Widok
Przedszkole Akademia Skrzata godne polecenia?
chciałabym zapisać 2,5 letnia córeczkę być może to tego żłobka ale mam wątpliwości ogólnie co do takich instytucji. Czy tam pracują naprawdę panie z zamiłowaniem do dzieci? chciałabym oddać dziecko pod dobrą a przede wszystkim troskliwą i opiekę. Słyszałam wiele nieciekawych przypadków o metodach przedszkolanek. np. że specjalnie otwierają okna w niektórych pomieszczeniach aby dzieci się poprzeziębiały wtedy one mają mniej dzieci do opieki i takie różne, na niegrzeczne dzieci itd.. obawiam się oddać dziecko w nieznajome ręce ale słyszałam pochlebne opinie o tym przedszkolu, czy ktoś wie coś przydatnego na temat tego przedszkola?
moje dziecko chodzi to tego żłobka ale nie mogę nic na ten temat powiedzieć, ogólnie jestem pełna obaw, czy panie które tam pracują są dobre dla dzieci, czy dzieci faktycznie jedzą posiłki i czy czas który tam spedzają jest atrakcyjnie zorganizowany...nie chcę żeby moje dziecko non stop się tylko bawiło, mam nadzieję że oddałam dziecko w dobre ręce a jeśli nie to po prostu je stamtąd zabiorę. Najlepiej niech Pani idzie tam na cały dzień i zobaczy jak to tam wygląda. Ja tak nie zrobiłam i żałuję, bo teraz mogę się tylko domyślać
moje dziecko chodziło do Akademi przez 5 miesiecy i przez ten okres czsu nauczyło się 1 piosenki. Panie miały pretensje ze 2,5 letnie dziecko samo sie nie ubiera mam namyśli okres zimowy kiedy trzeba wychodząc na dwór ubrać czpkę kozaki itp
Ogród o którym Panie tak dużo piszą że jest duży i posiada własny plac zabaw też nie do konca jest prawdą owszem ogród jest ,ale mały a na plac zabaw składa sie jesdna piaskownica 150x150 hustawka bez oparcia i plastikowa mała ślizgawka.
Jest także bardzo duża rotacja pań pzredszkolane
Takich negatywnych przykładów mogła bym jeszcze sporo wymienić
jednak jednym słowem NIE polecam Akademi Skrzata
Ogród o którym Panie tak dużo piszą że jest duży i posiada własny plac zabaw też nie do konca jest prawdą owszem ogród jest ,ale mały a na plac zabaw składa sie jesdna piaskownica 150x150 hustawka bez oparcia i plastikowa mała ślizgawka.
Jest także bardzo duża rotacja pań pzredszkolane
Takich negatywnych przykładów mogła bym jeszcze sporo wymienić
jednak jednym słowem NIE polecam Akademi Skrzata
Nie zgadzam się z moją przedmówczynią, a może raczej mam odmiennie zdanie na temat tego przedszkola. Być może takie opinie piszą rodzice "po złości" albo konkurencja, ponieważ moje dziecko uczęszcza do Akademii prawie rok i jestem bardzo zadowolona. Mój syn jest w grupie starszej - dzieci mają swoje książeczki, zajęcia edukacyjne, malują, kleją, lepią z plasteliny. Być może Pani dziecko było w grupie maluchów - nic więc dziwnego, że nauczyło się tylko jednej piosenki. "Rotacja" pań była na początku, teraz od kilku miesięcy na stałe są 4 panie, a Pani Iza jest od samego początku!!! Kwestia ogrodu...nie jest ogromny, ale przynajmniej jest! Jest trawa, dwie huśtawki, ślizgawka, piaskownica, traktorek i inne jeździdła. Co więcej nie wiem dlaczego Pani nie napisała, że obecnie w ogrodzie trwa remont i prace modernizacyjne...
Widzi pani każde dziecko rozwija sie inaczej ,ale po Pani wypowiedziach widąć,że jest Pani ''inteligentna'' osobą i takie informacje posiada. Moje dziecko miało dokładnie 2,3 misiąca kiedy tam trafiło i rzeczywiscie nie ptrafiło sie ubrać samodzielnie tzn spodnie ,bluza , swetr kozaki czpka szalik rekawiczki no i oczywiscie kurtka wmojej wypowiedzi opisywałam moment kiedy dzieci wychodziły na dwór jezeli Pani dziecko w tym wieku to potrafiło to gratuluje.
Sądze także że opiekunki które tam pracują powinny dziecią pomagać chodzby dziecko miało 4 lata i np nie potrafiło zapiąć kurtki.
Jeśli chodzi o ogródek moze rzeczywiscie coś się zmieniło ten ogródek który pamiętam składał sie z tych zabawek które opisywałam mimo że na stronie internetowej były zupełnie inne informacje.
Jeśli chodzi o Pania Izę rzeczywiście jest od początku i jest to bardzo ciepła i sympatyczna osoba o innych Pania się nie wypowiadam ponieważ pewnie znowu się zmieniły.
Zapewniam także że nie jestem z konkurencji jestem zwykłą mamą która dba o dobro swojego dziecka.
Akademi Skrzata nadal NIE polecam
Sądze także że opiekunki które tam pracują powinny dziecią pomagać chodzby dziecko miało 4 lata i np nie potrafiło zapiąć kurtki.
Jeśli chodzi o ogródek moze rzeczywiscie coś się zmieniło ten ogródek który pamiętam składał sie z tych zabawek które opisywałam mimo że na stronie internetowej były zupełnie inne informacje.
Jeśli chodzi o Pania Izę rzeczywiście jest od początku i jest to bardzo ciepła i sympatyczna osoba o innych Pania się nie wypowiadam ponieważ pewnie znowu się zmieniły.
Zapewniam także że nie jestem z konkurencji jestem zwykłą mamą która dba o dobro swojego dziecka.
Akademi Skrzata nadal NIE polecam
Jeżeli chodzi o ubieranie się dzieci, to mój synek ma rok i 9 miesięcy i sam się ubiera, zapina kurteczkę oraz wkłada buciki (sztywne, wysokie i na rzep). Dzieciaczek, który ma 2,5 roku jest już dużym dzieckiem i powinien już samodzielnie jeść, wołać i robić z drobną pomocą siusiu na nocnik oraz umieć ubrać się i rozebrać....
ja od kilku dni również się waham. Moje dziecko pewnie nie spełnia tych wszystkich wymagań ale jakoś sobie radzi. Nie płacze idąc do żłobka,nauczyło się kilku czynności, wyciszyło się.
Moje wątpliwości budzi praca z małymi dziećmi - zakres zajęć i zabaw, bo również mam wrażenie że dzieci są trochę samopas, szczególnie te większe w grupie maluchów. Aktualnie doszło bardzo dużo dzieci poniżej roku i rozumiem ze bardzo absorbują panie ale są jeszcze inne dzieci.
Ponadto przypadkiem spotkałam sąsiadów Akademii i bardzo negatywnie wypowiadają się na temat Żłobko/Przedszkola. Twierdzą że opiekana na placu zabaw życzy sobie wiele do życzenia, ze Pani (nie wiem która) ciągle rozmawia przez telefon, że ponoć były interwencje sąsiadów.
Na prawdę nie wiem co robi.......
Moje wątpliwości budzi praca z małymi dziećmi - zakres zajęć i zabaw, bo również mam wrażenie że dzieci są trochę samopas, szczególnie te większe w grupie maluchów. Aktualnie doszło bardzo dużo dzieci poniżej roku i rozumiem ze bardzo absorbują panie ale są jeszcze inne dzieci.
Ponadto przypadkiem spotkałam sąsiadów Akademii i bardzo negatywnie wypowiadają się na temat Żłobko/Przedszkola. Twierdzą że opiekana na placu zabaw życzy sobie wiele do życzenia, ze Pani (nie wiem która) ciągle rozmawia przez telefon, że ponoć były interwencje sąsiadów.
Na prawdę nie wiem co robi.......
ja mieszkam niedaaleko tego przedszkola sama pracuje w przedszkolu samorzadowym i wiem slysze ze dzieci w akademi ciagle placza ale naprawde nie bylo chyba dnia zeby ktores dziecko nie plakalo przedszkolanka tylko telefon w reku i smsy i nic koszmar dzwonilam do nich zeby zwrocic uwage ale niestety poprawy nie widac
Moje dziecko uczeszcza do Akademii, z tego co sie dowiedzialam sa tworzone nowe grupy dla dzieci, maja byc podobno maluchy, sredniaki i starszaki co rozwiazuje problem zajęc dla starszych maluchow. Rozmawiajac z Paniami i Pania Dyrektor wiem ze dzieci maja zabawy w sali, czytanie ksiazeczek i rozne zabawy plastyczne. Wedlug mnie Akademia sie rozwija i dostosowuje do sytuacji skoro tworzy dodatkowe grupy dla dzieci. Najwidoczniej chce aby dzieci sie rozwijaly a nie cofaly w rozwoju.
Dla mnie duzym komfortem psychicznym jest to że moge w kazdej chwili zadzwonić do Pani Dyrektor lub Pani Izy, ktora jest z-ca dyrektora ds kontaktow z rodzicami i dowiedziec sie czy z moim dzieckiem wszystko w porzadku. Uwazam, ze w porownaniu do panstowego przedszkola tu jest ten luksus że kontakt z nauczycielem jest natychmiastowy.
Dla mnie duzym komfortem psychicznym jest to że moge w kazdej chwili zadzwonić do Pani Dyrektor lub Pani Izy, ktora jest z-ca dyrektora ds kontaktow z rodzicami i dowiedziec sie czy z moim dzieckiem wszystko w porzadku. Uwazam, ze w porownaniu do panstowego przedszkola tu jest ten luksus że kontakt z nauczycielem jest natychmiastowy.
Jesli pani pracuje to jak mozna ciagle slyszec ze dzieci w Akademii ciagle placza??? Podejrzewam ze w kazdym przedszkolu lub zlobku dzieci placza z jakiegos powodu, proponuje skupic sie na swoim miejscu pracy, bo mysle ze tam by sie znalazla nie jedna rzecz do ktorej mozna sie przyczepic. Jestem jednym z rodzicow i moja corka zrobila duzy postep jesli chodzi o zajecia w akademii, bardzo sie usamodzielnila i jest zadowolona ze sama sobie radzi, panie przedszkolanki bardzo dbaja o dzieci w Akademii, nie jest to przechowalnia jak wiekszosc miejsc, dzieci maja tam duzo zajec i sa zadowolone. Polecam Akademie w 100%
moje dziecko rowniez uczeszcza do złobka, nigdy nie widzialam, zeby Pani tam pracujace nie zajmowaly sie dziecmi, tylko np smsowaly! to prawda, czasami dzieci placza, ale skoro sa tacy ludzie, ktorym to przeszkadza, widocznie ich dziecko nigdy nie plakalo, tylko albo spalo, albo sie bawilo. a co w sytuacji, kiedy ciezko jest dziecku rozstac sie z rodzicem? albo z wyzynajacymi sie zabkami? moje dziecko jest na etapie wyzynania sie kolejnego zabka i placze caly czas czy to tez oznacza, ze jestem zla matka? kiedy dziecko w przedszkolu dostalo z tego powodu goraczki, Panie potrafily sie nim zajac i uspokoic, a takze wykonaly do mnie telefon aby poinformowac o stanie zdrowia dziecka. z czystym sercem polecam Akademie Skrzata wszystkim wahajacym sie rodzicom
Nie wiem jak mozna slyszec placz dzieci bedac w swoim zakladzie pracy? Moje dziecko chodzi do Akademii Skrzata i jest w grupie starszakow ktora prowadzi Pani Iza. To bardzo ciepla i mila osoba a w dodatku bardzo dobry nayczyciel. Nauczyla moje dziecko literek, cyferek i liczenia . Moje dziecko uczy sie wielu rzeczy i zycia w grupie. Pani Iza obdarza wszystkie dzieci ogromnym cieplem i zyczliwoscia. Zawsze gdy dzwonie odbiera i chcialabym aby tak pozostalo bo dla mnie kontakt z wychowawca mojego dziecka jest bardzo wazny. Pani Oliwia i pozostale Panie to tez bardzo sympatyczne i zaangazowane w swoja prace osoby. Moim jedynym zastrzezeniem jest Pani Monika - Dyrektor Akademii. To osoba bardzo chlodna, stanowcza z postawa typu wiem najlepiej i zawsze mam racje. Natomiast w sprawach finansowych i formalnych mozna z nia dojsc do kompromisu.
Moje dziecko w Akademii jest szczesliwe i bezpieczne. Najwiekszym dowodem jest to ze pyta w weekend o Pania Ize i przedszkole.
POLECAM AKADEMIE WSZYSTKIM.
Moje dziecko w Akademii jest szczesliwe i bezpieczne. Najwiekszym dowodem jest to ze pyta w weekend o Pania Ize i przedszkole.
POLECAM AKADEMIE WSZYSTKIM.