Widok
Bardzo polecam to przefszkole.
Pyszne jedzenie, wspaniałe panie nauczycielki. Z sercem i wielkim podejściem do dzieci.
W ofercie pełno różnych zajęć. Mając do wyboru Banino/Pepowo, to wygrywa fantazja i pod wzgledem zajec które maw ofercie i ceny (wychodzi chyba najmniej biorąc pod uwagę wpisowe które płaci się raz, czy stawkę żywieniowa)
Jedzenie pyszne, mój niejadek zadowolony, najedzony sam opowiada co było na obiad i ile zjadl.
A co do Żukowa, jak ktoś lubi stac w korkach żeby zapłacić 100 zł mniej, to jego sprawa;p
Pyszne jedzenie, wspaniałe panie nauczycielki. Z sercem i wielkim podejściem do dzieci.
W ofercie pełno różnych zajęć. Mając do wyboru Banino/Pepowo, to wygrywa fantazja i pod wzgledem zajec które maw ofercie i ceny (wychodzi chyba najmniej biorąc pod uwagę wpisowe które płaci się raz, czy stawkę żywieniowa)
Jedzenie pyszne, mój niejadek zadowolony, najedzony sam opowiada co było na obiad i ile zjadl.
A co do Żukowa, jak ktoś lubi stac w korkach żeby zapłacić 100 zł mniej, to jego sprawa;p
Czytanie ze zrozumieniem -rozpisze 490 plus jedzenie 200 zł.to 690 plus ewentualne zajęcia dodatkowe ( większość jest w cenie ,ale są też takie za które trzeba dopłacić) czyli co miesiąc opłata stała to 690 zł. Wszędzie nie jest taniej,ale wszędzie w najbliższej okolicy - jest taniej. I ta dyskusja jest troszkę bez sensu. Bo można przyznać-jest drogo,ale fajnie i płacącym pasuje. I ok. Ale dyskutowanie, że jest tanio mimo że to najdroższe przeszkole w gminie to już lekka paranoja.
Gdy sie korzystało może i owszem. Gdy się chce zaczac korzystać to 700 zł. Plus opłaty dodatkowe to przynajmniej w moim mniemaniu- lekkie przegięcie. Mieszkałam w Gdanski/Redzie i Rumi i w każdej z tych miejscowości przedszkola były tańsze. Ale nikt nikomu nie broni - przecież kazdy wybiera dla swojego dziecka najlepsze miejsce. I sama gdybym już miała tam dziecko to bym nie zmieniała (szkoda maluchowi robić zmet w głowie) myślę że ceny zostaną przemyślane gdy ta 100 dzieci opuści mury przedszkola. A może powstanie konkurencja?:)Tak czy inaczej życzę jak rodzicom tylko dobrych wyborów:)
Ten niby "zryw obrońców" skłonił mnie jednak do napisania kilku zdań. Wszyscy wiemy, że ci zadowoleni mają w nosie takie fora i z reguły nic nie piszą. W przedszkolu jest chyba 100 dzieci a powyżej dwie niezadowolone osoby piszą o swoich doświadczeniach, to też o czymś świadczy. Po pierwsze jestem dumna z NASZEGO przedszkola, że w końcu mamy je w Pępowie. Po drugie hipokryzją jest pisanie o wysokiej cenie, gdy przez rok korzystało się z darmowego przedszkola, prawda ? Gdy wezmę pod uwagę darmowy rok i dodam koszt kolejnego to w sumie jest jednak najtaniej. W grupie mojego dziecka wszyscy zostają. Pozdrawiam mieszkańców Pępowa
Nagle pojawił się zryw obrońców
I oczywiście każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Aczkolwiek.. twierdzenie że wszystkie inne przedszkola to przechowalnie to grupa przesada. Co do zajęć porównałam wszystkie przedszkola i oferta jest bardzo zbliżona. Więc nie da się ukryć że cena w Pępowie jest wygórowana i mogłaby być niższa. A pisanie ze pieniądze nie są najwazniejsze.. oczywiście że nie są ale po pierwsze nie rosną na drzewie, a po drugie istotny jest stosunek tego co się proponuje do ceny (i tu oferta wielu przedszkoli w Żukowie jest lepsza za połowę kwoty).
I oczywiście każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Aczkolwiek.. twierdzenie że wszystkie inne przedszkola to przechowalnie to grupa przesada. Co do zajęć porównałam wszystkie przedszkola i oferta jest bardzo zbliżona. Więc nie da się ukryć że cena w Pępowie jest wygórowana i mogłaby być niższa. A pisanie ze pieniądze nie są najwazniejsze.. oczywiście że nie są ale po pierwsze nie rosną na drzewie, a po drugie istotny jest stosunek tego co się proponuje do ceny (i tu oferta wielu przedszkoli w Żukowie jest lepsza za połowę kwoty).
Jeśli ktoś szuka dla swojego dziecka przechowalni za jak najniższą cenę to rzeczywiście musi poszukać w Żukowie. Jeśli jednak komuś zależy na rozwoju własnego dziecka to nigdzie nie ma tyle zajęć i tak super nauczycielek jak w Fantazji w Pępowie. Dokładnie to sprawdziłam porównując oferty "tańszych" przedszkoli. Naprawdę duży szacunek do Pań nauczycielek. Dodatkowo warto użyć kalkulatora i dobrze to wszyystko przeliczyć, zajęcia dodatkowe + stanie w korkach + czas... Zresztą kasa nie jest najważniejsze, przynajmniej dla mnie.
Ja się nie zgadzam. Jak nie było przedszkola w Pępowie to wszyscy narzekali, teraz jest a i tak znajdą się niezadowoleni... Też bym wolała, żeby przedszkole było w parku z dala od drogi, ale niestety jest inaczej i już, Bocianowo też jest przy drodze i to bardziej ruchliwej i jakoś to nikomu nie przeszkadza. Dla mnie najważniejsza jest edukacja i Panie Nauczycielki a do tego trudno mieć uwagi. O dogoterapię też pytałam panią wice i powiedziała, że w zamian jest laboratorium. Do tego ostatnio dochodzą coraz nowe zajęcia - dla mnie super ! Jak policzę koszt wszystkich zajęć dodatkowych w Żukowie, które tu mam w cenie to wcale nie wychodzi tak drogo. No i jeszcze dojazd do Żukowa i z powrotem. Moje dziecko zostaje i wszystkim też polecam.