Widok

Przejazd na ul. Puckiej w Gdyni

Przejazd na Puckiej w Gdyni stoi od 40 min, dróżnik znów zasnął
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

40 min to jeszcze bez tragedii 2h czasem tam się stoi.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

w

Nie rozumiem dlaczego nie szukacie innych dróg żeby dojechać ,tylko ciągle narzekacie że tam się stoi ... nie rozumiem tego szczerze mówiąc
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tam nie ma dróżnika, tylko dyżurny ruchu

kolejowego w nastawni kolejowej. Do opuszczania i podnoszenia szlabanów zobowiązują go przepisy.

Tu na tym przejeździe wg nich ma obowiązek zamknąć je na 5 minut przed przejazdem pierwszego pociągu po dłuższej przerwie w ruchu pociągów (powyżej 5 minut).

A że są tu 4 tory i jeżdżą tu pociągi SKM w szczytach przewozowych co 7/8 minut w połączeniu z ruchem pociągów dalekobieżnych to niekiedy w tych szczytach szlabany są opuszczone na 40 minut.

Sytuację może rozładować tylko budowa tunelu.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie zapomnę jak nie wiedziałem co to szlaban na Puckiej po chwili stania odpaliłem filmik na YT z nudów 30min myślałem że obejrzę początek resztę w domu. Obejrzałem cały i nie przegapiłem otwartego szlabanu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lub zmiana nieżyciowych przepisów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

No to samochodem 5km nie problem przejechać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam powinien być licznik szacowanego czasu do otwarcia szlabanów

Widzisz, że przejazd będzie zamknięty jeszcze pół godziny, to jedziesz na Estakadę. Jedyną w "Mieście Sukcesu i powszechnego zadowolenia" - w Gdyni - alternatywę, by dostać się na osiedla wzgórz Kępy Oksywskiej (nie chce mi się wymieniać całej Gdyni Północny-Wschód).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Objazd estakadą to niecałe 5km
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jest jeszcze jedno rozwiązanie proste i za darmo

przestańcie wozić tyłki i idźcie pieszo przez tunel dworcowy, po obu stronach są autobusy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W 40 minut to byś do Pruszcza Gd dojechał, ale jak wolisz stać niż objechać pare km to stój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwaga, zaraz się okaże, że wszyscy mają konieczność jazdy autem, bo są przedstawicielami handlowymi itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry