Widok

Przedszkole Novello - proszę o opinie.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
proszę o opinie na temat przedszkola w Novello :) ceny, liczebność grup, atrakcje dla dzieci, zastanawiam się gdzie wysłać dziecko....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam poszukać opinii, było bardzo dużo wątków nt tego przedszkola na forum. Ja ze swojej strony odradzam, syn uczęszczał do niego, co prawda było to 2 lata temu. Rotacja kadry i dyrektorów była ogromna, zmiany nauczycieli i pomocy nauczyciela bez uprzedzenia i jakiejkolwiek informacji były nagminne. Trudno było otrzymać jakiekolwiek informacje, zdarzaly się zle naliczone opłaty i upomnienia o rzekomo nieopłacone czesne. Na akademiach pojawiały się znane osobistości, odnosiło się wrażenie że wizerunek placówki i promocja pani prezesowej są najważniejsze.Trzeba przyznać jednak że panie nauczycielki były bardzo fajne.
Drugiego dziecka tam nie posłałam, sądzę że w Baninie są inne, wspaniałe miejsca do opieki nad dziećmi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
od września 2015 3/4 dzieci zostało przeniesionych do innych przedszkoli m.in "Tęczowa Przygoda" które z czystym sumieniem polecam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
~banik mam te same odczucia. Córa chodziła było wszystko ładnie pięknie - do czasu. Też miałam problem ze źle naliczonymi opłatami, mejlologią wyjaśnień (bo oczywiście nie dało rady porozmawiać). Do tej pory nie otrzymałam zwrotu za wyżywienie pomimo wypowiedzenia w odpowiednim czasie.

Kiedyś chwaliłam to przedszkole bo była super kadra, kadra odeszła a wraz z nią dzieci do pobliskich przedszkoli. My wybraliśmy Bocianowo w Żukowie. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Cenowo korzystniej, a i atrakcji i sposób "nauczania", edukacji oraz zabaw z dziećmi REWELACJA. Jeśli poruszasz się samochodem - warto podjechać do Żukowa
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje dziecko rowniez chodziły do Novello. Na poczatku bylo ok ale od pazdziernika 2014 z miesiaca na miesiac coraz gorzej pod kazdym wzgledem. Jedynym mocnym punktem tego przedszkola byly Panie, ktore zreszta odeszly z koncem roku szkolnego 2014/2015. Dzieci rowniez w wiekszości zmienily przedszkole na inne. Z prawie 20 osobowej grupy trzylatkow w przedszkolu zostala chyba czworka dzieci. Liczby mowia same za siebie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
To fakt,dzieci jest mało,ale Panie są świetne, oddane i zaangażowane. Moje dziecko chodzi bardzo chętnie i jest uśmiechnięte. Z mqłej grupy tez płyną pewne korzyści,indywidualne podejście,szybciej siecdzieci uczą. Ja widzę duże postępy,radość z tworzenia i chęć do kolejnych nowych działań u mojego szkraba. Z czystym sumieniem polecam,a bynajmniej podejdź i przekonaj się osobiście.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Powiedzcie proszę, czy cena za pakiet 10 h za 890 zł/m-c + 9zł na wyżywienie dziennie jest normalną ceną? Siostra oddaje dziecko do żłobka w Kiełpinie za 520 zł/mc + 6 zł na wyżywienie za cały dzień pobytu. W Bocianowie jest podaj 640 zł/mc. Skąd taka wywindowana cena??

taka cena w novello??

dziewczyny jest wg jeszcze szansa zapisać dziecko do przedszkola na 2017 rok? wszystkie przedszkola w baninie obdzwoniłam brak miejsc, pomijam novello
gdzie jeszcze mogę podzwonić? nie jestem z trójmiasta wiec sie nie orientuje za bardzo.
polećcie coś kochane

Dziecko w jakim wieku?

spróbuj w Bocianowie :) koszt przedszkola 290zł plus jedzenie, żłobka chyba 680 już z jedzeniem :) Bardzo polecam mam tam dziecko

Bocianowo 500zl z jedzeniem i rytmiką +dodatkowy koszt zajęć np angielski, logopedia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zlobek 880zl. To drogo.

650 zl jest w niezapominajce za 10 godz i jedzenie!

Za żłobek ?

Odpowiedź mailowa z biura "niezapominajki" sprzed miesiąca:
"W Pani przypadku to pakiet 10 h. Czesne wynosi 890 zł za miesiąc i 9 zł wyżywienie dziennie. Wpisowe to koszt 190 zł. "

matko święta ale sobie liczą.... 1070 zł mies w zaleznosci od dni... ech. Jak córka tam chodziła płaciłam max 750 z wyżywieniem za złobek również przy 10h.

Nie ma co mówić. Ceny na miarę naszych zarobków...

szkoda że ceny nie są porównywalne z opieką... zwierzęcia bym tam nie oddała do opieki...

Novello to syf oszczędzanie na wszystkim najtańsze produkty a cena jak za mariot
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę napisać w jakim wieku jest dziecko to szybciej coś pani doradzimy ;)

Polecam Maluszkowo na Złotej w Baninie. Jedyne przedszkole do którego chciało uczęszczać moje dziecko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry