Widok

Przedszkole W BANINIE

Ostatnie dni rekrutacji do niepublicznego przedszkola w Baninie. Wnioski można składać w Szkole Podstawowej w Baninie do 31 marca!
szczegóły na stronie szkoły: spbanino.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre wieści
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakiego przedszkola?

chodzi o Niepubliczne Przedszkole które teraz jest w Szkole Podstawowej w Baninie. Szczegóły rekrutacji tutaj: http://www.spbanino.098.pl/strona/images/rekrutacja_2017/regulamin_rekrutacji_do_szkoly_podstawowej_2017_18.pdf
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zawsze to alternatywa dla płatnych przedszkoli w Baninie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rekrutacja obejmuje tylko dzieci rocznikowo 5 i 6 letnie, dla młodszych nie ma miejsca w szkole

Rekrutacja dla młodszych (3-4 lata) jest tak samo (wnioski zbierane w szkole) - i prawdopodobnie w szkole nie będzie tej grupy. Natomiast zgodnie z przepisami Burmistrz będzie musiał wyznaczyć placówkę dla tych dzieci.

Potwierdzam, dzwoniłam do szkoły i do Urzędu Gminy. Ba, nawet sie dowiedziałam ze burmistrz może wyznaczyc nawet nowe miejsce w przedszkolu niepublicznym! (I na tych samych warunkach co publiczne!).

nic nie musi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Musi... radzę zapoznać się z ustawą (Dz.U. 2013 poz. 827, Art 1, 4b).
Poniżej dany wycinek:
"4b. Jeżeli liczba dzieci, którym gmina ma obowiązek zapewnić możliwość korzystania z wychowania przedszkolnego, zamieszkałych na obszarze danej gminy, zgłoszonych podczas rekrutacji do publicznego przedszkola, publicznej innej formy wychowania przedszkolnego, niepublicznego przedszkola, o którym mowa w art. 90 ust. 1b, lub niepublicznej innej formy wychowania przedszkolnego, o której mowa w art. 90 ust. 1c, przewyższy liczbę miejsc w tym przedszkolu lub tej innej formie wychowania przedszkolnego, dyrektor przed-szkola, a w przypadku innej formy wychowania przedszkolnego prowadzonej przez gminę także dyrektor szkoły, informuje o nieprzyjęciu dziecka do przedszkola lub innej formy wychowania przedszkolnego wójta (burmistrza, prezydenta miasta). W tym przypadku wójt (burmistrz, prezydent miasta) jest obowiązany pisemnie wskazać rodzicom inne publiczne przedszkole albo publiczną inną formę wychowania przedszkolnego, albo niepubliczne przedszkole, o którym mowa w art. 90 ust. 1b, albo niepubliczną inną formę wychowania przed-szkolnego, o której mowa w art. 90 ust. 1c, które mogą przyjąć dziecko."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest niepubliczne przedszkole.

:) Tak, "To nie jest niepubliczne przedszkole." czyli Przedszkole Publiczne.

chyba warto napomknąć że działa w systemie zmianowym, 7:30-13 i 13-18.

Tak lecz jest świetlica dostępna.
Super, ja składam papiery - mam nadzieję że zdążę.

dzis przejechalam przedszkola i listy rezerwowych to jakies porazki. ja nwm jak dziecko poslac do przedszkola w baninie

Jednym zdaniem otwarcie własnego przedszkola w baninie to niezły biznes ☺

Mam ten sam problem nie mam gdzie posłać dzieci :(

Są wolne w maluszkowi i Przedszkolandii bo to drugie nowe jest . Kolejne się buduje na przennej

ktoś ma jakiś kontakt do tego na pszennej? albo nazwa , jakiekolwiek info?

Ono chyba jeszcze nie powstało....

http://m.krs-online.com.pl/akap-sp-z-o-o-spolka-komandytowa-krs-10174542.html

Na tablicy informacyjnej jest, że inwestor to AKAP

Inne tematy z forum Banino

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

do góry