Widok

Przedszkole przy Azaliowej - parking

Zaczęło wykop przy szkole czyli jeżeli to będzie przedszkole to będzie więcej parkujacych samochodów! !! Parking jest koniecznie potrzebny i proszę mi nie mówić że rodzice będą piechotą przyprowadzać swoje pociechy bo w to nie uwierzę; )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jest tablica informacyjna no i ci co tam się kręcą to mówią
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A skąd wiadomo że obok szkoły ma być przedszkole?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie park będzie za parkingiem. tam jest full miejsca. i ja również mieszkam bardzo blisko szkoły i bardzo przeszkadza mi ten sztuczny ruch samochodowy na naszej dzielnicy, który zrobił się de facto po wybudowaniu szkoły. i po raz kolejny pytam się jaki 'architekt' stał za tym, żeby wejście do szkoły zrobić od ulicy Azaliowej i skierował dzięki temu cały ruch samochodowy wgłąb dzielnicy. Gdyby wejście do szkoły znajdowało się od lubczykowej (tam gdzie są boiska) nam mieszkańcom dzielnicy żyłoby się zdecydowanie lepiej... a ile tam jest miejsca na wybudowanie parkingów! (mówię tu o terenie za tym szarym biurowcem, albo np. o miejscu gdzie postawiono niedawno kolejną szitową rzecz na naszej dzielnicy - a mianowicie myjnię).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Stworzenie parku nie oznacza likwidacji parkingu.
Jeżeli parking ma być takim wspaniałym biznesem - to proszę, niech go Pani buduje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale tam już niedługo nie będzie parkingu tylko park wg projektu i w tym sęk. Mówię o przyszłości którą jednak łatwo przewidzieć. Dziwne że to nikogo tutaj nie rusza pewnie mieszkacie w blokach na storczykowej :( to dotyczy jedynie przyległych ulic i ich mieszkańców którym zależy na parkingu.ps.może być dwupoziomowy; )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
bo nie wiem czy taki parking cokolwiek zmieni, jeśli teraz jest jego 'prototyp' a wygodni ludzie parkują wszędzie... tylko nie na nim. A najlepiej to się chyba wg nich parkuje na chodniku utrudniając pieszym przejście. Szkoda,że pod klasę nie mogą podjechać,bo pewnie gdyby była taka możliwość tak by właśnie robili. Proponuję spacer koło 8 albo 16 by się o tym przekonać.

Może jakiś kiss&go jak na lotnisku by się przydał ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale nie rozumiem o co jest afera.... przecież parking jest i może na nim zaparkować naprawdę duża liczba aut.... pokażcie mi druga szkole w gdańsku przy której jest tak duży parking jak przy tej????
Gdyby rodzice z pobliskich domów wysyłaly swoje pociechy same do szkoły to by nie było problemów z parkowanie...
Kiedyś dzieciaki od najmłodszych klas zasowaly same do szkoły i nie było problemu a teraz będą nam rosły dzieci za które trzeba wszystko robić... itp
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ok :) faktycznie to nie jest rozmowa na forum z osobami nie zainteresowanymi problemem. szkoda że tylko haitem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Żeby powstał.
Z powietrza parkingi się nie biorą, ale zawsze możesz zrobić jak jest potrzebny. Gdyby jednak się znalazł Święty Mikołaj, który zrobi parking i przy okazji rozdawał jeszcze laptopy to weź dla mnie jeden też.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może źle się wyrazilam :(ale chodzi mi o to żeby jednak powstał parking na przeciwko szkoły w zaistniałej sytuacji bo .nie chodzi mi o parkowanie gdziekolwiek tylko o to że ludziom pod domem parkują samochody a to powoduje konflikty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Myślę, że powinni przyjeżdzać codziennie by wlepiać mamom damulkom i tatusiom cwaniaczkom mandaty. Może kasa miasta by się trochę wzbogaciła i porobiliby przejścia dla pieszych w końcu, bo przejść w okolicach godziny 16-17 przez ulicę np. na Kalinowej to jakaś masakra. Czekać tylko aż nam jeszcze te pawilony otworzą, dopiero będzie ruch.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobało mi się jak w środę wieczorem przyjechali panowie policjanci i w stawiali mandaty ludziom którzy zaparkowali niezgodnie z przepisami...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
100% racja. Wszystko by chcieli a najlepiej darmo. Tylko zrobic nie ma komu. A jak zaplacic to wielko lament.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Możesz parkować przy netto, przy lewiatanie. Nie musisz wjeżdżać do samego przedszkola. Tylko matko jak to bardzo daleko. Łoj jak daleko. Całe kilometry trzeba iść. Łopatami przekopywać się przez zaspy, brodzić po pas w błotach i marznąć na tym 20 stopniowym mrozie i to po ciemku. No taka niedogodność. Najlepiej żeby wam zrobić miejsca prywatne pod tym przedszkolem. Wierzyć sie nie chce co ci ludzie we łbach mają. Jak ci potrzebny to se kup i parkuj.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tam gdzie rodzice dzieciaków ze szkoły czyli byle gdzie, bo tak wychowany jest nasz naród.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cha cha zobaczymy gdzie będą parkować rodzice przedszkolaków.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
może jakiś dwupoziomowy od razu ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0