Widok

Przewóz rowerów w SKM

Drodzy rowerzyści podróżujący SKM. Na pewno zauważyliście wieszaki na rowery w wagonach. Z szacunku do współpasażerów nie blokujcie całego wagonu, używajcie dedykowanych do tego wieszaków. Zwłaszcza w godzinach szczytu.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie

To znaczy, że wieszak nie jest przystosowany do wieszania niektórych rowerów

Pasażer przejdzie obok roweru i nie ma żadnego problemu

Tylko jeden internetowy troll nie ma co robić...

Do czlowieka nieporadnego zyciowo

To moze poprosic o pomoc wspolpasazerow lub kierownika pociagu co sprzedaje rowniez bilety i obsluguje podjazd dla niepelnosprawnych. Troche myslenia nie zaszkodzi

Wieszaki wykrzywiają szprychy w kołach.

Dziękuję nie wieszam. Jest tyle miejsca że nie trzeba się pakować tam gdzie jest część wagonu na rowery.

Z szacunku dla rowerzystów

Nie siadaj i/lub nie zajmuj miejsc przeznaczonych na rowery.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja widziałem

Ale były dostępne inne miejsca. Nikt nie zwolni żeby stać.

Pieszy

Niech zacznie jeździć komunikacjom

ścieżki

To jedz sobie rowerem z Gdyni do Gdańska codziennie to zobaczymy

Sęk w tym że można zmieścić 10 rowerów w miejscu gdzie powiesisz 4. Innym problemem jest to że nie zdarzyło mi się że jak ktoś już siedział na miejscu gdzie jest wieszak to takie miejsce zwolnił abym mógł rower powiesić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety ale w wagonach dla rowerów z reguły siedzą panowie z piwkami albo inni podróżni którzy nie rozumieją że dla nich jest cały pozostały pociąg
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rowery

A kto mądry pakuje do SKM rower elektryczny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 długie wagony

W pociągu są 2 długie wagony,a 1)Wy pasażerowie często zajmujecie miejsca przeznaczone do wieszania rowerów i stoicie po obu stronach wyjścia przy drzwiach.
2) te wieszaki są niebezpieczne i niszczą koła
3)sama jestem zapaloną rowerzystką i zawsze(cały rok) jeżdżę w drogę powrotną do domu rowerem,ale rano kiedy człowiek idzie do pracy na 5 tą rano i ma do pokonania 20 km to szkoda mi każdej minuty snu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jakie są straty na energii z kabla, a jakie z silnika spalinowego? :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O czym ta dyskusja

Jak się komuś nie podoba że rowery jeżdżą SKM na legalnie przyjętych zasadach, to niech zgłasza żale do skm, może zmienią swoje zasady. Do tego czasu proszę nie kwękać w internecie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiadam na twoje pytanie

Jedno miejsce parkingowe razem z drogą dojazdu zajmuje tyle co 24 rowery (można te dane łatwo w necie wyklikać w appkach do projektowania parkingow). To tylko parking, nie porównuję kosztu budowy wielopasmowej jezdni, świateł, wiaduktów etc. Jeden rowerzysta w skm zajmuje tyle miejsca co dwóch - trzech pasażerów. Wnioski potrafi wyciągnąć dziecko z podstawówki wiec zakładam, że samodzielnie dasz radę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

3 rowery i wszystkie wolne wieszaki...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przynajmniej połowy rowerów w SKM nie da się powiesić na wieszakach a jeśli już to albo wyginają przerzutki albo rysują felgi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry