Jako obecny uczeń tej placówki uważam, że mogę się wypowiedzieć na jej temat. Na początku trudno było mi się przyzwyczaić do tej szkoły i o wiele niższych ocen niż w podstawówce, ale wynikało to ze zmian i moich złych nawyków, typu nie uczenie się, bo po jednej lekcji miałam już opanowany cały materiał. Dużo narzekałam i krytykowałam, ale teraz kiedy jestem w 3 klasie, widzę postępy, systematyczna nauka to dla mnie żaden kłopot, oprócz momentów kiedy z przepracowaia kładę się w łóżku chora, bo 20 wymaga, ma wyskoi poziom i oczekuje od uczniów wyników, albo poleci się na 2. Oczywiście są tutaj dobrzy jak i okropni nauczyciele. Jeśli trafi się w każdym przedmiocie na elitę kadry, to po 3 latach bez problemu będziecie posiadać ogromną wiedzę. J.polski tylko jedna nauczycielka potrafi nauczyć czegoś swoich uczniów, biologia, pani I.W to anioł, ale P. dyr...przemilczę, od chemii jest tylko jeden nauczyciel i z jego lekcji nic nie wyniesiecie, dlatego radzę przygotować się na korepetycje, jeśli wam zależy na tym przedmiocie, oprócz tego P. od geografii, świetnie prowadzi lekcje, zmusza do myślenia i kultury! Ogólnie to trzeba być przygotowanym na naukę systematyczności i będzie dobrze :)