Widok
Prowadzę dziecko codziennie do przedszkola fantazja w Pepowie
Zapowiadało się super- nie jest źle ale wszawica jest na okrągło w szatni śmierdzi zwłaszcza ostatnio. Skromne posiłki ( po posiłku wracam do domu i dziecko jest nadal głodne) Dzieci są zbierane na spacery nawet w złych warunkach pogodowych. A co najważniejsze w klasach choć jest wysoka temperatura i czuć wilgoć. Jeśli chodzi o przedszkolanki to szacunek z mojej strony i nie mam zastrzeżeń. Jeśli chodzi o mnie to dziecko zmienia przedszkole ze względu na cenę i hałas z drogi przy której znajduje się przedszkole.
Zapowiadało się super- nie jest źle ale wszawica jest na okrągło w szatni śmierdzi zwłaszcza ostatnio. Skromne posiłki ( po posiłku wracam do domu i dziecko jest nadal głodne) Dzieci są zbierane na spacery nawet w złych warunkach pogodowych. A co najważniejsze w klasach choć jest wysoka temperatura i czuć wilgoć. Jeśli chodzi o przedszkolanki to szacunek z mojej strony i nie mam zastrzeżeń. Jeśli chodzi o mnie to dziecko zmienia przedszkole ze względu na cenę i hałas z drogi przy której znajduje się przedszkole.
Zgadzam się z powyższą opinią, fakt przedszkole ma fajną sale gimnastyczna i duże sale, tylko niestety od strony drogi jeśli jest otwarte okno jest duży halas(a ruch tam coraz większy). To samo z placem zabaw ładny bo nowy ale przy drodze. Przedszkole było wykańczane na szybko do tego "mokre lato", stąd pewnie zaduch w klasach. Panie przedszkolaki bardzo fajne w ogóle w starszych grupach tylko niestety w przeciągu pół roku odeszło 6nauczycielek to raczej nie przypadek. Obiecali w ramach czesnego dogoterapie-nie ma!!! A cena w przyszłym roku powala!!!! Tym bardziej, że mają dofinansowanie z gminy! Jedzenie 9,9 a na podwieczorek często jest tylko banan. Dużo rodziców zostawia dzieci na przyszły rok bo do innych przedszkoli nie mają po drodze no i żeby nie przenosić dzieci gdzieś indziej tylko na rok. Są też tacy którzy odchodzą do Żukowa bo tam jakieś 200zl taniej ale pani wice się tym nie przejmuje bo ma tyle telefonów i nowych zgłoszeń-pewnie sciemnia bo rodzice prosili żeby obniżyła cenę.
Ja się nie zgadzam. Jak nie było przedszkola w Pępowie to wszyscy narzekali, teraz jest a i tak znajdą się niezadowoleni... Też bym wolała, żeby przedszkole było w parku z dala od drogi, ale niestety jest inaczej i już, Bocianowo też jest przy drodze i to bardziej ruchliwej i jakoś to nikomu nie przeszkadza. Dla mnie najważniejsza jest edukacja i Panie Nauczycielki a do tego trudno mieć uwagi. O dogoterapię też pytałam panią wice i powiedziała, że w zamian jest laboratorium. Do tego ostatnio dochodzą coraz nowe zajęcia - dla mnie super ! Jak policzę koszt wszystkich zajęć dodatkowych w Żukowie, które tu mam w cenie to wcale nie wychodzi tak drogo. No i jeszcze dojazd do Żukowa i z powrotem. Moje dziecko zostaje i wszystkim też polecam.
Jeśli ktoś szuka dla swojego dziecka przechowalni za jak najniższą cenę to rzeczywiście musi poszukać w Żukowie. Jeśli jednak komuś zależy na rozwoju własnego dziecka to nigdzie nie ma tyle zajęć i tak super nauczycielek jak w Fantazji w Pępowie. Dokładnie to sprawdziłam porównując oferty "tańszych" przedszkoli. Naprawdę duży szacunek do Pań nauczycielek. Dodatkowo warto użyć kalkulatora i dobrze to wszyystko przeliczyć, zajęcia dodatkowe + stanie w korkach + czas... Zresztą kasa nie jest najważniejsze, przynajmniej dla mnie.
Nagle pojawił się zryw obrońców
I oczywiście każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Aczkolwiek.. twierdzenie że wszystkie inne przedszkola to przechowalnie to grupa przesada. Co do zajęć porównałam wszystkie przedszkola i oferta jest bardzo zbliżona. Więc nie da się ukryć że cena w Pępowie jest wygórowana i mogłaby być niższa. A pisanie ze pieniądze nie są najwazniejsze.. oczywiście że nie są ale po pierwsze nie rosną na drzewie, a po drugie istotny jest stosunek tego co się proponuje do ceny (i tu oferta wielu przedszkoli w Żukowie jest lepsza za połowę kwoty).
I oczywiście każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Aczkolwiek.. twierdzenie że wszystkie inne przedszkola to przechowalnie to grupa przesada. Co do zajęć porównałam wszystkie przedszkola i oferta jest bardzo zbliżona. Więc nie da się ukryć że cena w Pępowie jest wygórowana i mogłaby być niższa. A pisanie ze pieniądze nie są najwazniejsze.. oczywiście że nie są ale po pierwsze nie rosną na drzewie, a po drugie istotny jest stosunek tego co się proponuje do ceny (i tu oferta wielu przedszkoli w Żukowie jest lepsza za połowę kwoty).
Ten niby "zryw obrońców" skłonił mnie jednak do napisania kilku zdań. Wszyscy wiemy, że ci zadowoleni mają w nosie takie fora i z reguły nic nie piszą. W przedszkolu jest chyba 100 dzieci a powyżej dwie niezadowolone osoby piszą o swoich doświadczeniach, to też o czymś świadczy. Po pierwsze jestem dumna z NASZEGO przedszkola, że w końcu mamy je w Pępowie. Po drugie hipokryzją jest pisanie o wysokiej cenie, gdy przez rok korzystało się z darmowego przedszkola, prawda ? Gdy wezmę pod uwagę darmowy rok i dodam koszt kolejnego to w sumie jest jednak najtaniej. W grupie mojego dziecka wszyscy zostają. Pozdrawiam mieszkańców Pępowa
Gdy sie korzystało może i owszem. Gdy się chce zaczac korzystać to 700 zł. Plus opłaty dodatkowe to przynajmniej w moim mniemaniu- lekkie przegięcie. Mieszkałam w Gdanski/Redzie i Rumi i w każdej z tych miejscowości przedszkola były tańsze. Ale nikt nikomu nie broni - przecież kazdy wybiera dla swojego dziecka najlepsze miejsce. I sama gdybym już miała tam dziecko to bym nie zmieniała (szkoda maluchowi robić zmet w głowie) myślę że ceny zostaną przemyślane gdy ta 100 dzieci opuści mury przedszkola. A może powstanie konkurencja?:)Tak czy inaczej życzę jak rodzicom tylko dobrych wyborów:)
Czytanie ze zrozumieniem -rozpisze 490 plus jedzenie 200 zł.to 690 plus ewentualne zajęcia dodatkowe ( większość jest w cenie ,ale są też takie za które trzeba dopłacić) czyli co miesiąc opłata stała to 690 zł. Wszędzie nie jest taniej,ale wszędzie w najbliższej okolicy - jest taniej. I ta dyskusja jest troszkę bez sensu. Bo można przyznać-jest drogo,ale fajnie i płacącym pasuje. I ok. Ale dyskutowanie, że jest tanio mimo że to najdroższe przeszkole w gminie to już lekka paranoja.
Bardzo polecam to przefszkole.
Pyszne jedzenie, wspaniałe panie nauczycielki. Z sercem i wielkim podejściem do dzieci.
W ofercie pełno różnych zajęć. Mając do wyboru Banino/Pepowo, to wygrywa fantazja i pod wzgledem zajec które maw ofercie i ceny (wychodzi chyba najmniej biorąc pod uwagę wpisowe które płaci się raz, czy stawkę żywieniowa)
Jedzenie pyszne, mój niejadek zadowolony, najedzony sam opowiada co było na obiad i ile zjadl.
A co do Żukowa, jak ktoś lubi stac w korkach żeby zapłacić 100 zł mniej, to jego sprawa;p
Pyszne jedzenie, wspaniałe panie nauczycielki. Z sercem i wielkim podejściem do dzieci.
W ofercie pełno różnych zajęć. Mając do wyboru Banino/Pepowo, to wygrywa fantazja i pod wzgledem zajec które maw ofercie i ceny (wychodzi chyba najmniej biorąc pod uwagę wpisowe które płaci się raz, czy stawkę żywieniowa)
Jedzenie pyszne, mój niejadek zadowolony, najedzony sam opowiada co było na obiad i ile zjadl.
A co do Żukowa, jak ktoś lubi stac w korkach żeby zapłacić 100 zł mniej, to jego sprawa;p