Widok

Przejazd przez Chełm

Rowery Temat dostępny też na forum:
Gryzie mnie pewna sprawa ,otóż od prawie roku z dwumiesięczną przerwą istnieje problem przejazdu przez Chełm a konkretnie ścieżką rowerową Witosa-Zaroślak. Problem polega na tym że na skrzyżowaniu Witosa z Silorskiego ścieżka jest co chwile niszczona przez jakieś głupie prace, kóre nie mają żadnego sensu. Najpierw był problem z przejazdem z powodu budowy tramwaju.Gdy już budowę ukończono ścieżka tam wróciła ale nie na długo ,bo jakimś idiotom zachciało się Tesco i znowu ścieżka przestała istnieć. Czy nie mogliby dojazdu do Tesco budować razem z tym tramwajem a nie utrudniać ciągle życia rowerzystom.Nawet zastępczego żadnego przejazdu tam nie wytoczono a jak się spytałem gdzie mam jechac , to mi powiedziano że przez Biegańskiego i Stoczniowców ale tam nie ścieżki rowerowej. Chciałbym poznać waszą opinię co wy o tym myślicie
WOJT
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdaje się że wg. kodeksu drogowego jesli nie ma wyznaczonej ścieżki to powinno się korzystać z jezdni. nie możesz poprostu jechać ulicą ?
travisb napisał(a):

> zdaje się że wg. kodeksu drogowego jesli nie ma wyznaczonej
> ścieżki to powinno się korzystać z jezdni. nie możesz poprostu
> jechać ulicą ?
Tak owszem ale ścieżka rowerowa znajduje się tylko po jednej stronie i powróty na nią z jezdni nie jest taki prosty bo ulica Witosa jest ciągle uczęszczana , także ten wariant odpada ale dzięki za radę
Chciałbym też poznać opinię mieszkańców Chełma przemierzających do Centrum Gdańska tą ścieżką
budowa tesko na chelmie to w ogole zenada. teren ten swietnie nadaje sie na rekreacje dla mieszkancow chelma. ale lepiej postawic wielka bude.
Nie zgadzam sie z opinia poprzednika, większe pieniądze dla władz miasta przyniesie budowa Tesco, a nie jakiejś rekreacji, co to wogle jest i po co. A co kogo obchodzą mieszkańcy, po za tym że kasiore do wydania w Tesco mają.
Tak tylko że przez te budowę Tesco utrudniony jest przejazd rowerem przezSkrzyżowanie Witosa z Sikorskiego bo ścieżka rowerowa tam raz jest raz nie z powodu jakiś bezensownych prac i na ten temat chciałem poznać opinie a nie budowy Tesco
Nie zgadzam sie z opinia poprzednika, a po co rower i jakieś ścieżki i komu ma to niby służyć ? Kup samochód i płać akcyzę za paliwo jak każdy porządny obywatel. Pamiętaj płacąc akcyzę pomagasz państwu i wspomagasz nauczycieli i innych biednych oraz bezrobotnych i kaleki.
Bogdanor napisał(a):

> Nie zgadzam sie z opinia poprzednika, a po co rower i jakieś
> ścieżki i komu ma to niby służyć ? Kup samochód i płać akcyzę
> za paliwo jak każdy porządny obywatel. Pamiętaj płacąc akcyzę
> pomagasz państwu i wspomagasz nauczycieli i innych biednych
> oraz bezrobotnych i kaleki.

padłem!!
Bogdanor napisał(a):

> Nie zgadzam sie z opinia poprzednika, a po co rower i jakieś
> ścieżki i komu ma to niby służyć ? Kup samochód i płać akcyzę
> za paliwo jak każdy porządny obywatel. Pamiętaj płacąc akcyzę
> pomagasz państwu i wspomagasz nauczycieli i innych biednych
> oraz bezrobotnych i kaleki.

Wiesz co Bogdanor ciebie tutaj na tym forum nie powinno być bo to jest forum rowerowe a nie blachosmrodowe , więc swoje głupie zdania przekazuj tam a nie na forum rowerowym bo miłosnikom blachosmrodów my rowerzyści mówimy nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli ścieżki na Chełmie są dla was problemem, to zapraszam na Ujeścisko. Ulica jest zakorkowana i bardzo wąska (czytaj: lepiej nie ryzykować), a poboczo-chodniki sa rozkopane do granic możliwości :(( Trzeba się cieszyć, że jeszcze można przejść pchając rower ;)))

Inne tematy z forum Chełm

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

do góry