Widok
Przejazd przez Chełm
Gryzie mnie pewna sprawa ,otóż od prawie roku z dwumiesięczną przerwą istnieje problem przejazdu przez Chełm a konkretnie ścieżką rowerową Witosa-Zaroślak. Problem polega na tym że na skrzyżowaniu Witosa z Silorskiego ścieżka jest co chwile niszczona przez jakieś głupie prace, kóre nie mają żadnego sensu. Najpierw był problem z przejazdem z powodu budowy tramwaju.Gdy już budowę ukończono ścieżka tam wróciła ale nie na długo ,bo jakimś idiotom zachciało się Tesco i znowu ścieżka przestała istnieć. Czy nie mogliby dojazdu do Tesco budować razem z tym tramwajem a nie utrudniać ciągle życia rowerzystom.Nawet zastępczego żadnego przejazdu tam nie wytoczono a jak się spytałem gdzie mam jechac , to mi powiedziano że przez Biegańskiego i Stoczniowców ale tam nie ścieżki rowerowej. Chciałbym poznać waszą opinię co wy o tym myślicie
WOJT
WOJT
travisb napisał(a):
> zdaje się że wg. kodeksu drogowego jesli nie ma wyznaczonej
> ścieżki to powinno się korzystać z jezdni. nie możesz poprostu
> jechać ulicą ?
Tak owszem ale ścieżka rowerowa znajduje się tylko po jednej stronie i powróty na nią z jezdni nie jest taki prosty bo ulica Witosa jest ciągle uczęszczana , także ten wariant odpada ale dzięki za radę
Chciałbym też poznać opinię mieszkańców Chełma przemierzających do Centrum Gdańska tą ścieżką
> zdaje się że wg. kodeksu drogowego jesli nie ma wyznaczonej
> ścieżki to powinno się korzystać z jezdni. nie możesz poprostu
> jechać ulicą ?
Tak owszem ale ścieżka rowerowa znajduje się tylko po jednej stronie i powróty na nią z jezdni nie jest taki prosty bo ulica Witosa jest ciągle uczęszczana , także ten wariant odpada ale dzięki za radę
Chciałbym też poznać opinię mieszkańców Chełma przemierzających do Centrum Gdańska tą ścieżką
Bogdanor napisał(a):
> Nie zgadzam sie z opinia poprzednika, a po co rower i jakieś
> ścieżki i komu ma to niby służyć ? Kup samochód i płać akcyzę
> za paliwo jak każdy porządny obywatel. Pamiętaj płacąc akcyzę
> pomagasz państwu i wspomagasz nauczycieli i innych biednych
> oraz bezrobotnych i kaleki.
padłem!!
padłem!!
Bogdanor napisał(a):
Wiesz co Bogdanor ciebie tutaj na tym forum nie powinno być bo to jest forum rowerowe a nie blachosmrodowe , więc swoje głupie zdania przekazuj tam a nie na forum rowerowym bo miłosnikom blachosmrodów my rowerzyści mówimy nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiesz co Bogdanor ciebie tutaj na tym forum nie powinno być bo to jest forum rowerowe a nie blachosmrodowe , więc swoje głupie zdania przekazuj tam a nie na forum rowerowym bo miłosnikom blachosmrodów my rowerzyści mówimy nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!