z jego dzieckiem. Takie rozwiązania gwarantują bezpieczeństwo dzieci jak i opiekunek którym czasami zarzuca się nie prawdę. Zatem każdy szanujący się dryrektor powinien to zrobić, nie oszczędzać na dzieciach bo za to bierze pieniądze.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7
Witam, ja również zabrałam z tego żłobka moje dziecko. I uważam, że była to bardzo słuszna decyzja! Moje dziecko po uczeszczaniu do tego żlobka ma jakis uraz... Niechce sie bawic z innymi dziecmi a na pytanie "czemu nie chcesz sie bawić z dziećmi" odpowiada "nie lubię dzieci"... Do żłobka nie chodzi prawie 6 mc i na pytanie jedziemy do przedszkola mowi NIE !!! Nie ma żadnego podziały na maluszki i starszaki...Takie samo mam zdanie na temat Pani Oliwii i Beaty były naprawde przesympatyczne i usmiechniete opiekunku... Rotacja opiekunów jest jakas masakryczna...Nikt nie informuje ze jakas Pani nie pracuje...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7
w razie pytań i wątpliwości proszę o kontakt mailowy:
patley03006@tlen.pl
Pozdrawiam Patrycja
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
NINA nic dodac nic ujac tak jak piszesz bylo zawsze, dlatego tez moje dziecko juz tam wiecej nie pojdzie, dzieci nawet nie maja organizowanych zadnych zajec rozwijajacych niczego sie nie ucza. Jednym slowem porazka.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jestem mama malej dziewczynki, ktora uczeszcza do tej placowki od kilku miesiecy. Wciaz niestety mam mieszane uczucia co do pan tam pracujacych. Moje dziecko przyzwyczailo sie np. Do pani Patrycji, po czym dowiedzielismy sie, ze ta pani juz tam nie pracuje. Zostala, po raz kolejny zreszta, wymieniona cala ekipa pan. W tej chwili, jak przychodze po moje dziecko, to widze dzieci, ktore maja brudne buzie i rece, nie wycierane nosy, zaplamione ubrania, rozlane jedzenie na podlodze I zastanawiam sie co dalej. Mam wrazenie, ze obecna ekipa kompletnie sobie nie radzi. Nie wiem tez czy pani dyrektor chociaz czasami sprawdza, co tam sie dzieje. Brudne dziecko w przedszkolu to naprawde kiepska wizytowka.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kinia a czemu odradzasz? Twój komentarz nic konkretnego nie wnosi
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
W 100% odradzam.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8
Kazdy może mieć własną opinię na temat wychowawczyń. Wymienione zostały wszystkie poza Panią Oliwią. Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami, że negatywne opinie mogą wypisywać byli pracownicy natomiast same pozytywne mogą pisać pracownicy placówki;właścicielka i zastępca dyrektora. Po to istnieje te forum, aby swoją opinię napisać na temat Akademii Skrzata. Ja osobiście będę trzymać się mojej kwestii i mojej pozytywnej opinii na temat byłych pracowników, poproszę o kontakt do powyższych ,,mam,, chociażby e-mail. Znam osobiście niektóre mamy i ich dzieci, może Panie napiszą o jakiej córeczce Pani pisała? Można przecież napisać Imię córki, która była czesana przez Panią Beatę i arogancki ton Pani Justyny.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
W 100% zgadzam się z osobą Hamlet. Te negatywne ataki wyglądają jak zemsta byłych pracowników. Może właścicielka i Pani dyrektor powinny puścić po placowkach w Trojmiescie informacje jak zachowuja sie byli pracownicy. Mysle ze nie znalazlyby pracy w zadnej innej placowce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 24
Mam dosyć odmienne zdanie co do Pań wymienionych powyżej. Moje dziecko uczęszcza do Akademii od dwóch lat. Znam te wymienione Panie i uważam, że zmiana na inną ekipę jest słuszna. Pani Justyna to arogancka, pyskata i mocno znerwicowana panienka. Pani Beata oprócz ładnych fryzur które robiła mojej córce to niewiele wniosła w rozwój mojego dziecka. Natomiast na temat Pani Patrycji nie będę się wypowiadać - dobrze że jej nie ma. Pani Marta chyba nie nadawala się do pracy z dziećmi bo spotkalam ją pracującą w cukierni. Ufam placówce w której jest moja córka i wiem, że chcą dla dzieci jak najlepiej. Jak w każdym takim miejscu są plusy i minusy natomiast plusy przeważają. Największym dowodem na jakość tego miejsca jest to że dzieci dochodzą.
Pozdrawiam wszystkich zawistnych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20
W AKADEMI SKRZATA ciągle zmieniają się opiekunki, to jest nie do przyjęcia !!! Poprzednie Panie były przesympatyczne. Pani Beata, Justyna, Patrycja, Oliwia , Marta byly rewelacyjne. Biła od nich radość, zadowolenie a uśmiech z twarzy nie znikał. Nie wiem co tam się dzieje w tej placówce. Ostatnio przyszłam niespodziewanie po dziecko do przedszkola w trkacie rozdawania obiadu, dzieci płaczą Panie nie wiedzą co mają robić stoją bezczynnie, a porcje dzieci? TRAGEDIA. PRZYCINANE!!! płacimy 10 zl za wyzywienie a moje dziecko wraca głodne, od każdej z Pan dowiaduje się czego innego na temat dziecka , Cieszę się że moje dziecko poszlo do innej placówki, jestem bardzo zadowolona... chcialam poruszyć kwestię kamer, RODZICE POPROSCIE KIEDYS o WGLAD CALEGO DNIA W AKADEMI , obyscie sie nie rozczarowali odpowiedzią bo mi odmowiono wymowka,... Pani Iza może i zadowolona i uśmiechnięta, ale dla mnie nie jest szczerą osobą.... Nie raz uslyszalam sprzeczne informacje, od Pani Izy i opiekunki od grupy dziecka...
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak sobie czytam Państwa opinie i uważam ze trzeba obserwować prace pań z którymi dziecko przebywa i jeśli zauważycie lęk nienaturalny, obgryzanie paznokci u dziecka to sygnał do rozmowy a jeśli usłyszycie od dyrekcji nie ma kamer ani dowodów na to co Wasze dziecko mówi to zabierzcie je ... Ja mam dziecko 4 lat i chodziło na Śmidowicza skarżyło się na jedna z pań która była złośliwa, straszyła !!! Nie będę Państwu pisać szczegółów bo włos na głowie się jeży. Moje dziecko chodzi już do innego przedszkola i uważam ze decyzja o przeniesieniu była słuszna. Jestem spokojna bo widzę uśmiech na jego twarzy:)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jednego dnia są wypaleni, a drugiego nie...
Rodzice reagują więc opiekunowie muszą się zmieniać.

ps. to jest fajne miejsce
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15
do góry